Монтаж на помпата за отопление

Защо трябва да инсталирам помпата в отоплителната система? Със сигурност много хора задават този въпрос. Това инсталиране на помпата за отопление е необходимо, тъй като при децентрализирано отопление в страна или частна къща типичен проблем е неравномерното разпределение на топлината между всички компоненти и отоплителни кръгове. В котела водата може да кипи, а на далечни места батериите могат да се затоплят до ниска температура и тази ситуация не е приемлива. Поради това е необходимо да се намери решение, което да помогне за премахване на този проблем и подобряване на ефективността на цялата отоплителна система.
монтаж на помпата за отопление
Циркулационна помпа в отоплителната система

Този проблем може да бъде разрешен по един от следните два метода:

  • Модернизация на отоплителната система чрез вкарване на циркулационната помпа в тръбопровода.
  • Изграждане на тръбопровод за отоплителна система с доста голям диаметър.

Малко вероятно е да има голям брой от тези, които са съгласни да направят разглобяването на тръби, особено, тъй като в много от къщите те се намират под пода или в стената. Монтирането на помпата в отоплителната система ще бъде по-успешно решение не само от технически, но и от икономически съображения. Този начин за решаване на горния проблем ще бъде много по-бърз и по-евтин. Електрическата схема на циркулационната помпа за отопление показва, че това е ефективно устройство.

как да инсталирате помпа за отопление
Електрическа диаграма на кръгова помпа

Благодарение на страната на циркулационната помпа ще се постигне следното:

  • Температурният режим ще стане по-равен.
  • Работният радиус на отоплителната система ще се увеличи значително.
  • Пълно елиминира образуването на въздушно задръстване, което в много отношения и се намесва в нормалната циркулация на охлаждащата течност.

Избор на циркулационна помпа

Прекалено мощна помпа също е невъзможна за закупуване. Също така прекалено мощна помпа ще създаде само смущения в шума. Съществуват и схеми, при които в отоплителната система работят две помпи.

За да изчислите помпата за стая, която е разпределена с твърде сложни архитектурни особености, ще е необходимо да се обадите на специалист в областта на топлотехниката.

За обикновена частна къща е достатъчна проста формула. Нека да разгледаме, каква е схемата за инсталиране на помпата за отопление.

Технологията за инсталиране на помпата в отоплителната система



Как мога да инсталирам помпата за отопление? За да улесните процеса на монтиране на помпата, трябва да купите такова оборудване, в базовия комплект от които има нишки от подвижен тип. Ако те не са налице, ще трябва да си купите адаптерите сами. Освен това те трябва да бъдат избрани по отделен начин. Необходимо е също да се закупят възвратен вентил и дълбок филтър. Благодарение на вентила ще бъде възможно нормалното функциониране на отоплителната система при високо налягане. Ще трябва да свържете правилно отоплителната помпа.

монтаж на помпата в отоплителната система
Монтаж на помпата в отоплителната система

Също така, преди да свържете отоплителната помпа, не забравяйте, че ще имате нужда от ключове и други инструменти. Ако не знаете как да изпомпате помпата в отоплителната система, ще трябва да се обадите на специалист в тази област. Ако искате да инсталирате поотделно, трябва да проучите информация за правилното инсталиране на циркулационната помпа. Също така ще трябва да изберете място, където да го инсталирате.

Избираме мястото за вкарване на помпата в отоплителната система

Всяка електрошок на циркулационната помпа за отопление ще покаже, че най-добре е да изберете такова място, което, ако е необходимо, е възможно лесно да се предотврати оборудването, ремонта или поддръжката. Не толкова отдавна, помпи "мокър" тип инсталиран в завръщането. Смята се, че водата, измиваща работната част на помпата, удължава трайността на нейните компоненти като ротори, различни лагери и маслени уплътнения.

Към днешна дата, благодарение на съвременната технология, се произвеждат такива помпи, в които различни компоненти са изработени от материали, които не се страхуват от водата. Благодарение на това е възможно да се постави помпата на отопление на връщащия тръбопровод, и на захранването.

циркулационна помпа за отопление
Циркулационната помпа е монтирана на захранващата линия

Как мога да свържа помпата към отоплението? По време на монтажа на помпата е необходимо да се спазва следната последователност - това е вид инструкция:

  • Необходимо е да изтечем охлаждащата течност в случай, че монтирането на помпата върху котела се извършва в съществуващата и действащата мрежа. Ако отоплителната система работи в продължение на много години, тя ще трябва да бъде почистена от различни механични примеси. За да направите това, трябва да го напълните няколко пъти с вода и след това да го изпразните.
  • Монтажът на помпата в отоплителната система и веригата на арматурата трябва да се извърши на предварително планирано за входно положение място. За тази цел има диаграма на свързване на отоплителната помпа. След това помпата е свързана към отоплителната система.
  • След като монтажът на помпата е завършен, както и фитингите, отоплителната система ще трябва да бъде напълнена с вода.
  • След това е необходимо да отворите централния винт, за да изтече въздух от помпата. Централният винт се намира на капака на корпуса. Веднага след като въздухът е напълно отстранен, от дупките ще се появи вода.

Не се препоръчва циркулационната помпа да се включва за нагряване, докато системата се напълни с вода и докато има въздух в нея. За да може оборудването на отоплителната система да продължи възможно най-дълго, е възможно да закупите помпа или помпа, която има компоненти, които позволяват мониторинг на работата на уреда. Отоплителният кръг с циркулационна помпа е ефективен и удобен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Схеми за отопление на частна къща и свързващи радиаториСхеми за отопление на частна къща и свързващи радиатори
Инсталиране на допълнителна помпа в алгоритъма на отоплителната система за начинаещиИнсталиране на допълнителна помпа в алгоритъма на отоплителната система за начинаещи
Отоплителни кръгове с циркулационна помпа и инструкции за тяхното монтиранеОтоплителни кръгове с циркулационна помпа и инструкции за тяхното монтиране
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
Помпа за отопление тип, цел и правила за подборПомпа за отопление тип, цел и правила за подбор
Отоплителна система с принудителна циркулацияОтоплителна система с принудителна циркулация
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
» » Монтаж на помпата за отопление
© 2021 BggeHat.com