Къщата на пепелявия блок изграждаме самият траен дом

Жилищните сгради, изградени от шлакови блокове, имат много предимства. Важно предимство на такива къщи е, че те могат да бъдат построени самостоятелно. За това е достатъчно да се проучат основните нюанси на полагането на продукти от шлаковите блокове.

Строителни материали от цимент и шлака - каква е разликата между марките M-75 и M-100?

Slagblock е специален строителен камък, който се получава в предварително подготвени форми, използвайки технологията на естествено свиване или виброскопиране. Неговата свързващ компонент е бетон, и като пълнител се използва разнообразие от добавки: разширена глина, натрошен гранит и чакъл, шлака, стъкло, бетон продукти Battle, парчета твърдо вещество цимент и тухли, вулканична пепел, чакъл, пясък, черупки рок, чакъл.

Производството на такъв строителен камък се извършва във фабриката. Можете да го организирате у дома. За да направите това, ще трябва да закупите специална инсталация - вибриращо компактно устройство. Шлаковите блокове се обозначават с буквата М. Към нея се добавя число, показващо максимално допустимото натоварване върху камъка (изразено в kg / кв.м M.). Къща от цимент блок е изградена от маркови продукти:

  • М-75 и М-50. От тези строителни материали, лежащи преградни стени и стени.
  • М-35. Камък, монтиран в повечето случаи по повърхността на носещата стена като нагревател.
  • М-125 и М-100. Продукти, които могат да издържат на силен стрес. Те се използват за оборудване на основите на жилищни сгради.
Строителният материал с етикет M-100 е в състояние да издържи на тежки товари

Строителният материал с етикет M-100 е в състояние да издържи на тежки товари

Домашните блокове се смесват от 1 част цимент, 4 части фино пресяване и 4 шлаки. Към този състав се прибавя вода. Неговото количество е половината от обема на използвания цимент. Също така камъкът може да бъде изработен от 1 част от свързващия компонент и 9 фини зърна от селен. Съставът се смесва в вибрационен блок, поставен в матрици с необходимия размер, където се изсушава в продължение на няколко месеца. Теоретично, шлаката може да се произвежда ръчно - без използването на вибриращо устройство. Но такъв процес ще изисква човек със значително време. И трудоемкостта му ще бъде наистина висока.

Къщи от блокове - как да издигате бързо и без допълнителни разходи?

Нека да разгледаме плюсовете и минусите на сградите, построени от продуктите, от които се интересуваме. Важно предимство на грунтовите блокове е тяхната достъпна цена, съчетана с отлични технически характеристики (нисък коефициент на топлопреминаване, относително ниско тегло, висока якост). Дървесина и тухли, често използвани в частно строителство, на цена значително по-скъпа от описаните блокове. Ако ги произвеждате със собствените си ръце, финансовите разходи за издигането на жилищни сгради ще бъдат нещастни.

Едно от предимствата на къщите от шлакови блокове е простотата на строителните работи

Едно от предимствата на къщите от шлакови блокове е простотата на строителните работи

Следващото предимство на блоковете от шлака и цимента е липсата на необходимост от оборудване на масивна и сложна основа за полагането им. По принцип конструкциите на шлаковите блокове са инсталирани на плитка основа, с конструкция, на която всеки майстор-учител ще се справи. Други предимства на изграждането на камък от шлака и цимента:

  • Повишена огнеустойчивост. Сградите от шлаков блок остават незасегнати след пожари. Те лесно издържат на силен открит огън.
  • Липса на специални изисквания за съхранение и доставка на блокове. Продуктите не се страхуват от валежите, те имат достатъчна сила. За да ги разтоварите, не е необходимо да използвате специално оборудване.
  • Простота на строителните работи. Необходимо е само да се спазват изискванията за поставяне на клинкер, за да се изгради най-надеждната жилищна сграда, проектирана за десетки години безпроблемна работа.

Основният недостатък на сградите от груб строеж се дължи на ниската устойчивост на влага на въпросния материал. Този проблем се решава чрез качествената хидроизолация на сградата. В допълнение, частните жилища от блокове от шлака са най-добре изградени в сухо и топло време, а също и измазани стени след завършване на строителните работи.

Следващият недостатък на блоковете се дължи на небрежност или нечестност на производителите. Някои фирми могат да добавят към материала шлака с висока токсичност. Използването на тези продукти не може. Необходимо е да се проверят сертификатите за предложените шлакови блокове, които да показват всички характеристики на материала. Също така, много производители не предлагат своите продукти с необходимото ниво на якост. Можете сами да проверявате качеството на устройството. За да направите това, достатъчно е да го пуснете от височина около 150 см. Ако продуктът остане непокътнат, не се колебайте да закупите материал от тази партида. От тези блокове може да се изгради трайна къща.

Изчисляване на количеството камък - ще се оборудваме с калкулатор

Изграждането на къща без предварително изчисляване на количеството материал, разбира се, е нереалистично. Ще прекараме малко време, като изчислим броя на блоковете, които ще трябва да построим за планирания проект. Алгоритъмът за изчисляване е даден по-долу:

  1. 1. Вземете размерите на височината и дължината на стената, умножете тези количества един с друг.
  2. 2. От получения резултат отнемаме площта на отворите на вратите и прозорците.
  3. 3. Извършваме подобни изчисления за останалите стени на къщата.

След това определяме дебелината на стените. Тази стойност се определя от метода на полагане на шлака блок (цял камък, половината) и климатичните условия в района, където е построена къщата. В райони със студена зима дебелината на стените трябва да бъде 60 см. В райони с умерена средна температура е възможно стените да са по-малко дебели (40-45 см е достатъчно).

Когато изчислявате количеството необходим камък, трябва да извадите площта на отворите на вратите и прозорците

Когато изчислявате количеството необходим камък, трябва да извадите площта на отворите на вратите и прозорците



След това изчислете площта на използвания блок (по-точно - външния ръб на продукта). Камъкът на фабриката е със стандартни размери:

  • 190 мм - ширина;
  • 390 мм - дължина;
  • 188 мм - височина.

В случаите, когато планираме да поставим блоковете с широка страна навън, площта на продуктите ще бъде 0.0741 кв. М. м. (190 умножено по 390). Ако продуктите са монтирани в тясна страна, стойността, от която се нуждаем, се определя по различен начин. Необходимо е да се умножи 190 по 188. Получаваме каменна площ от 0.03572 квадрата.

Сега ние определяме колко блокчета са необходими за инсталиране на 1 квадратен метър от стената. Разделяме площта на участъка в областта на един циментов блок, изчислен по-горе. Получаваме количеството, от което се нуждаем. Окончателните изчисления ще бъдат много прости. В края на краищата, ние знаем всички параметри на строителството и броя на блоковете за изграждане на квадратни стени. Единствената препоръка. Ще бъде правилно да закупите блокове от шлака с някакъв марж (5-10%). Тогава не може да се притеснявате за факта, че материалът не е достатъчен.

Основата за изграждането на шлака-блок - всичко ще бъде готово за един месец

Фондацията за къщите, представляващи интерес, непременно се е увеличила. В този случай структурата може да предпази жилището от шлаковите блокове от влага. Освен това трябва да се внимава да се осигури надеждна изолация на основата. Минималната височина на основата се приема 0.7 m. За него всичко, което трябва да се готви армировката, циментови, лопати, парни и хидрозащитното материални, ниво сграда, цилиндрични блокове, пясък, чакъл и цимент. Изграждаме основата на лентата според следната схема:

  1. 1. Изкопайте изкопа с необходимите параметри. На дъното се изсипва пясък и чакъл. Добре ние овен тези материали. Потопете ги с вода. В резултат на това трябва да получите възглавница с височина около 0,5 м.
  2. 2. Ако в къщата се планира да оборудваме мазето, правим дупка на мястото, където ще бъде разположено.
  3. 3. Ние събираме кофража от дъските. Ние го инсталираме в окоп.
  4. 4. Заваряваме кофража с пръчка с напречно сечение от около 1.2 см.
  5. 5. Смесете част от цимента с три парчета от развалини и същото количество пясък в бетоновия миксер.
  6. 6. Напълнете готовата бетонна смес с готовия кофраж.
Основата на правилната височина предпазва жилището от шлакови блокове от влага

Основата на правилната височина предпазва жилището от шлакови блокове от влага

Около една седмица по-късно можете да премахнете основата на къщата. Ние го правим от 5-6 редове от грунд продукти. Те са инсталирани на предварително поставен слой рубеоид. Но стените могат да бъдат издигнати само месец, след като се излее основата.

Стените на основата за предпочитане се обработват с маститни и пастообразни полистиренови панели. Невъзможно е да се мисли за най-добрата топлоизолация!

Самостоятелно изграждане на стени - няма по-висока математика

Полагането на продукти от шлака се извършва, както беше отбелязано, при топла (температура 15 ° С и по-висока) и сухо време. Необходимо е да се складираме с машинна хартия, мистрия, чук, нивелир и олово, както и строителни материали за направа на зидария (цимент, пясък). Блоковете могат да бъдат монтирани по някой от стандартните начини:

  • в половин камък (технология с лъжици);
  • в два или един и половина блока;
  • в един камък (техника на потупване).

За да направим стените идеално безупречни, излагаме ъглите на бъдещата къща. Това се прави просто. Във всеки ъгъл се поставя един камък. Внимателно ги нивелирайте, като използвате нивото, и след това издърпайте въжето между блоковете. Той е този, който ще се превърне в еталон за полагане на стени. Първият ред продукти се монтира на циментова замазка. На Съвета. Желателно е към зидарията да се добави малко червена глина или пепел. Тези компоненти ще направят решението доста вискозно и наистина надеждно.

При изграждането на къща от блокове от шлака се поставя камък с половин блок

При изграждането на къща от блокове от шлака се поставя камък с половин блок

След това поставете върху стандартната циментова смес останалите редове. 2-3 първите линии на зидария се проверяват постоянно от ниво и олово. Тези части от стената трябва да бъдат напълно равномерни. Цимент налагаме мистрия. Мазилният слой не трябва да е по-дебел от 1.3-1.5 см. Ако нанасяме голям слой цимент, то топлината и хидроизолацията на завършената сграда ще бъдат значително намалени. Друг важен нюанс. Не пълнете със смес от кухини в шлаковите блокове. В тях, след полагането на всеки ред, се препоръчва да се напълни финозърнестата шлака, но в никакъв случай да не се уплътнява. Същият цимент се използва изключително в кръстовищата на блоковете и на други необходими обекти. Необходимо е да се постави камък с половин блок.

Ако искаме къщата да се окаже силна и трайна, ще трябва да отделим повече време за подсилване на стените. Вземете shtroborez (или електрически нож), направи канали в блокове на всеки четвърти ред. В направените отвори поставете метални пръти и ги напълнете с цимент. Ако на стените на сградата има фитинги, никога няма да се появят пукнатини. След изграждането на стени са изолирани с листове от стиропор, мазилка изолация на повърхността, а след това възможно най-скоро, за да започне инсталирането на покрива на къщата ни. Невъзможно е да се забави този процес. Не забравяйте, че блокът от пепел не е приятелски настроен към влагата. Колкото по-дълго кутията е без покрив, толкова по-голяма е вероятността от повреда при утаяване.

Няколко думи за вътрешната украса на дома

От вътрешната страна, стените обикновено са облицовани с облицовка или листове от гипсокартон (GKL). Вътрешните повърхности също могат да бъдат боядисани или залепени върху тях. В такива случаи субстратът трябва да бъде предварително изравнен и измазан. Експертите съветват да се използва гипсова мазилка. Той е сгъстен и вискозен. Поради това, гипсовите съединения не се деформират по време на работа.

Гипсокартонът се инсталира в помещения с голяма площ. Не забравяйте, че GCR е монтиран върху рамката. И това неизбежно води до ядене на няколко десетина сантиметра от използваема площ. Но гипсокартонът прави възможно създаването на незабележими хидроизолации и затопляне на стените. Съответните материали се поставят директно в рамката. Ако декорирането се извършва чрез облицовка, препоръчва се използването на иглолистни продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Методи за производство на цимент блок от собствените си ръцеМетоди за производство на цимент блок от собствените си ръце
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Как да направите блок от пепел от себе сиКак да направите блок от пепел от себе си
Slagblock у домаSlagblock у дома
» » Къщата на пепелявия блок изграждаме самият траен дом
© 2021 BggeHat.com