Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка

Циментова замазка

Преди да се определи количеството суха смес, изразходвано за 1 m2 подови замазки, е необходимо да се съберат данни за работната повърхност, която да се изравнява. И това е един от най-важните моменти в строителството. На този етап се изравняват повърхности като фундаментните ленти, разположени под зидарията или старата дървена облицовка. Всичко това е необходимо за полагане на материали за подови настилки.

Сложността на този процес и качеството на основата ще зависи от потреблението на сухата смес за подовата замазка.

Да приемем, че имате определени умения за изравняване на пода и да изчислите количеството на сместа за вас няма да бъде трудно. Но все пак трябва да се обърне внимание на качеството на материалите, тъй като количеството на съставките, добавени към приготвения разтвор, влияе и върху изчислението на сместа.

Какво влияе върху потока?

Основният елемент, който свързва всички компоненти на разтвора за подравняване на пода е циментът. В допълнение, съставът на сместа включва вода и пясък в определени пропорции за всеки случай.

Броят на компонентите, използвани за приготвяне на сместа, се определя и от необходимостта да се получи вискозна консистенция на продукта или якостта на готовия слой за замазка.

Неправилен подход към изчислението

Основната грешка при подготовката на материали за изливане е добавянето на цимент в неподходящо съотношение. В резултат на това покритието не е достатъчно силно. В същото време строителите знаят, че при изчисляване на необходимата консистенция се взема един квадратен метър като база, а не цялото помещение.

Също така не всички вземат под внимание видовете смеси. И в различни помещения се използват определени степени на решение.

Формула за изчисляване на подсилване

Сега, от теорията, ние се обръщаме към практически изчисления на материала. Опитните строители знаят специалните формули, които позволяват да се извлекат идеалните пропорции на материала и съответно да се получи надеждна бетонна основа.

Ако работата се извършва в жилищни помещения, изчислението се извършва в съотношение 1: 3. Това означава, че за 10 кг M-клас цимент 400-500 е необходимо да се вземат 30 кг пясък. С този метод на изчисление, след добавяне на течност и смесване на крайната смес, се получава силен разтвор.

Суха смес в чували

Смесена смес

Като се има предвид, че циментът обикновено се опакова в опаковки от 50 кг, то то се изчислява въз основа на тази цифра. Не е много удобно да се налива и претегля цимент. Ето защо, заредете големи ястия или погледнете в магазина за други опаковки.



Нека вземем за изчисление циментовия клас М 400. За да приготвим разтвор с обем от един кубичен метър цимент, той ще отнеме около 400 кг. Това е, когато се налива в стаите, където подът ще играе ролята на основата. Ако говорим за хол, след това за 1 м2 ще отнеме 50 кг суха смес от клас М 400 с дебелина на пълнежа 1 см.

Тази марка цимент най-често се използва при изливане на замазка в хола. За да работят в складове, гаражи, паркинги или подземни жертви прилага марка М цимент 500. Разтвор получава въз основа на тази смес, като създава по-трайни покритие.

Характеристики на замазката

Циментовата замазка е особено удобна, тъй като в допълнение към създаването на солидна основа, тя също така ви позволява дори да изравнявате повърхността преди полагането на декоративното покритие. Подготвеният разтвор се разстила върху цялата подова повърхност, ако е необходимо под определен наклон.

Процес на подреждане

Полагане на суха замазка

Компонентите, смесени преди работа, се изчисляват непосредствено преди готвене. Правилното изчисление ще създаде трайно покритие. А декоративно покритие и може да се повреди, ако лакомството на математически изчисления небрежност, то след втвърдяване се появяват замазки пукнатини.

Когато замазката се наводни, процесът на нейното втвърдяване и намаляване на обема започва. Това се случва както в цялата област, така и по обем. Дори ако сте изчислили точно, някои малки пукнатини може да се появят на повърхността. Те могат да бъдат отстранени чрез намокряне на повърхността с четка или спрей.

Характеристики на запълване в различни стаи

След като се говори за изчисляване на количеството смес за приготвяне на хоросан, трябва да кажете малко за начините на изливане на замазката. В края на краищата те също влияят върху потреблението на сместа.

Става дума за мястото на употреба. Например, в гаража преди работа, първо се изсипва определено количество смачкан камък и се напълва с циментово мляко за свързване. Само след това, когато всичко изсъхне, можете да говорите за изливането на финала. Обърнете внимание, че не е възможно да се изчисли количеството на сместа поради неравностите на покритието. Затова се използва класическата схема 1: 3, а изливането се извършва на части. Разтворът се разрежда на малки порции.

По-лесните неща са в завършената стая, където изчислението е необходимо, за да се създаде солидна, равна основа, върху която ще бъде положена завършената козина.

Онлайн плащане

Онлайн калкулатор

Полета за въвеждане на данни

Днес в мрежата можете да намерите различни услуги, които предлагат калкулатори за замазка. В някои отношения е удобно. Достатъчно е да попълните кутията с площта, марката на използвания цимент и височината на пълнене, а програмата ще ви даде необходимото количество материал за работа.

Но имайте предвид, че това ще бъде приблизителни цифри и можете да използвате този метод за изчисляване само за стаи с равномерна база. Това е само в случаите, когато е необходимо да се изравнят повърхностите в жилищна или офис сграда.

заключение

Полагането за подравняване на пода или създаване на солидна основа преди поставянето на декоративно покритие е неразделна част от строителните работи. Правилно подготвеното и излято решение ще създаде наистина трайно покритие за години напред. На свой ред е по-лесно да поставите покритието върху плоска подова настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полусухи подова настилка със собствени ръцеПолусухи подова настилка със собствени ръце
Как се извършва цименто-пясъчна замазка на етапи на изливане на изравняващия разтворКак се извършва цименто-пясъчна замазка на етапи на изливане на изравняващия разтвор
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
» » Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка
© 2021 BggeHat.com