Геотекстилна дорните свойства

Геотекстилът dornite е една от най-често срещаните геосинтетики в съвременното строителство. Това е уникален синтетичен материал, който се произвежда чрез иглонабит метод от полимерни полиестерни и полипропиленови влакна, представляващи нетъкан, много лек плат с повишена якост.

Досега е разработен широк спектър от геотекстили, като всеки от неговите сортове има определени физически и технически качества, необходими за конкретна сфера на гражданско и промишлено строителство.

Основните функции на дорните са: дренаж на територията, отводняване на подземните води, отделяне на почвените слоеве един от друг, подсилване на почвата. Но основните предимства на материала включват:
- висока якост и надеждност;
- характеристики на топлоизолация и филтрация;
- устойчивост на химични агенти;
- устойчивост на вибрации, разкъсване, гниене;
- способността да се пренася перфектно, както при прекомерно ниски, така и при твърде високи температури;
- екологична съвместимост;
- огнеупорни свойства;
- лесна инсталация;
- "бюджетни" разходи.

Dornite се различава в своята цветова скала и структурна плътност, като е качествен вътрешен аналог на чуждия геосинтетичен материал. Той е произведен с иновативни френски технологии и е активно използван в продължение на няколко десетилетия в пътното строителство, озеленяването и озеленяването.



Също така се използва за укрепване на бреговете на естествени и изкуствени водоеми, по време на изграждането на основите, укрепване на канали и пътища, изграждане на детски площадки, пътеки за бягане, тенис кортове и стадиони.

Той често се използва като строителен материал и ефективна топлоизолация на покрива на режима на инверсия тип, с геодезически работи по разработването на нефт и газ, както и за петролопроводи и газопроводи, за създаване на ефективни системи за отводняване, басейни и други хидроизолационни хидротехнически съоръжения.

Най-издръжливите и устойчиви на атмосферни влияния видове на dornite се използват за изграждането на писта за летища, докато се полагат и укрепват жп настилките.

Дорн не минава през нея корените на дърветата, тя може да се използва в райони с висока влажност, докато условия блатиста местност (той абсолютно не се влияе от влага) и на дълбоко замръзналата земя, освен това, той не се страхува от бактериологичното фактор (гризачи и насекоми). Понастоящем не съществува по-ефективен материал в областта на хидроизолацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Геотекстил за дренажГеотекстил за дренаж
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Обхват и характеристики на геотекстил за основатаОбхват и характеристики на геотекстил за основата
Основни химични свойства на строителните материалиОсновни химични свойства на строителните материали
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Изцедете парцелаИзцедете парцела
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Технически характеристики на нагревателяТехнически характеристики на нагревателя
Какво е геотекстил и за какво се използва?Какво е геотекстил и за какво се използва?
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
» » Геотекстилна дорните свойства
© 2021 BggeHat.com