Без цинк без цимент

Без цинк без цимент

Класическите методи за производство на цимент включват етапа на получаване на клинкерна смес - гранулирано вещество, състоящо се от изходни материали (смляна глина, варовик). Основните недостатъци на тази технология:

- повишена енергийна интензивност;
- висока цена;
- дълъг период на изплащане;
- неекологични технологии.

За да се премахне или поне значително да намали всички отрицателни фактори на класическите методи на производство, като се използва алтернативна технология - техника bezklinkernogo производството на цимент. Студената метод на производство не включва етап висока температура клинкер калциниране на сместа - също така намалява разходите за производство, защото Prokaev произведен клинкер в пещта въртящ се барабан, който има значителни разходи. Освен това, без технология на клинкер, е възможно значително да се намали консумацията на енергия. Общо bezklinkerny цимент струва около три пъти по-евтино, отколкото в производството на лекотоварни превозни дори много.

Какво цимент се произвежда с тази технология? Това е алкална смес от шлака, която може да се използва в същите зони, където се използва конвенционален цимент. Физическите и химичните свойства на цимента, който не съдържа клинкер, са подобни на тези на конвенционалния цимент. Бетонът и хоросанът, направени от цимент без клинкер, са силно устойчиви на механични повреди, дори когато продуктът е в агресивна среда (например в морска вода).



В производствения процес е необходимо да се смесват три компонента:
- изсушена гранулирана шлака;
- активаторът в малко количество;
- допълнителен материал под формата на прах.

Всички компоненти са предварително дозирани и в необходимите пропорции се смесват, за да се получи смес от желаното качество. Допълнителен прахообразен материал може да бъде поцолана, летлива пепел, шлака от доменни пещи, вулканична пепел, глина или вар с пясъчно съдържание или чист пясък.

Полученият по този начин цимент има много ниско температурно ниво на хидратация в процеса на производство на бетон, при което може да се използва за производство на масивни монолитни бетонни конструкции. Също така е необходимо да се отбележи корозионната устойчивост, която също е много висока. Производството на такъв цимент е много по-малко вредно за околната среда и околната среда.

Е, ако се интересувате от улична мебел - посетете сайта gardeck.ru. Само там ще намерите най-добрите външни мебели на изгодни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Обличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стенитеОбличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стените
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Методи за производство на цимент блок от собствените си ръцеМетоди за производство на цимент блок от собствените си ръце
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Технология за производство на KevlarobetonТехнология за производство на Kevlarobeton
Как да избегнем измами при купуването на клинкер тухлиКак да избегнем измами при купуването на клинкер тухли
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Slagblock у домаSlagblock у дома
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
» » Без цинк без цимент
© 2021 BggeHat.com