Пластификатори за тротоарни плочи

Снимка на тротоарни плочиЕлемент като тротоарни плочи е широко разпространен. Използването му е характерно за различните климатични региони. Това изисква да се обърне специално внимание на внезапни температурни промени или високи стойности. Като елемент на сградата плочката е най-податлива на износване, което изисква повишена здравина. В повечето случаи е нерентабилно да се използва бетон с по-висока степен на якост и устойчивост на замръзване.

Но решението винаги може да бъде намерено. Подобряване на свойствата и увеличаване на издръжливостта на пластификаторите за тротоарни плочи. Освен това, използването на пластификатори (добавки) в бетона не е известна само за дълго време, но също така активно се използва от древни цивилизации до наши дни.

В този случай употребата на добавки се дължи на доста логични изисквания и производствени условия.

Състав на пластификатор за тротоарни плочи

Пластификаторите за облицовъчни плочки допринасят за:

  • по-бърза якост на бетонните плочки (ускоряване на втвърдяването);
  • подобряване на втвърдяването на бетона. Това свойство е възможно чрез увеличаване на мобилността на сместа, която се изразява в по-малка нужда от вода и по-равна повърхност;
  • увеличаване на устойчивостта от замръзване на плочките. Броят цикли на замразяване-размразяване, които елементът може да издържи, се увеличава няколко пъти;
  • намаляване на абсорбцията на вода, поради липсата на пори и черупки на повърхността;
  • увеличаване на якостта на елемента като цяло и по-голямата му издръжливост;

Пластификаторите обикновено имат най-разнообразни композиции. Тя може да бъде:

  • отпадъци (пречистени), получени в процеса на производство на феноли;
  • меламин-формалдехидни смоли;
  • лигносулфонати;
  • формалдехид;

Съществуват и собствени пластификатори от сапун (за предпочитане течност) и шампоани. И още по-добре е да се спомене един древен пластификатор, базиран на пилешки яйца или по-скоро на техния протеин. Но като цяло съвременните пластификатори имат сложен състав и се произвеждат само в иновативни индустрии.

Пластификатор c3 за тротоарни плочи



Пластификатор за павета с 3 снимкиТози пластификатор е един от първите домашни пластификатори. Получава се по време на реакцията на нафталенсулфонова киселина с формалдехид.

Пропорциите на нейното прибавяне са в рамките на 0.4 - 1 от сухата маса на циментовото свързващо вещество. Количеството на пластификатора зависи от целта на разтвора, неговите свойства и условията на смесване. Първоначално разтворът се омесва, за да изсъхне, без допълнителни компоненти. Когато сухата смес е напълно оформена, в нея се вкарва пластификатор в съответствие с технологията. Желателно е, преди добавянето, да се разрежда веществото в 50 вода.

Пластификатор c3 подобрява структурата на бетона, позволява намаляване на потреблението на вода и намалява разходите при производството на тротоарни плочи. Намаляването на цената на продукта се дължи на по-малко труд и време, необходимо за втвърдяване на материала.

Също така използването му води до:

  • удължаване на срока на годност на сместа, образуван от 1 до 1,5 часа;
  • увеличи якостта на бетоновата смес до 15 пъти с обикновен цимент и 40 с повишен цимент;
  • увеличаване на мобилността на разтвора от Р1 до Р4;
  • повишаване на устойчивостта на корозия на металните продукти в плочките;
  • по-добро замазване на бетон с армировка;
  • по-добра хомогенност на фугата;
  • намаляване на ефлоресценцията на повърхността на продукта;

Да, и само по себе си, пластификаторът c3 има впечатляващи свойства:

  • запазва качеството си в температурния диапазон от -40 до + 85 ° C;
  • Е безопасна по отношение на експлозия или опасност от пожар;
  • съвместим с много други добавки;

По този начин, заслужава да се отбележи, че пластификаторите за тротоарни плочи са просто необходими. И това се диктува не само от целите на икономиката в производството, но и от изискванията за качество. В края на краищата е много по-приятно да работите с по-мобилна бетонна смес, която е по-бърза, за да постигне необходимата сила. И е много по-лесно да се постигне едновременно повишаване на якостта и устойчивост на температурни промени. Много по-лесно е да се прилагат пластификатори, отколкото да се работи с избора и регулирането на състава на бетона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръцеПолагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръце
Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочиСлепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Как да изберем плочатаКак да изберем плочата
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Декоративен бетонДекоративен бетон
Тротоарни плочиТротоарни плочи
» » Пластификатори за тротоарни плочи
© 2021 BggeHat.com