Как да нарисуваме чугунени батерии

Имате в апартамента си чугунени радиатори, които са известни с тяхната топлопроводимост. Вярно е, че единственото нещо, което подтиска, е техният външен вид (особено ако те са инсталирани преди няколко десетилетия). Замяната на такива радиатори е много трудоемка и скъпа и няма специална нужда да се замени. Батериите работят добре и се затоплят добре. За да им се даде нов и красив външен вид, външността им може да бъде подобрена, например, просто пребоядисана. Питате: как да нарисувате чугунени батерии?

За да се гарантира, че видът на батериите не ни напомня за Съветския период, боята на батериите трябва да се извършва според определени правила. Боя, за чугунени радиатори също се нуждаят от специална. Не забравяйте, че повърхността на батериите е много гореща по време на периода на нагряване. (Виж също: Кои радиатори са по-добри)

Струва си да се отбележи, че цената на боята също ще се различава значително от цената на конвенционалните емайли. Ето защо, за да не се плащат прекалено много за оцветители, просто трябва да изчислите необходимото количество. Нека да разгледаме по-отблизо всички детайли и нюанси на боята за чугунени радиатори.


Подготвителна работа


Красивите чугунени батерии не могат да изглеждат перфектно в ниша, която се нуждае от ремонт. Следователно, първата стъпка е да се определи количеството работа, която ще трябва да се направи. Преди всичко внимателно проверете мястото под прозореца, където са инсталирани батериите. Малък ремонт не боли? След това задължително го включете в списъка с произведения и, разбира се, директното оцветяване на самите радиатори.

Извършваме изчисляването на необходимите материали въз основа на обема на необходимата работа. Те включват:



  1. качествен ремонт на нишата, в която са инсталирани батериите.

  2. боядисване на чугунени радиатори.


Красиви чугунени батерии

Можете да изберете всяка опция за това как вашата ниша ще изглежда след ремонт. Може да бъде залепен с тапети, декорирани с декоративна мазилка, плочки или керемиди. Често мястото, където се намират радиаторите, в крайна сметка получава напукана и пожълтена повърхност, която не добавя уют и красота към стаята. Напротив, стаята, която има ремонт на евро, направена според най-новите стандарти, изглежда абсолютно не естетически приятна с такива батерии и ниши. (Виж също: Ремонт на отоплителни котли)



Много е важно: боядисването на чугунени батерии трябва да се извършва в момент, когато отоплителният сезон вече е приключил. Не боядисвайте горещи радиатори. Това е така, защото при ремонт на нишата и самите батерии е желателно да ги отстраните от стената и това изисква задължително изключване от централната отоплителна система.



Ако няма такава възможност и по някаква причина не можете да изчакате, докато отоплителният сезон приключи, ще трябва да отделите малко повече усилия за ремонт и боядисване. По-специално боята, която купувате за чугунени радиатори, трябва да има високи температурни характеристики.


Подготовка на батерията за боядисване


Разбираемо е, че не е достатъчно само да се купи висококачествена боя за боядисване на чугунени радиатори. Преди боядисване повърхността на радиатора трябва да бъде подготвена за боядисване. (Виж също: Кои биметални радиатори са по-добри)



  • Първото нещо, което трябва да направите, е внимателно да премахнете старата боя, която вероятно е напукана и пожълтена. За да премахнете стария слой боя, можете да използвате четка с метални четина, голяма nazhdachkoy или шпатула.

  • При избора на боя, обърнете внимание на факта, че тя трябва да издържа на повишени температури. Ако пренебрегнете това изискване, рискувате да получите много нежелан ефект. Някои емайллакове или бои под влияние на високи температури губят цвета си. По този начин е възможно да се получи вместо идеален кристал бял радиатор, жълта грозна батерия в самото начало на отоплителния сезон.


Избор на цвят



  • Внимателно изберете четки, с които ще боядисвате чугунени радиатори. Не купувайте твърде евтини четки. Много често те започват да "molt" по време на живописта, оставяйки грозни вили на повърхността да бъдат боядисани. Уверете се, че сте закупили специална наклонена четка. Това ще ви помогне да боядисвате труднодостъпните места в батерията.
  • (Виж също: Боя за радиатори)

живопис


Радиаторите от чугун са боядисани в два слоя. Не е необходимо да правите повече, защото тогава е много трудно да накарате боята да се разпадне без развод. Уверете се, че сте разредили материала за боята, ако е твърде дебел. Но ако купите специална боя, нейната консистенция отговаря на нормата и не изисква допълнително разреждане.

Ако не сте сигурни дали сте разреждали материала на боята правилно, опитайте да боядисвате малка част от батерията. Така че можете да определите консистенцията, от която се нуждаете. За това, което можете да разредите боята, обикновено се посочва върху боята.

Цветът на боята може да бъде направен от всеки, най-важното, че той съответства на интериора на вашата стая. Можете да играете красиво с нюанси, подчертавайки цвета на стените или обратно, като я заглушавате, поставяйки акцента върху батерията. Ако говорим за цвят, то не трябва да е бяло. Понастоящем можете да използвате такава услуга като оцветяване и да закупите боя на най-деликатните и необичайни цветове. (Виж също: Чугунени радиатори)

След изсъхване на първия слой боя се препоръчва леко да се работи с шкурка (плитка). Това позволява на втория слой да се прилага по-равномерно и подобрява адхезията между слоевете.


Поправете ниша за прозоречни прагове




Живопис на перваза на прозореца също трябва да започне с подготвителната работа. Първото нещо, което трябва да направите, е напълно да премахнете стария слой мазилка. Понякога се случва, че има значителни пукнатини в нишата. Те трябва да бъдат внимателно затворени.

живопис

За да направите това, отстранете лошо залепената мазилка в зоните на пукнатини. Ако пукнатините са дълбоки и отиват в стената, те са затворени с конвенционален циментов разтвор. Останалата част от работата може да бъде продължена само след като циментът изсъхне напълно.

Малките пукнатини лесно могат да се отстранят с помощта на специален грунд. Тя позволява да се укрепи основата и в бъдеще да се избегнат пукнатини и чипове. След изсушаване на грунд, е желателно да се нанесе слой от финишна мазилка. Неговата фина консистенция лесно се установява, което прави повърхността равномерна. Сега можете да продължите директно към рисуването.

Боядисването на чугунени радиатори започва с боядисване на мястото на по-нататъшното им монтиране, т.е. перваза на прозореца. Така че, основата на стената е подготвена, можете да започнете да рисувате. При избора на боя, помнете и необходимостта да предпочитате тези материали, които могат да издържат на високи температури, без да губят цвета си. Факт е, че в близост до радиаторите стената може да стане много гореща, затова избираме устойчиви бояджийски материали.

Ако решите да украсите стената с плочки или плочки, опитайте се да си представите предварително как ще изглежда с радиаторите. Този вид декорация е много взискателен към комбинираните цветове и повърхности. Най-добрият вариант е да завършите стената с боя или декоративна мазилка. Не забравяйте да вземете предвид цвета на батериите. За да не се получат цветни камъни, е нежелателно да се направи цвят. Неутрален бял цвят, това е може би най-оптималният избор, особено ако ще боядисвате батерията с цвят, който подчертава вътрешността на вашата стая.


Последното докосване


Последният етап е директната украса на радиатора. Мнозина се чудят как да украсят чугунена батерия. За това е достатъчно да покаже малко въображение. За да направите батерията необичайна, тя ще помогне за боядисването й в необичаен цвят.

Декорация на декора на батерията

Например, на радиатори в детска стая можете да рисувате забавни анимационни герои, като използвате шаблони. Можете да извадите релефен модел и да го боядисате в различен цвят. Да разгледаме някои варианти по-подробно.

За да създадете модел на релеф на батерията, ще ви трябват хартиени фланели. Те могат да бъдат навити от салфетки, хартията трябва да е тънка. Направете колкото се може повече хартиени заготовки, колкото е необходимо за модел. Препоръчително е предварително да се раздели цялата картина на перваза на прозореца.

След това поставете първия слой боя. И докато тя не е изсъхнала, прикрепете фалгела, образувайки облекчение на бъдещия модел. Изчакайте боята да изсъхне. Вторият слой изцяло боядисва батериите и хартиените връзки.

Понастоящем украсата на предмети с ефект от "античността" е много актуална. Ако вашият интериор позволява, можете например да боядисвате радиатора с черна боя и с гъба със златна или бронзова боя, да нанесете леки удари. Ефектът е зашеметяващ.

Ако не искате да страдате и да рисувате различни модели, можете да използвате декоративни екрани. Има стандартни версии на екрани, има уникални модели с красиви вложки. Цветовете са много разнообразни. Можете във всеки случай да можете да изберете за себе си опцията, която ви подхожда. По този начин лесно можете да направите красиви чугунени радиатори.

Много хубав поглед дървени екрани. Ако батерията не се намира под прозореца, може да се използва горната част на екрана, като върху нея се поставят красиви рамки със снимки, статуетки. Просто не поставяйте цветя, то ще бъде твърде горещо там. Такива екрани могат допълнително да бъдат оборудвани с малки кутии, с една или от всяка страна на екрана.

Идеално решение за малки помещения: красив екран, който ефективно крие батерията, както и удобен рафт и нощно шкафче, в които можете да съхранявате всички неща. Струва си да се отбележи, че използването на защитни екрани почти няма ефект върху топлинния ефект на батериите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове радиаториВидове радиатори
Кое е по-добре да изберете радиаторКое е по-добре да изберете радиатор
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Вертикални радиаториВертикални радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
» » Как да нарисуваме чугунени батерии
© 2021 BggeHat.com