Работи по монтажа на бетонни конструкции през зимата

Основни принципи на бетониране през зимата

Ако през зимата е необходимо да се работи по бетона изливане или сглобяване на готови бетонни елементи, строителите трябва да се създадат определени условия, така че бетонът може правилно да се втвърди във влажна среда и да получат оптималното ниво на сила (тя трябва да бъде достатъчно за безопасно премахване на кофража и да позволи на упражнение натоварване върху конструкцията). В противен случай, след първото размразяване, дизайнът ще започне бързо да се влошава, като намали експлоатационното време и свойствата си до минимум.

Технология на бетонирането през зимата

При бетониране през студения сезон трябва да използвате разтвор, който включва специални добавки, които понижават температурата, при която водата замръзва и ускорява процеса на втвърдяване на бетонната маса. По същия начин, за да се определи броят на помощни вещества може само при създаване на разтвор, тъй като е необходимо да се вземе предвид температурата на въздуха, съдържанието на влага, бетонната повърхност на метода, както и на изискванията, които се прилагат към сместа, и общите условия, при което бетонът ще се втвърдят. За да копаете фундаментната яма през зимата, е възможно да наемете багер от specrent.com.ua.



Друго задължително условие за извършване на такава работа е нагряването на компонентите на разтвора - вода и агрегати (пясък, чакъл, разширена глина, развалини). Те се затоплят по такъв начин, че сместа в бетоновия смесител да не превишава температурата от + 40 ° C, в противен случай бързо ще загуби еластичността си и ще сгъсти. Долната граница на температурата при операции по поставяне на бетон не трябва да бъде по-ниска от + 5 ° C, а ако проектът е малък, най-малко + 20 ° С. След монтажа повърхността е покрита с полиетиленов филм и топлоизолационен материал (пяна, стърготини, минерална вата).

Якост на бетонните конструкции

За да се осигури силата на бетонните конструкции, построени през зимата, се използват два метода.

Първо, се използва топлинен резерв, който се намира директно в бетоновата смес. От друга страна, топлината се прилага извън бетона, за този материал преди монтаж пара или топлина се използва ток (за това има специална запечатан бункер), като се използва променлив електрически ток, който се прекарва през разтвора, привеждане на партидата до температура от + 50 ° С + 70 ° C, както и предварително загрят бетон веднага след монтажа, са изолирани с помощта на топлоизолационни материали или горещ въздух.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заслужава ли да се налива основата през зимата?Заслужава ли да се налива основата през зимата?
Как да излея бетон в кофража и кога да го махна?Как да излея бетон в кофража и кога да го махна?
Изграждане на бетонни подове на земятаИзграждане на бетонни подове на земята
При каква температура може да се излива бетон през зимата и лятотоПри каква температура може да се излива бетон през зимата и лятото
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
» » Работи по монтажа на бетонни конструкции през зимата
© 2021 BggeHat.com