Екрани за радиатори

Екран за отоплителен радиаторСлед като завършите ремонта, огледайте се, очите откриват нещо, което разваля цялата работа, извършена преди. Всеки вероятно се срещна с такава "картина", възхищавайки се от стаята. Разбира се, този стар, боядисан радиатор изпъква, разваляйки настроението.

Какво трябва да направя? Има изход! Днес декоративни екрани за отоплителни радиатори са влезли в употреба, което премахва всички ненужни. Проверката на стаята ще покаже само удобство и стил. Не постоянно харчите пари за актуализиране на нагревателя, вентилирайки стаята след задушаване на миризмата, устойчива на температурата на боята.

Видове решетки и екрани за радиатори

Понастоящем има 5 вида екрани за радиатори за централно отопление. Стоките са избрани за абсолютно всеки стил на интериора и дизайна на къщата. В частни стаи, екрани или екрани се предлагат за красота и естетика. Образователните, спортните, спортните и други институции създават мрежи за безопасността на потребителите. Материалът е:

  • метал;
  • дърво;
  • MDF;
  • пластмаса;
  • стъкло;

Според конструктивните данни на екрани те се разделят на:

  • закачен без капак, затворете батериите под прозореца;
  • вързани с капак, покриват продукти, излизащи извън линията на прозореца;
  • плоските екрани затварят батериите в ниша;
  • Допълнителните екрани осигуряват пълното прикриване на радиатора.

Видове екрани за отоплениеСтоманената кутия е изработена от тънък метал, за лесно движение. Дизайнът на екрана е прост. Това обяснява малката цена. Екранът се фиксира чрез метода за окачване. Красив, но по-скъп продукт от неръждаема стомана. Всички капаци са перфорирани. Това улеснява свободното движение на въздушните маси. Перфорацията служи като допълнителна естетика, придавайки на повърхността оригинален дизайн. Кованите решетки са най-скъпи. Индивидуалното изпълнение ги прави център на декоративния състав на стаята.



Дървените екрани са изработени от скъпи породи, най-вече по поръчка. Недостатъкът е, че дървото се свива, деформира се при спад на температурата. Именно поради тази причина ценното дърво се използва за създаване на екрани, което минимизира изкривяването. За пълен достъп до акумулатора дървената кутия се избутва настрани, без да се пречи на работата.

Ограждането на батериите от MDF е по-евтино от естествените. От този материал е възможно да се произвеждат решетки и екрани от всякакъв цвят и форма. Продуктите могат да бъдат конвейерно производство или изпълнени според скицата на клиента. Можете да създадете сами декоративен елемент, ако имате инструмент.

Пластмасови огради са популярни сред потребителите, но инсталирането в помещения с постоянно присъствие на хора е нежелателно. Загряването на структурата води до токсични изпарения на материала. Подходящ е за промишлени и офис сгради. Основното нещо е да изберете висококачествен, не топилен материал.

За да направите изтънчен интериор, оградата за радиатора е изработена от закалено стъкло. Стъклото може да бъде оцветено и шарени. Такива модели са крехки, затова е необходимо да се спазват предпазни мерки. Често структурите са разделени с тънка стоманена решетка.

Предимства при инсталиране на декоративни екрани на радиатори

Когато играете близо до батерия, която е затворена от екран, децата няма да изгорят. Сблъсквания по металните ръбове на отоплителната система са изключени. Декоративните екрани и решетки предпазват батерията от прах и натрупване на кални маси в рефлексите. За да скриете старите батерии Savdepov, създавайки нова, чиста стая, лесно с помощта на декоративни елементи. Благодарение на този дизайн радиаторът е по-лесен за грижа. Ако решите да промените интериора, можете лесно да замените и декоративни екрани на радиаторите. Разнообразието от модели и форми ви позволява да експериментирате без много разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисуваме чугунени батерииКак да нарисуваме чугунени батерии
Екрани за нагряване на батерииЕкрани за нагряване на батерии
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
Декор отопление на батериитеДекор отопление на батериите
Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?
» » Екрани за радиатори
© 2021 BggeHat.com