Уплътнител за всички времена на Aquafix

Цимент AquafixЗа различните работни условия са необходими различни видове материали. При нестандартни условия не всички от тях могат да се справят със задачата си. Хидравличен цимент Akvafiks

Тя е предназначена за спешно отстраняване на точкови повреди на тръбопроводи и различни пукнатини. Но тя често се използва като уплътнител в структури под вода или за работа, извършена по време на дъжд.

Технически характеристики на цимент Aquafix

Циментовият прах aquafix има прозрачен цвят и прахообразна текстура. Задържа се след 1-2 минути след добавяне на вода към сместа. Улавянето се извършва при температура от + 20 ° С. Когато се втвърди, сместа генерира топлина, така че началото на процеса може да бъде определено от промяната на температурата.

Циментовата смес е устойчива на увисване, защото вертикалните повърхности за нея не са проблем. В допълнение, това предимство ще бъде в ръцете на художници, мазилки. В края на краищата, лющенето на сместа под собственото й тегло е голям проблем. Тази смес е много лесна за нанасяне и равномерност.

Aquafix може да се използва за много видове материали. Спектърът на действията му е доста широк:

  • дърво;
  • пластмаса;
  • стъкло;
  • тухла;
  • стоманобетонни и стоманени конструкции.

Благодарение на високия си адхезивен капацитет, този вид цимент се държи добре на всяка повърхност, което е отлично решение за гипс. Максималната деформация на крайния продукт може да бъде 10. Диапазонът на работните температури, при които покритието работи, както се очаква, от -20 до + 90 ° С.

Консумацията на материала е около 1,6 килограма прах на 1 литър от обема на пукнатината или пролуката. Доставянето на aquafix се извършва в метални кофи с номинална стойност от 1, 5 и 20 литра. Температура, при която сместа може да се приложи + 5 ° C



За да се увеличи времето за втвърдяване на циментовата каша, има три начина. Първият е да добавите пясък към сместа, в съотношение 1: 3. Вторият метод е добавянето на обикновен цимент към разтвора на aquafix. Третият метод е смесването на сместа в студена вода.

Инструкции за употреба Aquafix

Снимка на приложение на цимент AquafixТъй като този вид материал реагира с алкали, когато се разрежда с вода, е необходимо да се носят ръкавици при работа, прилагане и смесване. Смесеният разтвор не може да се разрежда отново с вода.

Преди да приложите разтвора е необходимо да подготвите основата. Премахване на всички крехки фракции. Подлежащият на обработка субстрат трябва да е силен и влажен. Необходимо е да се почистват замърсявания, прах и други замърсители от обработения субстрат.

За да премахнете изтичането в тръбопровода или да запечатате друг поток от точки, трябва да изпълните следните действия. Дупката трябва да бъде разширена от вида на пресечен конус, чиято основа е обърната.

Забележка: инструментите, които са смесени и приложени с Aquafix разтвор, се измиват веднага след употреба с обикновена вода.

В малко количество aquafix, добавете малко вода и разбъркайте, докато се формира тестообразна маса. Необходимо е бързо да се предприемат всички действия, тъй като времето за втвърдяване на сместа е много кратко. След това от решението е необходимо да се формова пирамидата и да се постави върху дланта със сила, която да се пресова в пукнатината. Дръжте гангмента в първоначалното му положение за около минута, докато се втвърди. Процесът на втвърдяване ще бъде придружен от повишаване на температурата.

При обработката, така наречената "плачеща" стена, е необходимо да се приложи AQUAMAT-F разтвор с четка. След това се нанася слой AQUAMAT и прахът се нанася върху все още несухиния разтвор aquafix. След това процедурата се повтаря, едва сега с два слоя аквамат. В края на процеса, с вероятността да се развият пукнатини, е необходимо да се сложат два слоя AQUAMAT-ELASTIC с завършващо покритие. AQUAMAT-FLEX е подходящ и за шпакловка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазкаКак да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка
Бетон m300Бетон m300
Самозалепващ се бетонСамозалепващ се бетон
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
» » Уплътнител за всички времена на Aquafix
© 2021 BggeHat.com