Материали за подравняване на пода

Материали за подравняване на пода

Собствениците на къщи и апартаменти понякога трябва да коригират грешките и греховете на строителите и да извършват, в допълнение към козметичните ремонти, различни видове строителни работи, включително изравняване на подовата повърхност.

За изравняване има специални изравняващи съставки, чийто основен компонент е цимент, а в някои случаи гипс.

Най-евтината опция за изравняване на пода е използването на бетонна замазка. Особено често тази опция се използва, ако има една дупка на пода.

Съхраняването на изравняващите съставки трябва да се извършва в специални хартиени торби със защитен полиетиленов слой вътре. Само един контейнер от полиетилен не може да предпази сместа правилно от въздух и влага, поради което сместа ще загуби свойствата си. Задължително е да се обърне внимание на това при избора на сместа. Наред с други неща, не трябва да купувате смеси с производствена дата повече от три месеца.

Някои изравняващи съединения имат специални добавки и фини синтетични влакна в техния състав, значително намаляват появата на пукнатини в замазката.



В описанието на сместа има параметри на якост, в някои случаи те са достатъчно високи, но е по-добре да се избере смес със сила, която да е равна на якостта на основата.

Сместа се произвежда и продава в суха форма. За да изпълните работата, изравняващата смес трябва да се разрежда с вода. Не забравяйте да следвате инструкциите в инструкциите. В някои случаи към сместа трябва да се добави вода, а в други - вода в сместа, крайният резултат и в двата случая ще бъде различен.

Самите смеси се намират в 2 разновидности: самонивелиране и изравняване. Самонивелиращите се смеси имат високи свойства на потока и по този начин образуват хоризонтална повърхност. В строителната литература, можете да се срещнете имена: samovornyalka, насипни етаж, така наречените самозадоволяване - всичко това се отнася за самонивелиращи смеси. Нивелиращата смес трябва да се изравнява ръчно.

Самонивелиращите се смеси имат 2 разновидности - за финала и за основния слой. Основният слой се изисква за големи неравности и се изпълнява с достатъчно дебел слой, но поради доста големи фракции, съставляващи неговите фракции, той не може да даде равномерна повърхност. Повърхността трябва да бъде изравнена с помощта на покриващия слой.

Е, ако трябва да купите високоякостен бетон за основата - посетете сайта betoncement.ru. Само там ще намерите висококачествен бетон на достъпна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с негоКакъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него
Изравняващи смеси за подови настилкиИзравняващи смеси за подови настилки
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в домаКак да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
» » Материали за подравняване на пода
© 2021 BggeHat.com