Как да направите бетон

как да направите бетонСтроителството е много сложен и дълъг процес. По време на изграждането на всякакви конструкции се използват голям брой различни материали, продукти и инструменти. Много зависи от техническите им характеристики.

Има материали, които не могат да бъдат заменени и не могат да бъдат избегнати без тях по време на строителството. Един от тези материали е конкретен. Разтвор, получен чрез смесване на свързващото вещество с пълнител. Хроматът е толкова силен, че е приравнен с камък.

Добрият бетон е в основата на всяка конструкция. Ако желаете, можете да построите къща от него, включително покрива и дори отделни елементи - балюстратори, кухненски плотове, плочки за градински пътеки. И важен факт - домашното бетонно излъчване е по-безопасно от естествения камък.

Питате как да направите бетон? Въпросът е ясен и разумен, тъй като бетона се произвежда на мястото на строителството и се използва непосредствено, тъй като го хваща достатъчно бързо.

Ако трябва да разберете как да направите бетон, тогава няма да трябва да четете много литература. Техниката е изключително проста и всеки може да я разбере. Ако имате нужда от нея, ще разберете много бързо.



Така че, за производството на бетон имате нужда от пълнител и стягащ. В ролята на пълнител е доста голям чакъл и чакъл, както и фин пясък. Якостта на този материал зависи от процента на тези материали след изсушаване. В бетон, по принцип, може да има само пясък, но това е "чист бетон", силата му е много ниска.

Използването на чакъл, особено с различни размери, значително ще укрепи решението. Необходим е различен размер, за да се гарантира, че в пространството между камъните има минимум кухини. Това е, което определя силата на бетона. Струва си да се помни, че в пълнителя не трябва да има остатъци, ненужни включвания като дърво или стъкло.

Цимент - основното нещо, което трябва да се обърне внимание при производството на бетон. Неговото качество определя всичко - отнеме само добро, не смазвай. По-добър портланд цимент - той има много калциеви силикати, по-добре да се придържат към разтвора.

Стягането обикновено е цимент, в допълнение към смес с вар. Когато се добави вода, разтворът става пластмасов и след изсушаване той е много издръжлив. Сега към бетона се прибавят други вещества - пластификатори, аериращи агенти, които увеличават устойчивостта на замръзване и вещества, които забавят или ускорят процеса на бетониране на хоросана.

Сега знаете как да направите бетон и, както можете да видите, нищо не е сложно в това. И висококачественият бетон ще бъде отлична помощ във вашата конструкция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как е кофражът полезен за градината?Как е кофражът полезен за градината?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Бетон m300Бетон m300
Кориански плотовеКориански плотове
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Декоративен бетонДекоративен бетон
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
» » Как да направите бетон
© 2021 BggeHat.com