Проверка на завършената конструкция от бетон

Използването на бетон за строителни цели е гаранция за издръжливост и издръжливост на конструкцията. Бетонът е непретенциозен в експлоатация, не е необходимо да се нанася с допълнителни предпазни средства и материали и много добре толерира промените в околната среда, без да губи своите основни качества.

Всъщност това е вечен въпрос. Бетонът е направен от различни смеси и допълнителни лепила, което позволява да се укрепи структурата отвътре и напълно да се предпази от натоварвания и мухъл, както и висока влажност. Има няколко марки бетон. За да проверите колко здрава е структурата на бетона и коя марка е била използвана, за да я създадете, можете да използвате специални инструменти.

Качеството на замразената основа е стандартизирано чрез ултразвук или склерометър. Това са методи, които позволяват да се запази целостта на структурата и да не се засяга самата повърхност. Най-често с помощта на тези устройства се проверяват в големи фирми или предприятия, но у дома, можете също да научите за качеството на бетона. За да направите това, се нуждаете от обикновен чук и малък длето с тегло около 800 грама. Длетото се поставя вертикално и не много силно, но агресивно го удря с чук.



Ако инструментът попадне доста лесно на повърхността на бетона, за получаване на сместа се използва клас M70 и по-ниска. Това е нисък клас бетон и качеството му е много по-ниско от другите марки. По отношение на ценовите показатели тя също е различна и е по-евтина. Ако върху бетона има само малка следа, тогава марката M70-100. Това е подобрен клас бетон и най-често се използва за изграждане на фундамент.

Ако след удара има тънки и плитки кухини, това е клас M100-200, подобрен клас с възможност за използване за създаване на сгради от този материал. Такъв бетон е твърд и твърд, неговата структура е трудно да се счупи и още повече, напълно да се разруши. Ако обаче от удара на длето остане само тънка, едва видима следа, това е клас M300 и по-висок. Такъв бетон е скъп, но неговата първа класа свидетелства, че къщите от такъв материал ще стоят наистина в продължение на векове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Какво е автобусна помпа и за какво е тя?Какво е автобусна помпа и за какво е тя?
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Прозрачен бетонен материал на бъдещетоПрозрачен бетонен материал на бъдещето
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
» » Проверка на завършената конструкция от бетон
© 2021 BggeHat.com