Изграждане на магистрали

изграждане на магистралиПо всяко време строителството на пътища се счита за най-приоритетната област на пътното строителство. И това не е изненадващо, защото качественият път осигурява свобода на движението и съществено влияе върху развитието на държавната икономика.

Магистралата е маршрут, изработен от висококачествени материали, характеризиращи се с голяма дължина и висока производителност. Състои се от глинена кърпа, фундамент, настилка, дренажна система, крайпътни пътища, както и средства за регулиране на трафика.

Основната задача на базата е да прехвърли товара от преминаващите автомобили на пътното платно в разпръсната форма. Що се отнася до покриването на пътното платно, в повечето случаи то е направено от бетон, асфалтобетон или натрошен камък с добавяне на битумна импрегниция.

Пътят е ориентиран да поддържа пътната настилка и е място за аварийно спиране на транспорта. На свой ред, дренажната система гарантира отстраняването на водните потоци буря и вода, а за регулиране на потока от средства, включително маркировка, пътни знаци, направете движението толкова сигурна, колкото е възможно.



В наше време, когато се изграждат пътища, се използва различна пътна настилка, която има свои собствени характеристики и свойства. В този случай дълготрайността на пътя зависи пряко от дренажа и уплътняването на долните слоеве. За консолидация се използват стоманени ролки със зъби, движещи се с помощта на трактор.

Най-простият е черен път, чиято конструкция се свежда до изглаждане на неравностите на земята. Той е идеално подходящ за движение с ниска интензивност. Що се отнася до чакълестия път, той е по-издръжлив, но е направен от смес от чакъл и специална почва, импрегнирана с битум.

Макадам е покритие, изработено от няколко слоя трошен камък. С помощта на тежък валяк, натрошеният камък се уплътнява, за да образува твърда маса. Без неуспех се прибавя фин чакъл и се получава вода с висока якост.

Асфалтовата настилка е пътно облекло, състоящо се от асфалт, бутино брашно и висококачествен пясък. Тя се подрежда на слоеве с дебелина около 6 сантиметра. Същевременно сместа се приготвя при висока температура. Асфалтът е поставен на надеждна основа. За подобряване на качеството на пътя се използва асфалтобетон, в допълнение към асфалта, включва също каменни брашна и пясък с натрошен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите паветата правилно със собствените си ръцеКак да поставите паветата правилно със собствените си ръце
Насипни и истинска гъстота на гранитНасипни и истинска гъстота на гранит
Стойността на показателите за плътността на натрошен камъкСтойността на показателите за плътността на натрошен камък
Изцедете парцелаИзцедете парцела
Черният трошен камъкЧерният трошен камък
Как да изберем висококачествени гуми?Как да изберем висококачествени гуми?
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Геотекстилна дорните свойстваГеотекстилна дорните свойства
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Където се използват стоманобетонни конструкцииКъдето се използват стоманобетонни конструкции
» » Изграждане на магистрали
© 2021 BggeHat.com