Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция

Един от най-надеждните и здрави строителни материали е бетон, но неговата устойчивост и здравина са засегнати от различни фактори. Качеството на бетона директно зависи от правилното му производство и последващата работа на създадената структура.

Поради това е важно не само да се купуват цимент или бетон с добро качество, но и важни и последващо ухажване, което ще спомогне за увеличаване на експлоатационния му живот. За една кратка фаза на строителство, докато централното електричество все още не е консумирано, можете да използвате дизелова електроцентрала под наем, което е много удобно, защото тогава не е нужно да купувате това скъпо оборудване.

Има няколко фактора, които значително намаляват оперативните възможности на бетона. Качеството на бетона се състои от редица показатели, сред които е силата на дадена строителна смес за опъване или обратно компресия, устойчивост на замръзване, както и водоустойчивост. Има голямо количество бетон, различаващ се в характеристиките му, и всеки от тях е избран, изключително във всеки конкретен случай. Изборът на бетон е един от важните фактори, които влияят върху издръжливостта на строителния микс, използван за строителни цели.



Това означава, че съставът на самия бетон и армировката, използвана за висококачествена армировка, трябва напълно да съответстват на условията, при които впоследствие ще бъде използвана готовата конструкция. Ако в конструкцията на сграда се използва грешен избор на тези компоненти, тогава такава сграда ще бъде обект на унищожаване много по-рано от предварително определеното време. Например, плочи, използвани в магазините, където се извършва топлинна обработка, получават впечатляващи щети след 10 години, докато ако тези плочи се използват при стандартни условия, техният експлоатационен живот е най-малко 50 години.

Дълголетието на бетона се упражнява от различни външни условия, на които е необходимо да се обърне внимание. При висока влажност се появява корозия на армировката, което допринася за бързото разрушаване на бетона. Той също така влияе върху продължителността на живота и спазването на правилата за работа, всяко претоварване увеличава износването на армировката. Непрекъснатите сезонни климатични условия също не влияят най-добре върху състоянието на бетона, освен ако не са извършени предварително специални защитни работи. Разбира се, всички химични вещества оказват отрицателно влияние върху целостта и устойчивостта на бетонната структура.

Една от честите причини за намаляване на експлоатационния живот е високата пропускливост на бетона. Ако не се извършват защитни работи на повърхността, не може да се избегне износване и износване на бетон. Преди да купите бетон, по-добре е да се консултирате с специалист, който ще предложи най-подходящата марка бетон за този тип строителство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Каква е специфичната топлина от бетон?Каква е специфичната топлина от бетон?
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Нанобетон нови технологии в строителствотоНанобетон нови технологии в строителството
Декоративен бетонДекоративен бетон
Как да направите бетонКак да направите бетон
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
» » Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
© 2021 BggeHat.com