Как да направите блок от пепел от себе си

При изграждането на нискоетажни сгради не е необходимо да се използват скъпи материали. В името на икономиката можете да разбъркате хоросана и да направите сам блок за зидария. Работата не отнема много време, не изисква специални умения и специално оборудване. Освен това тя дава възможност да се създаде нестандартен размер на строителния камък, да стане твърд или с празнини, дори и петна.

Схема за производство на Scrapblock

Схема за производство на циментови блокове.

Матрици и смеси от материали

За приготвяне на разтвора, като се използва почти същите материали, както за бетонната смес, а вместо това се вземат шлака чакъл: въглища от доменна пещ, котел, гранулиран, специално шлака смес. Като пълнител можете да добавите и пепел, кварц и експандиран глинен пясък, чакъл, пробити от развалини и счупени тухли, дори и дървени стърготини. Цимент или гипс се използва като стягащо средство.

Минималният набор от материали и инструменти, необходими за производството, е както следва:

  • шлака;
  • пясък;
  • цимент (M400 или M500);
  • вода;
  • лопата за смесване на разтвора;
  • чук;
  • формоване без дъно или материал за направата му (дъски, метал или заготовка);
  • дебела стоманена плоча или стоманобетонна плоча.
Сортовете на блокаж на цимент

Сортовете от грунтови блокове.

Като допълнителни материали се използват:

  • пластификатор;
  • втвърдител;
  • гипс;
  • пепел;
  • цветен тебешир (при боядисване на блокове);
  • празни стъклени бутилки (за производство на пратки с празнини).


Плочите за формата трябва да бъдат покрити с маслена боя на два слоя. Благодарение на тази защита, те няма да абсорбират вода от разтвора и няма да се срутят, когато изсъхне. В матриците е възможно да се отлива материал от всякакъв размер, но оптималният размер е 145x145x300 mm. Ширината на дъските трябва да бъде равна на височината на продукта, а широчината на самата матрица е дебелината му. Използвайте дъски с дължина по-голяма от 2 м не се препоръчва, защото те са по-трудни за работа.

Подготовка и пълнене на разтвора

Основни компоненти на разтвора за производство на шлакоблокове са взети в такива пропорции: шлака 7 части, 2 части пясък, 2 части пясък, цимент, 1,5 части M500 (M400 цимент трябва да се вземат за 15 повече), около 3 части вода. Ако в разтвора се използва шлака от доменни пещи, не е необходимо да се добавят чакъл и пясък. Съставът на сместа с него е както следва: 9 части фина шлака, 1 част цимент и 0,5 част вода. Сухите компоненти трябва да се смесят и след това постепенно да се добави вода, като се разбърква разтворът. Тя не трябва да се разпространява, нито да е прекалено гъста, тъй като в този случай ще бъде трудно да се попълни формуляра.

Формата може да бъде направена със собствените ти ръце, събирайки я от частите, закрепени върху плъзгащите жлебове. В надлъжните стени се правят предварителни разфасовки, в които се вкарват напречни разделителни плочи от метал, getinax или шперплат. Разстоянието между тях трябва да бъде равно на дължината на продукта. Дъното е плоска стоманобетонна плоча или метален лист. Веднага преди изливането, вътрешността на матрицата се избърсва с дизелово гориво. Най-удобно е да се направи блок от пепел във форма, състояща се от 6-8 клетки.

Разтворът се излива на ръба и ако има празнини в продуктите, а след това до средата на формата. След това празните бутилки се притискат в разтвора, така че да не достигат до дъното с 40 см и след това да завършат пълненето. Най-добре е да използвате дебелостенни контейнери от шампанско, 2 броя на блок. Бутилките се отстраняват внимателно 3-4 часа след изливането и блоковете трябва да останат във форма за около ден - докато изсъхнат. За да ги получи оттам, формулярът трябва да бъде залепен около периметъра на кианата и след това да бъде демонтиран.

Използвайте грундов блок за строителството не по-рано от един месец след производството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни къщи от тухлени блоковеМодерни къщи от тухлени блокове
Кое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаментиКое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаменти
Как да построим къща от груб строеж?Как да построим къща от груб строеж?
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Методи за производство на цимент блок от собствените си ръцеМетоди за производство на цимент блок от собствените си ръце
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
» » Как да направите блок от пепел от себе си
© 2021 BggeHat.com