Екрани за радиатори

По принцип екрани за отоплителни радиатори се купуват от чугунени батерии, тъй като те имат не много стилен външен вид и в резултат не допринасят за интериора на атрактивността на стаята. И ако не искате да смените батериите за модерна стомана или алуминий, тогава най-добрият вариант в тази ситуация са екраните за тях. Плюс това екранът все още играе защитна роля. Случва се, че екранът се купува, а новопостроените батерии да добавят докосване до интериора на апартамента си.

Сега нека се опитаме да разберем какво трябва да се ръководи при избора на екран за батерията, защото пазарът има голям избор от модели и е важно да не се бъркаме. Така че, отначало ще разгледаме основните критерии за намиране на такъв екран.

• Екранът не трябва да бъде затворен за достъп до кранчетата;
• Трябва да има достъп до вентилите или дроселите, тъй като когато започва отоплителния сезон или обратно, може да се наложи да регулирате температурата;
• В случай на нужда от ремонт на батерии, е необходимо екранът да се отстранява лесно. И в този случай, най-добрият вариант е екранът с панти;
• И най-важното - в никакъв случай екрани не трябва да пречат сериозно на топлопредаване, за да не замръзне в стаята.

След това преминете към видовете екрани и вижте кои са по-добри.

Метални екрани. Изработен от алуминий или метална мрежа. Когато такъв екран има голям размер на клетката, то тогава топлинният трансфер е по-висок. Предимството на тези екрани е, че металът има висока топлопроводимост, откъдето екрани се нагряват и самите те отделят топлина.



Дървени екрани. Това е класически вариант, който прилягат почти навсякъде и отлично украсяват къщата. Като правило, те са прикрепени и, ако е необходимо, не са трудни за отстраняване.

Стъклени екрани. Те напълно затварят акумулатора отпред, оставяйки място на периметъра. Те също така не са трудни за премахване, ако е необходимо. Този екран има красив стилен външен вид и добро разсейване на топлината.

Пластмасови екрани. Тези модели са най-евтините сред другите. Но те имат много недостатъци, сред които са слаб трансфер на топлина и нестабилност. Но с радиатор те лесно се отстраняват и имат ниско тегло.

Как да инсталирате екрана на батерията, която можете да научите от инструкциите. Но ако се страхувате, че няма да успеете или нямате опит в тази област, е по-добре да се свържете с майстор, който ще инсталира всичко бързо и правилно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Радиатори и обща информация за батериитеРадиатори и обща информация за батериите
Как да нарисуваме чугунени батерииКак да нарисуваме чугунени батерии
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Вертикални радиаториВертикални радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Как да затворите батериите интересни идеи за домаКак да затворите батериите интересни идеи за дома
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
» » Екрани за радиатори
© 2021 BggeHat.com