Насипни и истинска гъстота на гранит

Сред основните компоненти на строителните материали, развалините заемат заслужено място, а при строителството на жилищни и промишлени сгради се взема предвид параметър като плътността на чакъл от гранит.

Гранит счукан камък

Гранитният камък е екологичен, издръжлив, естествен строителен материал, устойчив на различни температури.

Многобройни работи, свързани с ландшафта и ремонта на пътната настилка, не могат да бъдат избегнати без използването на каквато и да е част от натрошен камък.

Трайността на сградите зависи от параметри като:

  • качеството на изходния материал;
  • правилния избор на необходимото количество за работа.

Плътност на развалините се разглеждат от експерти с цел правилното му функциониране и създаване на подходящи условия за съхранение.

Плътността като основна характеристика на гранитните фракции

Плътността на неметалните материали се определя, като се вземе предвид техният обем или общата маса. Изчисляването на размера на консумираните гранитогрес се прави, като се вземе предвид общото количество, намиращо се в колата или друга форма на транспорт.

Определянето на теглото се извършва с помощта на специални везни. Преводът на получените данни от единици тегловни в обемни параметри се извършва, като се вземе предвид обемната плътност на гранитните развалини. Обемът на неметалните материали, транспортирани в автомобили, се преизчислява за коефициента на плътност на насипния материал. Тя зависи от такива фактори като:

Характеристики на гранит развалини

Характеристики на гранит развалини.

  • състав на зърната;
  • начин на натоварване;
  • коефициент на уплътняване.

Максималната стойност на коефициента не трябва да надвишава 1.10 и трябва да бъде посочена в договора за доставка на трошен камък.

Обемната плътност на материала се определя за изчисляване на компонентите на бетона. Изчислението се извършва съгласно формула Рп = (m2 - m1) /, където m2 - контейнер тегло с детрит, m1 - масата му без чакъл, и V - стойност на контейнер продукт попълнено обем.

Частта от камъчета 6-29 има плътност от 1,36 т / m3, а за зърновия състав от фракция 40-7 е 1,32 т / m3.

Гранитен камък и неговите основни характеристики

При смилането на големи скални фосили се образува гранулиран неорганичен продукт със среден размер на зърното до 5 мм. Гранитният камък се състои от сложни кварцови съединения, включително кристали от слюда и фелдшпат. След раздробяване на участъка на скалата, разпределението на гранита, образуван по дължината на фракциите, и нейното сортиране се извършва в зависимост от цвета на образувания чакъл.

Правилният избор на материал се определя, като се вземат предвид неговите основни параметри. Фракциите на продукта се образуват в зависимост от размера на зърното и се разделят на четири групи. Гранит скрининг включва чакъл от чакъл от 0 до 5 мм по размер.

Таблица на якост на натрошен камък

Силата на масата на натрошен камък.

Най-популярни в строителството е леката фракция от 5 до 20 mm по размер. Широко разпространена употреба при строителството на пътища откри голяма част с размер на зърното 40-70 мм.

Важни параметри, характерни за гранитния чакъл са:

  • лющене;
  • сила;
  • устойчивост на ниски температури;
  • радиоактивност.

Плътността на продукта може да бъде насипно и вярно. Масата на състава на зърното с кухини се измерва в t / m³. Истинската плътност се определя с най-голямо уплътняване на материала и се изчислява в g / cm3. За практически цели се използва и средната плътност, изчислена с помощта на хидростатични устройства.

Област на приложение на гранитни блата

Обхватът на такъв универсален продукт е толкова широк, че може да се справи с всякакъв вид и обем на работа. Поради голямата якост на предметите, направени с употребата му, времето не е мощно.

Плътността на масата на гранулираните материали, взети предвид при създаването на бетонна смес, позволява създаването на решения, които издържат на значителни натоварвания.

Обработка на натрошени камъни от 2 до 5 мм

Обработка на натрошени камъни от гранит от 2 до 5 мм.



Гранитният продукт се използва като декоративен елемент за вътрешни довършителни работи.

Използването на 2.5-5 mm фракционен продукт позволява предотвратяване на приплъзване на транспорта по пътя по време на период на заледяване.

Най-голямата насипна плътност е фиксирана в нарязания продукт от фракция 5-20 и е 1,4 т / m3. Средната плътност на гранита за фракция 20-70 и размер на зърното 5-20 е 2,68. Наличието на замърсители в насипния материал оказва влияние върху качеството на приготвените разтвори, поради влошаването на адхезията на зърната от натрошен камък към състава на оловото.

За да се отстранят примесите, продуктът се измива с вода. Според ГОСТ 8267-93 гранит развалини издават сертификат за преминаване на радиологичен контрол с цел по-нататъшното му използване в строителството.

Черният трошен камък и неговите основни параметри

За изграждане на пътища, използващи черен трошен камък, който се образува при обработка на обикновен продукт с стягащи материали. Различните температурни условия и методи на полагане оказват влияние върху качествения състав на материала.

Най-често се използват студени, топли и горещи черни развалини. Горещ продукт се формира от използването на вискозен битум от тип BN и ST. За производството на черни развалини се прилага температура от 120-160 ° C.

Метод за приготвяне на черни развалини

Метод за приготвяне на черни развалини.

Обработката на гранитни блата се извършва в специални инсталации. Съгласно технологичния процес е разрешено само пълно обвиване на гранулиран материал с равномерно разпределение на стягащи агенти по повърхността му.

Коефициентът на коагулация съгласно GOST 310-15 е 0,08 от общата маса. Транспортирането на продукта се осъществява от превозни средства със стени на корпуса, смазани със специални съединения, за да се избегне залепването на материала. Работата с черен трошен камък се извършва при сухо време, през зимата и през лятото при температура най-малко 10 ° С.

За да се създаде импрегниране, се използва насипен материал с размер на зърното 20-40 мм. Пътното покритие, използващо черен чакъл, е подходящо за започване на работа след 10 дни.

Уплътнението от ролката включва 5-6 от нейните проходи на една писта за създаване на капак и 5-7 операции за образуване на фундамент. Използвайки метода на импрегниране, контролирайте качеството на голям агрегат, степента на потребление на материалите и температурата на свързващото вещество.

Връзката между обема на зърнения материал и неговата маса

Всяка фракция на гранит продукт има своя собствена плътност. Колкото по-голямо е зърното във всяка фракция, толкова по-ниска е плътността на материала. Стандарт 8267-39 определя фактора на уплътняване на чакъл и трябва да се има предвид при определянето на цената за 1 кубичен метър и плащането за доставки.

Гранитният продукт, като голям агрегат, влияе върху свойствата на бетоновата смес:

Таблица на съотношенията на цимент, пясък, чакъл за бетон

Таблица на отношенията на цимент, пясък, чакъл за бетон.

  • търсене на вода;
  • плътност;
  • мобилност.

В хода на работата се взема предвид качеството на гранитния материал:

  • състав на зърната;
  • замърсяване;
  • плътност.

Една от основните характеристики на качеството на голям агрегат е люспест. Най-качественият се счита за чакъл, в който има най-ниска стойност.

Плочките в бетоновата смес се увеличават по размер, ако има ламеларни зърна в гранитния продукт. В процеса на работа, потреблението на компоненти за бетон, осигуряващи вискозитет, се увеличава, а разходът, който се изразходва, нараства.

Използването на гранитен материал осигурява производството на бетони с много плътна структура. По тегло в 1 м³ съдържа 1470 кг чакъл от гранит, в 12-литрова кофа е 17.5 кг продукт. За голяма съвкупност от фракция 20-40 при обемна плътност 1,65 кг / л е необходимо да се използват 165 кг материал, създавайки дебелина на слоя 8-10 см.

Като се имат предвид определени степени на развалини, които имат оптимални параметри и най-добри свойства, е възможно да се планират основните етапи на строителството и да се създадат обекти с различни функционални цели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Стойността на показателите за плътността на натрошен камъкСтойността на показателите за плътността на натрошен камък
Плътност на строителството на пясъкПлътност на строителството на пясък
Насипна и истинска плътност на циментаНасипна и истинска плътност на цимента
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Порцеланови плочкиПорцеланови плочки
» » Насипни и истинска гъстота на гранит
© 2021 BggeHat.com