Изравняващо съединение за пода

Когато ремонтирате стая, има почти винаги въпрос на изравняване на пода. Изливането на замазката може да изисква голямо усилие и предпазливост при приготвянето на сместа за изливане. Но можете да отидете в друга посока и да изберете готови миксове.

Традиционно, когато се монтира подова настилка, първо се извършва бетонна основа, която изисква време за втвърдяване и едва тогава се излива замазката. Често се използва за леене на класическа смес от цимент, пясък и вода, което не може да осигури идеален резултат. По-късно за крайната замазка започнаха да се използват специални самонивелиращи се съединения, които правят възможно постигането на почти перфектна повърхност. Но неспазването на сроковете за втвърдяване на основата може да доведе до формиране на пукнатини и неравности, дължащи се на свиване на бетон, а работата на два етапа отнема повече време и усилия.

Все по-често се появяват универсални смеси за подови настилки, които позволяват запълването на основата на един етап, тъй като те имат способността да се самонастройват.



Възможно е такива смеси да се разглеждат по-подробно. Обикновено, такива композитни се основават на цимент или гипс свързващо вещество, към които се прибавят минерални пълнители и специални полимери предоставя специални свойства на сместа. Представяне полимери дава възможност за редица важни характеристики, като например по-голяма гъвкавост и устойчивост на динамични натоварвания, добра адхезия към субстрата, повдигнатата способността на сместа да тече и изравняване на повърхността без допълнителна обработка.

В резултат на това строителите получават готовата суха смес, от която се произвежда пластмасов разтвор с отлична подвижност, който не изисква подравняване и напълно запълва всички дефекти в повърхността. Дебелината на слоя за изравняване започва от 5 мм за незначителни неравности, което спестява материали и лекотата на използване ще позволи на нивото на подово покритие на всеки мирянин. Полимерите в състава на сместа предпазват полученото покритие от крекинг дори като се вземат предвид натоварванията. Ето защо такива състави печелят популярност.

Когато избирате специфична суха смес за изравняване на пода, трябва внимателно да прочетете нейния състав, да видите какви пълнители и полимери се използват и каква е тяхната пропорция. При малка част от полимерите (до 5), способността за самонивелиране няма да бъде много висока. По-голямото съдържание на такива компоненти води до повишаване на цената на сместа. Важно е да се намери най-добрата възможност за комбиниране на цената и композицията, която осигурява необходимите свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Попълване на пода със собствени ръцеПопълване на пода със собствени ръце
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
» » Изравняващо съединение за пода
© 2021 BggeHat.com