Налягане на отоплителната система

Налягане на отоплителната системаЗа правилното функциониране на всякакви машини и механизми се извършва тяхната планирана инспекция. Проверката се отнася до пригодността на системите за по-нататъшна работа и тяхната работа при екстремни условия. Налягане на отоплителната система

това е подготовка за отоплителния сезон.

Незапалимите системи не могат да бъдат пуснати. Специални органи изпълняват тази операция. На основата на кримпване се изготвя акт за пускане в експлоатация на системата и нейното нормално функциониране.

Кога се извършва кримпването?

Работата е да се инжектира налягане в системата. Работата създава условия, подобни на хидравличния шок, тъй като всички материали работят на максимален капацитет. Основното време на кримпване на отоплителните системи е през есента. Периодът преди включването на отоплителния сезон е началната точка за всички системи за топлоснабдяване.

Само работа под налягане се извършва след ремонт и подмяна на всички части на системата. Монтирането на нови радиатори, подмяната на тръбния материал може да бъде причина за работата. При състояние на натоварване всички дефекти в инсталацията са идентифицирани и могат да бъдат отстранени преди директно включване на отоплението.

Хидравличните тестове се извършват и след края на отоплителния сезон. Такива планирани проверки правят възможно определянето на фронта и разходите за работа за летния период. По това време системата също се зачервява. Специални разтворители, смесени с вода, се отделят през тръбите. Те премахват покритието върху вътрешната повърхност на тръбите и радиаторите.

Какво е необходимо за кримпване?

Първо, необходимо е да се създаде комисия за проверка на всички устройства. Необходимо е да се провери оборудването, използвано при провеждането на теста за налягане, както и всички домакински измервателни уреди и системи. Преди одита се изготвя пакет от попълнена документация. По време на операцията всички детайли се записват в актовете.

Необходимо е да проверите изолацията на водопровода и отоплителния тръбопровод. Ако изолацията е остаряла и е загубила свойствата си, тя трябва да се смени. Просто не забравяйте за изолацията на външните комуникации.



Оформянето на кримпване изисква присъствието на членове на организация за спестяване на енергия. Целият персонал, участващ в работата, трябва да бъде инструктиран относно правилата за безопасност и да влезе в съответното списание.

Налягането в системата не трябва да се повишава над 45 kg / cm2. Натрупването на налягане се осъществява с помощта на компресор. Преди това е необходимо да вярвате на всички спирателни клапани и да извършвате разкомплектоване с измиване, най-наситените места в системата.

Как се извършва кримпването - последователността на работата

Как се провежда отоплителният тест?Налягането се извършва чрез задвижване на смес въздух-вода през тръби със скорост най-малко 1,3 m / s. Свързването на компресора към тръбопровода не изключва притока на течност в него.

Връзката на компресора се придружава от отваряне на всички спирателни вентили. Жителите трябва да бъдат предупредени предварително за пускането в експлоатация. На компресора е необходимо да се настрои налягането за този тип система. При промиване спирайте подаването на въздух за 3-5 минути с интервал от 15 минути.

Системата се запушва, докато чистата вода изтича от тръбите. След измиване на батериите, отоплителните тръби се промиват.

Ако системата работи ненормално, разкрие дефекти, задръствания или течове, те трябва да бъдат елиминирани. Елиминирането се извършва от установени организации, специализирани в тези видове работа. Преди разглобяване, заваряване или подмяна всички останали води трябва да се източат.

След приключване на работата по отстраняване на дефекти, отоплителната система се тества отново. В края на операцията се съставя акт за правилната работа на отоплителната система. Законът се подписва от членовете на приемащата комисия. Законът се издава за един отоплителен сезон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи за многоетажни сградиОтоплителни системи за многоетажни сгради
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Оборудване за промиване на отоплителни системиОборудване за промиване на отоплителни системи
Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сградаКак да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
Измиване на отоплителната система, защо, по какъв начин?Измиване на отоплителната система, защо, по какъв начин?
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
» » Налягане на отоплителната система
© 2021 BggeHat.com