Предимства на фибрите влакна

Предимства на фибрите влакна

Понастоящем фибростъкло е незаменим материал за пенобетон, който гарантира неговата максимална здравина и надеждност. Фибростъклото е универсален материал, който лесно може да замести дори силни метални конструкции. Съставът му включва разнообразни гранулирани полимери с различна дължина, които допринасят за увеличаване на плътността на материала, в който са включени.

Бетонът, който включва фибростъкло, има увеличени армиращи свойства, отколкото подобна версия с метални елементи. В случай, че се изисква лек бетон, влакнестите влакна се използват навсякъде.

Освен това, след полагането на бетон, по време на втвърдяването му могат да се появят микрокрикове, които на пръв поглед дори не са видими. С течение на времето те ще се разширяват, което намалява трайността на структурата като цяло. При такива проблеми бетонът от фибростъкло лесно се управлява. Такива пукнатини в момента на полагането им, ако са оформени, след това не се разпространяват допълнително поради свързването им с влакнести влакна.

Основните предимства, които отличават бетона от влакнестите влакна от други видове, са:



1) Повишена устойчивост на замръзване. Това се дължи на факта, че когато влакното се добавя към бетона, в него влиза едновременно въздух, което вследствие на това образува мехурчета. Когато бетонът е замръзнал, тези мехурчета се превръщат в ледени капки, които лесно могат да се размразят, като по този начин не се счупи свързващата структура. В допълнение, на бетона е подобрена устойчивост на механични повреди, следователно, не образува пукнатини, които са допълнителни канали за проникване на влага в структура материал.

2) Устойчивост на повреди. Благодарение на използването на влакнести влакна е възможно да се постигне повишена "издръжливост" на пенобетон, който не може да бъде сравнен с други видове. В допълнение, такава стабилност не допринася за появата на деформации в най-уязвимите места - по ръбовете и ъглите на бетонните елементи.

3) Цената. Общата стойност на фиброблоците е значително по-висока от подобните варианти на бетон. Използването на такъв материал обаче прави възможно постигането на високи оперативни възможности.

В заключение, трябва да се отбележи, че фиблоклетите се използват активно в съвременното строителство. Без тях е невъзможно да си представим малки структури, които са стабилни, в сравнение с многоетажна къща.

Е, ако се интересувате от изолацията на балкона с penopollex на база ключ-ключ - посетете сайта okna-kom.ru. Само там е всичко, за да изолирате балкона бързо и без проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подсилване от фибростъклоПодсилване от фибростъкло
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Полипропиленово влакноПолипропиленово влакно
Прозрачен бетонен материал на бъдещетоПрозрачен бетонен материал на бъдещето
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Структурни и довършителни материалиСтруктурни и довършителни материали
Ефективност на полипропиленовите влакнаЕфективност на полипропиленовите влакна
Пяна бетон и газ силикатПяна бетон и газ силикат
Характеристики, сортове, предимства на стъклените стениХарактеристики, сортове, предимства на стъклените стени
» » Предимства на фибрите влакна
© 2021 BggeHat.com