Производство на силикатни тухли

Производството на силикатна тухла, независимо от вида на технологичното оборудване, се прави от пясък (около 90), вар (около 10) и вода. Смесването на силикатната маса се извършва по различни начини: силоз и барабан.

Ако барабанът се използва в предприятието, основните компоненти на силикатната маса - пясък и вар - се доставят в суха форма в запечатан барабан. Контейнерът се върти и смесва масата за 15-20 минути. След това отопляемата пара се подава към барабана, за да се гаси вар и да се навлажни сухата смес. Този процес продължава 40 минути, след което получената маса се изпраща за формоване.

Силажният начин за получаване на силикатна маса осигурява овлажняването на смесените компоненти не с пара, а с вода. Разбъркването и овлажняването с вода отнема по-дълго време, отколкото при барабанния метод. Заедно с традиционните компоненти в силикатната смес може да се добави и цвят за производството на оцветени пясъчно-варови тухли.

Независимо от метода, използван при производството, варовикът трябва да бъде охладен по време на фазата на смесване на компонентите. Ако се изгасне в формована тухла, това може да доведе до пукнатини. Най-високата ефективност на вар охлаждане наблюдава при използване на барабани въртящи gasilnyh в която натрошен варовик, смесен с пясък се обработва с пара под налягане от 0, 5 МРа в продължение на 40 минути. При използване на силикатна маса пух-вар при получаването не изисква присъствие gasilnyh барабани, но процесът на зимата готвене силикатна маса без макари се усложнява от необходимостта да се използва контейнер за размразяване на замразени пясък.



Най-важната операция при производството на такива продукти е пресоването на силикатни сурови тухли. След това се изпарява празните отвори в автоклавите. Това е сравнително енергоемък процес, за неговото изпълнение се изисква голям поток пара, загрята до 170 ° C: 400 кг на 1000 парчета тухли. За да се намали консумацията на енергийни носители, някои предприятия предвиждат прехвърлянето им от един автоклав в друг, като по този начин спестяват до 23 топлина.

При производството на пясъчно-варови тухли, производителите обръщат голямо внимание на качеството на суровините. Например, качеството на използвания пясък в тази продукция е малко по-различно от качеството на пясъка, използван за производството на бетон. Фитнес анализ на този материал, произведен от размера и цвета на зърната, с присъствието на глинени примеси, формата на повърхността на песъчинки в специфичното тегло и обема на пясък в насипно състояние и уплътнен.

Съвременните фабрики, специализирани в производството на пясъчни варови тухли, са оборудвани с автоматични линии, които имат съставен барабан за охлаждане, преса и автоклав.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Как да направите блок от пепел от себе сиКак да направите блок от пепел от себе си
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Благоприятна конструкция с производство на тухлиБлагоприятна конструкция с производство на тухли
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Популярна рецепта за яйца за пушене е подробно описаниеПопулярна рецепта за яйца за пушене е подробно описание
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
» » Производство на силикатни тухли
© 2021 BggeHat.com