Бетон с цветни добавки

Защо ми е нужен цветен бетон?
Основният недостатък на продуктите, изработени от бетон, е техният сив, мрачен и тъмен оттенък. Доскоро в строителството бе използван само такъв бетон, но съвременните строителни и химични технологии позволяват да му се придаде сянка днес. Това се постига чрез добавяне на различни бои и пигменти към бетоновата смес.

Този цветен бетон се използва широко днес в процеса на изработка на плочки, бордюри, павета.

Технология на производство на цветен бетон
Цветът на бетона се проявява на различни етапи от приготвянето на сместа - при настройката или настройката (втвърдяване). Естествено, има разлика между двата варианта.



Така, ако оцветяване пигмент се добавя в етапа на смесване, материалът е оцветен напълно, така че дори и при условие, че най-горния слой на бетона се носи, цветът ще остане непроменен. Това третиране на бетона не е евтино, защото за да дадете гладък и богат цвят на композицията, трябва да добавите много боя, а цената му е висока. Днес, като оцветяване се използва за производство на тротоарни плочки, павета и други декоративни и строителни продукти, с монолитна изливане на бетонни пътеки и площадки в паркове и частни градини. Продуктите, изработени от такъв материал, не се нуждаят от допълнителна ежегодна актуализация на цветовата схема и могат да издържат в оригиналния си цвят в продължение на много години.

Технологията на добавяне на пигменти по време на закаляване на бетон се използва за боядисване на готови бетонни конструкции и стоманобетонни изделия. За използване на съставите се използват, могат да проникнат дълбоко в бетона на няколко милиметра, и не образуват покритие върху повърхностната структура под формата на филм, който се появява, когато цветът на желязо. Дебелината на оцветен слой директно зависи от вида на багрилото и вида на повърхността, върху която е приложен. Този метод оцветяване привлечени от дървообработващата промишленост, където дървото се третира с различни видове петна (само при работа с конкретни багрила добавят към крайните състави, които защитават бетона срещу външни повреди). Такива онечиствания могат да бъдат импрегниране - хидрофобизатори, например "Титрум" и подобни на него.

Понякога водата е затвор, но този метод не се оправдава - боята бързо губи оригиналния си цвят. По-добре е да използвате проникващи основи за боядисване и лакиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Декоративен бетонДекоративен бетон
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Как да изберем вибратор за бетон?Как да изберем вибратор за бетон?
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Как да изберем най-доброто качество бетонКак да изберем най-доброто качество бетон
Как да се предотврати унищожаването на бетонни конструкцииКак да се предотврати унищожаването на бетонни конструкции
» » Бетон с цветни добавки
© 2021 BggeHat.com