Модерен изолационен екструдиран полистирол

екструдирана полистиролова пянаЗатоплянето е едно от най-важните направления в гражданското и промишлено строителство. Съвременният топлоизолационен материал включва екструдирана полистиролова пяна, изработена от синтетични влакна, която е в експлоатация повече от 70 години.

Химическият състав на полистирола е много близък до пяната, но от гледна точка на неговите технически качества е пред него. Този материал се произвежда чрез екструзия чрез смесване на полистиролови зърна с добавяне на разпенващ агент. В края на технологичния процес се получават листове с различна цветова скала, които се състоят от малки затворени клетки с диаметър до 0,2 mm.

Екструдираната пяна от полистирол, която се намира на площадката, заема водещо място в пазара на строителни материали, тъй като може да се използва за затопляне на основите, стените, фасадите, покривите. Понякога този материал се използва за изолация на тръбопроводи. Основното свойство на експандирания полистирол е висока устойчивост на влага, така че неговата инсталация е възможна в хладилни складове, различни видове хладилни инсталации за транспортиране на бързоразвалящи се хранителни продукти.



Полистиролът от синтетичен материал се използва в строителството на железопътни и магистрални пътища, ледни арени и различни видове спортни площадки. Този материал може да бъде и хидроизолационен материал, тъй като не абсорбира вода. Самият нагревател може да издържи на колебанията в температурния режим, т.е. тя може да се използва при много ниски температури и в същото време няма да има процес на гниене.

Стиропор лесно понася химическите ефекти от различни видове киселини, основи, багрила, солеви разтвори и цимент. Такъв брой свойства нямат един от видовете изолация. Малко тегло от този материал, можете да струва на сградата на пилотни основи. Екструдираната пяна от полистирол има гъвкавост, лекота на монтаж и издръжливост, като резултат от тези свойства, много местни и чуждестранни строители предпочитат да използват само този вид материал. Този нагревател прави конструкцията безопасна и проста.

Стиропор се произвежда в плочи, блокове и готов разтвор. Този тип материал се съхранява в открито пространство, но не под слънцето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяванеПодгряване на пода с полистирен присадка от заболяване
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
» » Модерен изолационен екструдиран полистирол
© 2021 BggeHat.com