Декоративен бетон

1Неограничени възможности за приложение

Бетон - това е може би най-древният строителен материал, известен повече от шест хиляди години.

В състава на модерен бетон има вода, цимент, пясък, чакъл. Също така, се добавят малки количества хидрофобизатори и пластификатори.

Пълнители от различни цветови нюанси се използват за придаване на декоративни свойства на бетона. Това може да бъде мраморен прах и трохи, натрошено цветно стъкло. Има и цимент, който вече е боядисан и готов за употреба.

Качеството на бетона е такова, че се използва като фасада за изграждане на сгради, за изливане на подове. Можете да сложите трайни красиви пътеки в градината или вилата.

Добавянето на въздух в бетона с добавки към въздуха или използването на специален цимент позволява бетона да се разтопи без да се разпада дори в най-суровите климатични зони.

Декоративният бетон е ценен не само за богатата си цветова палитра, но и за устойчивостта му към мазнини, химикали и вещества и нефтопродукти. По сила, той надвишава два или три пъти пластинката. Практически не се деформира.

Издържа без загуба на свойствата си температурни колебания от -40 ° С до + 40 ° С.



В декоративен смисъл, този бетон също е привлекателен, защото повърхността е изработена от камък след декорация.

Производство на декоративен бетон

1. Можете да копирате вече подготвената релефна повърхност на плочката за полагане на следи. За да направите това, направете формуляр за наливане. Кутия от шперплат с дълбочина 15 см се напълва със смес от силиконов уплътнител и оцетна киселина. Плочките се мазаха с твърдо вещество под налягане, напълно притиснато в състава в кутията. Всички излишъци по ръбовете трябва да бъдат премахнати. След три-четири дни плочката се изважда. Формата за изливане на бетонната декоративна смес е готова. Така че можете да направите произволен брой висококачествени оригинални плочки, за да украсите пътя на обекта.

2. За да се получи оригиналното покритие върху стената на къщата, се полага полимер-циментова смес върху почистената й повърхност. След като изсъхне, вземете пластмасов шаблон с желания орнамент, шаблон, прикрепете го към стената на правилното място и нанесете цветен слой на метода на пръскане. Шаблонът се отстранява, след като повърхността се изсуши. Накрая върху стената се поставя защитно съединение.

3. Модерната технология ви позволява да се възползвате от бетон, както и от тротоарни плочи на Киев, създавайки художествени изображения. При тази техника се правят вази, пиластри, колони, щандове.

4. При изливане на калъпи от бетон е необходимо усилване.

Не трябва да забравяме за такова предимство продуктите от декоративен оцветен бетон, тъй като неговата относително ниска цена в сравнение с тези материали, които имитира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Ферментация на конкретни основни методиФерментация на конкретни основни методи
Нанобетон нови технологии в строителствотоНанобетон нови технологии в строителството
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Как да направите бетонКак да направите бетон
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Декоративни бетонни нюанси на приложениеДекоративни бетонни нюанси на приложение
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
» » Декоративен бетон
© 2021 BggeHat.com