Речен пясък в строителството

Висока степен на пречистване е характерна за обема на пясъчната маса, издигана от дъното на реките. Този естествен материал практически не съдържа примеси и е еднакъв по отношение на консистенцията. Обхватът на пясъчните фракции обикновено е разделен на три типа: малки, средни и големи. Речен пясък изключва глинените вещества и не е запушен с камъчета.

Цветът на строителния материал може да бъде жълт или сив. Формата на пясъчните зрънца от дългосрочното излагане на вода се закръгля. Областите на приложение на речен пясък на строителната площадка не могат да бъдат отчетени. Това е незаменим компонент за производството на бетонни и стоманобетонни конструкции. Използва се и за поставяне на нови покрития върху пътното платно като част от асфалтобетонни смеси. Тук речния пясък на Истра е добър пример за този материал.

Избягвайте по време на изграждането на наличието на пясък е невъзможно на всички етапи, започващи от полагане на основата и довършителни с интериор. Ролята на пясъка в хоросана за зидани тухли е страхотна. В този случай приложете неговата фракция от не повече от 2,5 мм. И за довършване на ставите, зърнеността може да бъде до 5 мм.



Декорирането и декорирането на помещенията включва активно използване на пясъчна маса. Използвайки разнообразие от "коктейли" от пясък с багрила, лесно можете да постигнете качествено структурно покритие. Силата на кристалните решетки от пясък предизвиква своята устойчивост на химични реакции със съставките, които образуват разтворите за гипс. Индивидуалните ситуации могат да позволят частично добавяне на речен пясък към планината. Работата по подобряване на териториите, производството на плочки, предназначени за полагане на тротоари и пътища, също не се извършва без речен пясък.

Високата цена на природния материал до голяма степен се дължи на разходите за неговото извличане. Поради това те прибягват до замяната му с пясък, извлечен в открити рудници в кариери. Не е възможно да се замени само използването на речен пясък при образуването на бетонна замазка върху пода, тухли, подготовка на пълнители и бои. Свойствата на речните седиментни скали се използват при създаването на отводнителна канализация. Те допринасят за висока степен на филтрация.

Активите на речния пясък са безспорни. Неутралният цвят на материала се комбинира с всички видове смеси. Естествената характеристика на чистотата на кварцовите минерали изключва включването на трети страни и не увеличава разходната част на прогнозата за почистване. Недостатъкът е само висока цена в сравнение, дори и с пясък за кариера за сеитба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво влияе върху плътността на кварцовия пясъкКакво влияе върху плътността на кварцовия пясък
Определяне на плътността на пясък и таблицата с индексиОпределяне на плътността на пясък и таблицата с индекси
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Класификация и характеристики на пясъкаКласификация и характеристики на пясъка
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
Плътност на строителството на пясъкПлътност на строителството на пясък
Какви са пясъчните фракции?Какви са пясъчните фракции?
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
» » Речен пясък в строителството
© 2021 BggeHat.com