Вертикални радиатори

Отоплителната система е най-важният елемент от жилищния режим, който пряко влияе върху създаването на комфортни условия на живот. Въпреки това, това се случва, че интериорът не ви позволява да се поберат в него традиционните радиатори. Ето защо са произведени вертикални радиатори за отопление - устройства с атрактивен дизайн и добри технически качества.
вертикални радиатори
Вертикален радиатор

Какви са вертикалните батерии?

Понастоящем предлагането на пазара ви позволява да проектирате своето жилище по начина, по който искате - създаване на оригинални решения и стил, който няма да се повтаря никъде другаде. И в същото обемисти батерии не се вписват в интериора изобщо, както прегледите на нестандартни решения феновете казват. Много често радиаторите трябва да бъдат оборудвани с декоративни решетки, за да ги скрият зад завеси. Въпреки това, много често в стремежа към красив дизайн, потребителите забравят, че декоративните елементи могат да нарушат циркулацията на топлинните потоци и това ще доведе до влошаване на микроклимата във вашия дом.

Предимството на вертикалните отоплителни радиатори е, че такива батерии са проектирани, като се вземат предвид всички тенденции в дизайна на помещенията.

Появата на вертикални батерии е добре обмислена, така че не е нужно да се грижите за пейзажа. Днес можете да избирате различни размери и форми на батериите - с различни конфигурации, завои.

вертикални отоплителни батерии
Вертикалните батерии могат да бъдат оригинална декорация на дизайна на стаята

На пазара на отоплителна техника можете да намерите вертикални отоплителни батерии от различни конструкции - тръбни, секционни, панели. Що се отнася до материала за производство, той ще бъде чугун, алуминий или стомана. Разнообразието от възможности за внедряване на батериите може значително да разшири границите на използване на оборудването.

По този начин ще могат да се монтират вертикални батерии в централно отопление в автономни системи.

Така, в зависимост от материала, от който се създават вертикални отоплителни радиатори, могат да се разграничат видовете:

  • Чугунена. Вертикалните чугунени батерии са на разположение, издръжливи и надеждни. Дизайнът е представен под формата на секции. Така потребителят може самостоятелно да завърши радиаторите в зависимост от индивидуалните изисквания. Основният недостатък е огромната тежест.
  • Steel. Такива батерии имат отличен вид. Тъй като стоманата е добре обработена, можете да намерите вертикални нестандартни дълги радиатори от този материал. Що се отнася до цената, тя е умерена, така че стоманените радиатори ще бъдат достъпни за широк кръг от купувачи. Сред недостатъците има слаба устойчивост на корозия.
  • Алуминий. Животът на алуминиеви радиатори, както се съобщава от производителите, е около 20-30 години. Този материал е устойчив на корозионни процеси и агресивна среда. Завършените радиатори имат ниско тегло, така че не се нуждаят от силно прикрепване. В допълнение, алуминиевите радиатори за стена са лесни за транспортиране и монтаж.
  • Биметален. Такива радиатори изглеждат много привлекателни, но освен това - имат отлични технически параметри. Те обикновено се изработват от сплав от материали като алуминий и мед, въпреки че могат да се появят други комбинации. Сред недостатъците е само високата цена на биметалните радиатори.

отоплителни радиатори вертикални нестандартни дълги
Чугунени батерии

радиатори вертикална снимка
Стоманени радиатори

закрепването на радиаторите към стената
Алуминиеви батерии

радиатори за стена
Биметален радиатор



Трябва да се отбележи, че не всички вертикални радиатори могат да бъдат инсталирани в системи за централно отопление. Консултирайте се с специалист, за да избегнете проблеми в бъдеще.

Какви са добрите и лошите вертикални батерии?

Вертикалните батерии - почти същите като стандартните. Разликата е само форма. Сред предимствата на вертикалните радиатори са следните:

  • Имате много избор. На пазара на отоплителни уреди можете да намерите различни цветови решения, различни форми и конфигурации на батериите. Снимките с различни опции могат да се видят по-долу.
вертикални радиатори за отопление
Модерните радиатори могат да имат абсолютно всички цветове
  • Компактността. Очевидно - вертикалните батерии могат да ви дадат повече място в долната част на стаята.
  • Асортиментът от крепежни елементи е добре обмислен. Това се дължи на факта, че такива устройства играят важна декоративна роля. Монтирането на отоплителни радиатори на стената може да бъде избрано много различно - производителите се погрижиха за това.
  • Лесен за инсталиране. Потребителят може да инсталира вертикални радиатори без специални умения и познания. Необходимо е да се спазват само нормите и схемата за свързване.
  • Стенен монтаж. Много често батериите под прозорците трябва да бъдат елиминирани, а вертикалните радиатори са добра възможност за подмяната им.
  • Голяма зона за топлообмен. Разбира се, на стената е много лесно да се намери място за инсталиране на големи батерии. В допълнение, сега са възможни такива опции като отопление на батериите в стените.
батерии за стена
Вертикалните радиатори имат голяма площ на конвекция

Има няколко недостатъка на вертикалните отоплителни батерии:

  • Цената. Първият недостатък, който много се притеснява. В крайна сметка, тези батерии са оригинални, така че те са по-скъпи от конвенционалните.
  • Ефективност на работата. Голяма част от топлината по време на работа на батерията ще остане под тавана и няма да участва в конвекционните процеси. Ето защо експертите препоръчват поставянето на вертикални батерии по-близо до пода.

Огледални и плоски модели

Понастоящем можете да срещнете най-необичайните опции. В този случай, огледални и плоски радиатори от вертикален тип са популярни. Предната равнина на огледалния радиатор има огледална повърхност. Във вашия дом такъв радиатор ще донесе не само топлина, но и красота. Обикновено те се извършват в стандартни цветове - черно-бели. Откритите огледални радиатори могат да се използват във всяка стая - те имат наночастици и добри антикорозионни характеристики.

отопление радиатори, стена, вертикално
Стъклени вертикални радиатори

Има и плоски модели вертикални радиатори. Тези модели изглеждат елегантно в интериора. Що се отнася до размерите, те могат да бъдат 1-, 2-, 3-ред. Също така такива радиатори могат да имат конвективни плочи. Благодарение на гладката повърхност на такива устройства не се събира прах, така че топлинната енергия ще бъде по-висока.

Такива радиатори са компактни и travmobezopasny, те са направени вертикално, обемът на охлаждащата течност тук е малък, така че се нагрява бързо.

Такива батерии не са инсталирани дълбоко, те са лесни за почистване. Можете също така да ги изпълнявате в радиус или ъглова вариант. Във всеки случай такива батерии имат голям процент топлинно излъчване.

Какво е специално при инсталирането на вертикални радиатори?

Тъй като вертикалните радиатори са само модификация на стандартни батерии, такива устройства не изискват никакви специални знания и умения. Има обаче няколко функции, на които трябва да обърнете внимание:

  • Радиаторите с големи обеми ще бъдат по-тежки от стандартните. Ето защо трябва да ги поставите върху подпорната стена, тъй като декоративните стени и преградни стени просто не могат да издържат на тежест.
  • По-добре е по-ниската храна и отстраняването на топлоносителя. Багажникът, който ще се изкачи, няма да изглежда много естетически. Но ако е необходимо, можете просто да го скриете в стената.
отопление на батериите в стените
Вертикалните радиатори обикновено имат по-ниска връзка

Изискванията за монтиране на вертикални радиатори няма да се различават от стандартните:

  • Можете да използвате армирани и стоманени тръби, изработени от материал като полипропилен.
  • Не поставяйте медни линии в комбинация с регистратори на алуминий. В края на краищата, ако има много соли в охлаждащата течност, тогава ще се появи галванична двойка, която ще генерира слаб ток. В резултат на това алуминиевите стени ще се сринат по-бързо.
  • На магистралите е по-добре да поставите спирателен вентил, който ще ви позволи да регулирате температурата във всяка отделна стая.

Така че за всяка стена монтирана отоплителна батерия трябва да поставите и Maevsky кран. Такъв кран е предназначен за отвеждане на въздуха от отоплителната система, като такъв елемент е разположен в специален контакт. Вертикалните радиатори за стена са не само естетически красиви устройства, но и особено - те трябва да бъдат избрани според техническите характеристики. В крайна сметка това е много по-важно от красотата на вашия интериор. Основната задача на вертикалните радиатори е да отоплявате дома си. И с него трябва да се справят възможно най-добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Дизайн радиатори за отоплениеДизайн радиатори за отопление
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Вертикални радиатори във вътрешността на къщатаВертикални радиатори във вътрешността на къщата
Бойлери с плоски нагревателиБойлери с плоски нагреватели
» » Вертикални радиатори
© 2021 BggeHat.com