Възможно ли е да се построи през зимата?

Въпреки че строителството се опитва да завърши преди началото на студеното време, част от работата може да се направи през зимата. Така че, основата, поставена през зимата, се препоръчва незабавно да се зареди. Тогава през пролетта, когато движението на почвата неизбежно започва, той ще бъде в състояние да се съпротивлява. Въпреки това, ако бетонирането е направено през есента, тогава за зимата строителството се запазва.

Но през зимата могат да се построят дървени къщи. Някои експерти дори препоръчват това през студения сезон. В края на краищата най-надеждните дървени конструкции са направени от прясно нарязани, т.нар. "Зимно" дърво. В такива трупи има по-малко пукнатини, които дават възможност за почти идеално гладко полагане на стените. В този случай, друго предимство на изграждането на дървена къща в студения сезон - през зимата, трупи са по-добре срещу появата на гъби и биологична корозия, отколкото през пролетта и лятото. В нашия климат, след строителството, трупите или прътите са замразени и следователно правилното свиване на сградата е гарантирано. Тук обаче има важен нюанс. При температури под нулата дървото става по-крехко и поради това са необходими специални умения за работа с него.



Ами и да получите аксесоари за обзавеждане - посетете сайта arlight.ru. Само там ще намерите висококачествени и икономични тела на разумни цени.

Възможно ли е да се строят зидани тухлени стени или строителна керамика през зимата? Теоретично, това е възможно за всякакви парчета материали. Като цяло, се смята, че пролетта, и есента, а дори и зимата зидария в надеждността надвишава лятото (разбира се, с всички правила и технологии). Факт е, че при горещо време зидарното решение в ставите изсъхва бързо и преди да се втвърди, то просто не може да има време, за да получи регулаторна сила. Важно е обаче през зимата да се приготви правилно разтвора. И за това се използват устойчиви на замръзване добавки, предназначени да намалят температурата на замръзване. Съставът на тези добавки включва соли, които имат един съществен недостатък - върху недовършената стена те се появяват под формата на бели разводи. Силата на стените не е засегната, това е просто козметичен дефект, който ще изисква по-добър завършек.

Освен това трябва да се помни, че през зимата разтворът се приготвя върху топла вода, за да се осигури време за поставяне между зидарията и хоросана. Самото зидане се извършва много бързо, така че температурата на разтвора да не падне под нормата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При каква температура може да се излива бетон през зимата и лятотоПри каква температура може да се излива бетон през зимата и лятото
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Къща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зиматаКъща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зимата
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
» » Възможно ли е да се построи през зимата?
© 2021 BggeHat.com