Как да смените радиатора в апартамент

Как да смените радиатора в апартамент

В къщите на стария жилищен фонд все още има места, където могат да бъдат намерени чугунени радиатори. Това се случва, че такива батерии нямат достатъчно разсейване на топлината през зимата или изискват ремонт. Най-ефективният начин в тази ситуация е да се замени стария радиатор с един от моделите на модерните модели на отоплителни батерии. За да подмените радиатора, ще имате нужда от: радиатори, чай, тръби, ъгъл, както и силиконова мазнина или лен.

Отлично решение може да бъде инсталирането на биметален радиатор, който има редица предимства и предимства пред конвенционалните чугунени батерии. Благодарение на материала - стомана и алуминий сплав - съвременните батерии имат висока температура, а също и да имат добра здравина, трайност и приятен дизайн. Такива батерии не е необходимо да бъдат затворени със специален екран, те се вписват перфектно във всеки интериор.

Като е взела решение да замени радиаторите в апартамента, можете да се свържете с експертите - разбира се, това ще изисква малко пари, но след това ще се работи ефективно и бързо, но ако процесът се проточи, а след това ще трябва да си купите бойлер НЛО. В този случай, ако сте добър с инструменти, знам как се работи с нивото и да направи оформлението, можете да замените батериите със собствените си ръце. По този начин можете да спасите.



Преди да инсталирате батериите, трябва да се свържете със службата за комунални услуги, която обслужва вашата къща и да се съгласите с всички проблеми - по-специално, трябва да посочите кога да могат да изключат водата по линията, за да я ремонтирате. Ако притежавате собствена къща, тогава всичко е малко по-просто - ще блокирате водоснабдяването. Работата трябва да се извършва през лятото, в противен случай ще е студено в къщата. Ако ситуацията е спешна, тогава можете да я смените през зимата.

Маркирайте къде и как се намира новия радиатор, определете как ще бъде фиксиран към стената. Възможно е също така да се наложи да се заменят тръбите, които преминават от линията за централно отопление. Най-лесно е да демонтирате старите батерии с мелница или заваряване с газ.

Започнете инсталирането с долния тръбопровод. За метална тръба се използва ленен за запечатване, ако тръбите са пластмасови, може да се използва смазка от силикон. Радиаторът се монтира на нивото и след това се свързва към подготвената тръба. В случай, че радиаторът е инсталиран над или под тръбата, се използва ъгъл. Горното подаващо устройство е инсталирано по същия начин. След като всички връзки са закрепени, трябва да отворите кранчето за вода - за да сте сигурни, че всички шевове са стегнати.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Видове радиаториВидове радиатори
Вертикални радиаториВертикални радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Биметални радиаториБиметални радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
» » Как да смените радиатора в апартамент
© 2021 BggeHat.com