Как да се предотврати унищожаването на бетонни конструкции

Миналият век бе белязан от бързото нарастване на размера както на големите, така и на малките градове. Построените сгради могат да се видят почти на всяка крачка, те растат като гъби след дъжд. Междувременно, при конструирането на всякакви конструкции бетонът, изобретен преди 150 години, все още се използва. Не може да се полага фундамент без приложението му. Досега не е намерена достойна алтернатива на смесите на основата на бетон, въпреки че в тази област непрекъснато се извършват изследвания. Междувременно, при неспазване на технологията за подготовка и изолация на бетон, тя може да се срине доста бързо.

Какво причини спада в силата на бетона?

Всички материали, изработени с помощта на бетон, имат ниска устойчивост на киселинната среда. Деструктивният ефект се упражнява от излишните соли на органичните и неорганичните киселини, които се съдържат във водата, чрез която се разрежда бетонната смес. Разбира се, никой не проверява специално водата за съдържанието на чужди примеси. По време на взаимодействието на вода и бетон се образува основно свободен калциев хидроксид, трикалциев алуминат и хидратирани калциеви съединения. Те са в състояние да унищожат структурата на бетона.

Как да се осигури максимална якост на бетона?



За това, на първо място, е необходимо да се увеличи плътността му. Колкото по-плътен е бетона, толкова по-малко влияние могат да окажат върху структурата си киселините, тъй като проникването им в интериора ще бъде трудно. Добавяйки портланд цимент към бетоновата смес, индексът на якост може да се увеличи с 25-35. Освен това е по-добре строителите да използват материали, които са по-устойчиви на агресивна среда по време на приготвянето на сместа.

Действията, насочени към увеличаване на плътността на бетона сами по себе си, не са достатъчни. Особено внимание при изграждането на структури трябва да се даде на т. Нар. "Предотвратяване на заболяванията". Включва: висококачествено запечатване на тръбопровода, създаване на оптимална вентилация, предотвратяване появата на влага и кондензация, надеждна система за отстраняване на водата. Горните мерки ще направят възможно изолирането на самата бетонна структура и на почвата близо до нея от ефектите на корозивните вещества.

За укрепване на изолационния ефект ще помогнат различни съвременни покрития: синтетични смоли, течни каучукови съединения и керамика, устойчиви на киселини. Но преди да използвате тези инструменти, трябва внимателно да проучите техните свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е автобусна помпа и за какво е тя?Какво е автобусна помпа и за какво е тя?
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Работи по монтажа на бетонни конструкции през зиматаРаботи по монтажа на бетонни конструкции през зимата
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
Сравнение на свойствата на стълбите от бетон и други материалиСравнение на свойствата на стълбите от бетон и други материали
Основните предимства на полимерните и самонивелиращи се подовеОсновните предимства на полимерните и самонивелиращи се подове
Как да изберем най-доброто качество бетонКак да изберем най-доброто качество бетон
» » Как да се предотврати унищожаването на бетонни конструкции
© 2021 BggeHat.com