Екрани за нагряване на батерии

За да поддържате унифициран стил във вътрешността на стаята, използвайте специални екрани за нагряване на батериите. Такива продукти са предназначени да маскират компонентите на отоплителната система. Те дават на интериора цялостен поглед, без да обръщат внимание на батериите, които обикновено не се вписват добре в интериора.

Ако говорим за жилищна сграда, екранът за радиатори се използва само като декоративен елемент, както се вижда на снимката. Но в образователни, здравословни и други обществени места подобни мрежи също служат за безопасността на другите, особено на децата. И тъй като търсенето на радиатори е високо, производителите постоянно разработват нови продуктови вариации, като намират всички нови материали и технологии.

екрани за отопление на батериите
Екрани за нагряване на батерии

Какви са решетките и екрани?

Ако разгледаме дизайнерските характеристики на продуктите, екраните за радиатори могат да бъдат:

  • Плосък (често използван за батерии в ниши).
  • Окачени, които нямат капак (те могат да затворят радиаторите от чугун).
  • Закачена с капак (използва се, ако чугунени акумулатори излизат например от под прозореца).
  • Екрани под формата на допълнителна кутия (ако искате да скриете напълно мястото на инсталиране на оборудването).

Декоративните екрани за отоплителни радиатори също могат да се различават в зависимост от материала на производство:

  • Metal.
  • Пластична.
  • MDF.
  • Glass.

Нека разгледаме всеки вид и неговите характеристики поотделно.

Метални екрани - какво е специално?

Обикновено металните екрани за нагряване на батериите са тънка метална кутия, която е боядисана в бяло. Такива екрани са донякъде примитивни, като за дизайна, те са прости, така че цената за тях не е толкова голяма. Функционалността на тези продукти обаче е много добра.

екрани за радиатори
Метален екран на радиатора

Монтиране на екрана от метал чрез окачване - за това нямате нужда от специални знания. Ако говорим за по-скъпи метални решетки, тогава ще бъдат стоманени екрани за отопление на батериите. Стоманата тук е неръждаема, а перфорацията дава на продуктите изтънчен външен вид. Но не е лесно да се поставят такива продукти във всеки интериор. В същото време металният екран на радиаторите е удобен начин да се скрият радиаторите за отопление без специални умения и относително евтини.

Дървени екрани - стил и комфорт

Дървени екрани за отопление на батерии, като правило, са изработени от благородни дърво и по поръчка. Такива решетки просто се вписват перфектно във всеки елемент от интериора на помещенията, които са направени в същия стил.

Струва си да се отбележи, че дървените екрани за радиатори имат няколко недостатъка.

Това е тяхната чувствителност към различни деформации, както и изсушаване, защото в близост до радиаторите има постоянни температурни промени и нивото на влажност се колебае. Ето защо, за да се сведат до минимум тези недостатъци, за производството на екрани се избира висококачествена дървесина, което оказва влияние върху цената на продуктите.

декоративни екрани за радиатори
Дървен екран

Защитен екран за нагряване на батерии от дърво е най-скъпата опция, но е и най-естетическата. По правило тези продукти се извършват ръчно. Това също влияе върху цената, защото получаването на изключителна цена от дърводелец не е толкова евтино.

Интериорът с дървени екрани за отоплителни уреди е винаги стилен. В края на краищата дървото се комбинира с почти всички материали.

И ако успешно избирате цветните нюанси - тогава дизайна е просто перфектен. В допълнение, много често използват декоративни решетки от ракита видове - тези екрани са перфектно огънати, така че те могат да бъдат дадени почти всяка форма, която ще заслужи достоен място на вашия радиатори.

МДФ панели - евтини и ядосани

Технологията за производство на MDF панели дава възможност за получаване на по-евтини версии на екрани за отопление на батериите. Такива екрани могат да бъдат направени почти във всякаква форма и цвят. Те могат лесно и просто да се поберат във всеки интериор. Особено може да се каже за илюстрационните екрани - и в зависимост от това, което клиентът иска, можете или да ги запишете в интериора, или обратно - да създадете контраст.

екрани за отопление на радиатори
Панели от MDF за радиатори за отопление


Машините, които произвеждат MDF екрани за батерии, могат да възпроизвеждат практически всяка скица благодарение на специална програма.

Освен това можете да създавате такива екрани според индивидуалния скица на клиента. Ето защо MDF екранът често се нарича златна средна между декор и цена. В крайна сметка, тяхната цена е достъпна, а качеството ще задоволи всеки.

Пластмасов - класически дизайн

Пластмасови екрани за отопление на батерии са на разположение на широк кръг от клиенти. Но трябва да се отбележи, че е нежелателно да се инсталират такива екрани в жилищни помещения и детски организации. В края на краищата, при отопление, пластмасови екрани за отопление радиатори ще освободи такива вещества, които са вредни за здравето.

защитен екран за нагряване на батериите
Пластмасов екран

Пластмасовите екрани обикновено се избират за офис и промишлени помещения. Производствената технология ви позволява да избирате готови екрани за "класически" отоплителни батерии в разнообразни дизайни. Пластмасовите екрани трябва да бъдат изработени от висококачествени материали - защото пластмасата не трябва да се стопява при нагряване.

Стъклени екрани - изключителни и скъпи

Стъклените екрани за отопление на батериите по правило се вписват в изискания интериор. Обикновено то е темперирано или витражно стъкло. След като рисунката е приложена към стъклото, обичайната стъклена конструкция се превръща в изключителен продукт, който ще допълни най-добре най-добрия интериор.

Разбира се, декоративните екрани за нагряване на батерии от стъкло изискват много внимателно отношение, тъй като са крехки. Въпреки това, външният вид си заслужава внимателно да следи целостта на продуктите.

екрани за радиатори
Стъклен декоративен екран за батерия

Какво е толкова добър екран на радиаторите?

Заслужава да се отбележи няколко предимства при инсталирането на декоративни екрани върху отоплителните батерии:

  • Защита от прах върху батериите, които имат сложен дизайн, което не ви позволява удобно да отстранявате праха.
  • Можете да изберете екран за нагреваема батерия за всеки интериор и за всеки вкус.
  • Малките деца няма да получат изгаряния и синини при контакт с отоплителни радиатори.
  • Също така екрани за нагряване на батериите допринасят за по-равномерно разпределение на топлината в помещенията.
  • Ако старите радиатори развалят външния облик на стаята, те могат лесно и бързо да бъдат скрити чрез закупуване на екрани за чугунени радиатори.
  • Екрани за радиатори ще ви позволят да придадете съвършенство на интериора си, както и да се съсредоточите върху успешните нюанси на интериора.
  • Грижата за радиаторите ще бъде по-лесно.
  • Ако интериорът се промени, тогава дизайнът лесно може да бъде променен на друг.
декоративни екрани за отопление на батериите
Радиаторите за отопление на батериите могат да бъдат отлична декорация

Инсталиране на екрани

Екрани за оразмеряване на батериите и конструктивните характеристики позволяват лесното и лесно инсталиране на такива елементи. Максимум 4 малки винта лесно ще решат този проблем. Най-важното е да инсталирате ключалките точно, и в такъв процес не можете да правите без конструктивно ниво.

Първо, маркираме горната хоризонтална линия на монтажните крепежни елементи, след това по размерите на отворите на екрана, обърнете внимание на долната линия на скрепителните елементи. След това измерете разстоянието между левия и десния отвор на крепежните елементи и изчислете местоположението на инсталацията.

Сега е време да пробиете дупки, да ги сложите в тях и да ги завъртите. И е много лесно да поставите директно монтиран екран върху нагревателната батерия - те са поставени на винтове.

Разбира се, възможно е да инсталирате готови екрани за отопление на батериите по друг начин - като правило, това зависи от техния дизайн.

Някои екрани могат просто да бъдат поставени на пода, за това са предвидени крака. Върхът е прикрепен с малки куки, които са поставени отстрани. Този вид защитни екрани за радиатори са по-прости по отношение на монтажа и дори по-лесни за поддръжка.

Плъзгащите екрани на радиаторите всъщност не изискват никакви закопчалки, те просто се мотаят на радиаторите и се държат от факта, че имат извита форма. Такива екрани могат с право да се смятат за най-удобни - да се мотаят и да се застрелят много бързо. Можете да поръчате екран за шарнирна отоплителна батерия с малки размери, което я прави лесно да я извадите, да я пренесете в банята и да я измиете под силен натиск за по-голяма ефективност. Това е благодарение на това, че тези екрани за конвектори на отопление са получили най-широко разпространение. И обратната информация за тях предполага, че това е ефективен начин за защита на батерията от околната среда и околната среда от батерията с допълнителен положителен ефект за интериора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисуваме чугунени батерииКак да нарисуваме чугунени батерии
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Декор отопление на батериитеДекор отопление на батериите
Декоративни отоплителни радиатори индивидуален подход към дизайнаДекоративни отоплителни радиатори индивидуален подход към дизайна
Боя за радиаториБоя за радиатори
» » Екрани за нагряване на батерии
© 2021 BggeHat.com