Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда

Изглежда, че може да бъде по-лесно да източвате водата от отоплителната система? В края на краищата, достатъчно е да свържете изпускателния маркуч към батерията и да отворите водата. Грешната операция обаче може да доведе до най-неприятните резултати, особено в случай на непредвидени ситуации в апартаменти, където водата може просто да излее всички съседи. Ще говорим за правилата за отстраняване на течности от отоплителната система в тази статия.

Смесваме охлаждащата течност в апартамента правилно

Да се ​​намесва в работата на отоплителната система, само ако такива действия са необходими за нормалното функциониране на комуникацията, предотвратяването или отстраняването на аварии. Например, замяната на радиатора в помещение без предварителни дрениращи течности е невъзможно. Освен това е необходимо да се отстрани течността от тръбите, ако има изтичане, да се замърси системата и, ако е необходимо, да се смени охладителната течност с нова.

Важно е да разберете защо изцеждате течност

Важно е да разберете защо изцеждате течност

В автономна отоплителна система за дома, охлаждащата течност е най-лесната за източване. За извършването на такава работа не се изискват специални разрешителни и одобрения, тъй като дори появата на непредвидени ситуации в този случай не може да причини значителна вреда на хората. За да смените охлаждащата течност, ние извършваме следните работи:

  1. 1. изключете отоплителния котел;
  2. 2. Очакваме пълно охлаждане на водата в системата;
  3. 3. Изключете вентила за приготвяне на студена вода;
  4. 4. Отваряме специални въздушни вентили, които задължително присъстват в затворени комуникации.

Модерните отоплителни мрежи имат дренажни кранове, които се намират в най-ниската точка на системата - обикновено на връщащия тръбопровод в непосредствена близост до котела. След приключване на описаните по-горе операции, свържете маркуч към тази кран, чрез която водата може да се източи от веригата. Когато топлоносителя в топлопреносната мрежа, няма да отида, можете да започнете да поправи съобщението, подмяна на повредени нейните клетки или за каквито и да било други произведения, за които и изпълнява мивка.

Една от основните причини за източването на охлаждащата течност е необходимостта от ремонт или смяна на батериите

Една от основните причини за източването на охлаждащата течност е необходимостта от ремонт или смяна на батериите

По-трудно е да източвате правилно водата от тръби и батерии на автономна система, ако къщата е снабдена с "топъл под". В този случай, за да се отстрани охладителната течност, към входа на мрежата трябва да бъде свързан компресор, който ще помогне за преместване на водата от тръбите чрез въздушно налягане. Въпреки че не винаги е необходимо напълно да се източва водата от системата. Например, ако трябва само да смените една топла батерия във вашата къща, можете да източите охлаждащата течност само от нея, разбира се, ако това позволява да се направи дизайнът на системата и характеристиките на нейната инсталация.

Много е желателно да се осигури възможност за източване на вода от определен радиатор чрез монтиране на клапани и клапани.

За да изпълните описаните препоръки, смяната на охлаждащата течност не предизвиква големи проблеми, е необходимо предварително да се подготви подходящ контейнер. Цялата течност от автономното захранване с топлина трябва да се побере в нея без никаква почивка. В някои случаи можете просто да се възползвате от дългия маркуч, който е изтеглен от дренажния кран към улицата. Въпреки това, колкото по-дълъг е маркучът и по-големият му, толкова по-голям е рискът от изтичане по време на ремонта на отоплителната мрежа.



Охлаждането на охлаждащата течност от отоплителната система, разположена в жилищен блок, е много по-сложно. Ако трябва да извадите вода от комуникацията, за да я модернизирате, ще трябва да освободите цялата тръба от охладителната течност, преминаваща през всички апартаменти, разположени в една и съща вертикална посока. Такива ремонти изискват предварително съгласие с фирмата, която осигурява топлоснабдяване на жилищната сграда.

Службата за отводняване на водата от канавката се заплаща, извършва се от служителите на отговорното дружество, цената му зависи от времето на ремонта. Най-скъпият се източва през зимния сезон през отоплителния сезон, а най-евтиният през лятото. Поради това трябва предварително да планирате модернизацията и поддръжката на елементите на топлоснабдяването.

Как да смените радиатора - процедурата за демонтиране в жилищна сграда

Най-лесният начин да се замени радиатор в относително нови жилища, в които са инсталирани правилно комунални услуги, както и строители при условие, че течността да се отцеди от системата без това да повлияе на общия щранг. За да се замени с плосък радиатор преди затвори крановете за въвеждане на батерията, като по този начин спира подаването на вода към отделните части на отоплителната мрежа, но без да се спира циркулацията на течност като цяло. По-нататъшните действия, свързани с работата с охлаждащата течност, зависят от това дали са предвидени в изпускателната система дизайн на системата на радиатори. Ако има кранове, те трябва само да свържат маркуча и да изтекат течността в голям контейнер.

При едногръбно отопление е необходимо да се работи по различен начин. Първо трябва да отворите клапана на байпас (байпас), който е резервен път за охлаждащата течност, който се използва за подмяна на радиатора. Само след отваряне на вентила на байпаса може да се изключат спирателните вентили от двете страни на самата батерия.

Правилна подмяна на радиаторите

Правилна подмяна на радиаторите

След това можете да започнете да изключвате радиатора от отоплителната мрежа в къщата. Когато вместо счупен батерия ще бъде инсталиран нов, проверете запечатването на връзката, проверете затягане locknuts, и едва след това постепенно да отворят клапите на входа и изхода на радиатора. В края на краищата можете да отворите майевския кран и бавно да отрежете байпаса, така че радиаторът да се запълва постепенно. Бавното зареждане на системата ще предотврати хидравличното удавяне, а въздухът от акумулатора ще излезе през Maevsky кран. Кранът може да се затвори, след като водата започне да тече през него.

Решаване на проблеми с отоплителната мрежа

Проблемите с комуналните услуги се случват често достатъчно, но за ремонт на топлоснабдяване винаги не е необходимо да изваждате охлаждащата течност от тръбите. Най-често срещаните проблеми в отоплителната работа включват:

  • входящият въздух в схемата на системата;
  • замърсяване;
  • Недостатъчен диаметър на тръбите на системата;
  • ниска циркулационна помпа;
  • без затварящи клапани в сложни мрежи;
  • поемането на различни грешки по време на инсталацията.

Проблемите в отоплителната мрежа често са свързани помежду си. Например, бълбукането на вода в тръбите може да бъде причинено както от навлизането на въздух в тръбите, така и от лошо залепване на ставите, поради наличието на течове. За да се гарантира, че системата осигурява на апартамента необходимото количество топлинна енергия и не създава неудобство за потребителите, трябва постоянно да се проверява. Гледайте за качеството на връзката, обезвъздушете въздуха през маитевските кранове и ако не можете да намерите проблема сами и да се отървете от него - свържете се с професионалистите за помощ.

експерти Навременно обаждания, когато открие най-малкия признак на проблеми в режим на отопление, ще се избегнат сериозни пропуски по адрес, който трябва да се харчат пари и време, за да се получи разрешение за изпомпване на водата от щранг и координира работата си с компетентните органи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Как да настроите отоплителните батерии в частна къщаКак да настроите отоплителните батерии в частна къща
Как да блокирате отоплителната батерияКак да блокирате отоплителната батерия
Замяна на отоплителни акумулатори с газово заваряванеЗамяна на отоплителни акумулатори с газово заваряване
Има ли разширителен резервоар за отопление?Има ли разширителен резервоар за отопление?
Отопление с естествени функции на циркулация и принцип на работаОтопление с естествени функции на циркулация и принцип на работа
Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Как да освободите въздуха от отоплителната система?Как да освободите въздуха от отоплителната система?
Резервоарът на отоплителната акумулаторна батерия е студено устройство, причинява, средства за…Резервоарът на отоплителната акумулаторна батерия е студено устройство, причинява, средства за…
» » Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
© 2021 BggeHat.com