Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?

Поради кратките срокове на строителството, силата на големи сгради и ниска цена на произведения и тухлена конструкция все по-често се използва за изграждане на жилищни и търговски сгради. Спецификациите използвани кофражни системи осигуряват огромно предимство в модерна технология на монолитно строителство.

Кофражът е създадена по това време спомагателна структура. Основната цел на кофража е да създава различни повърхности: хоризонтални, вертикални, наклонени и криволинейни. На строителната площадка на сградата се монтира кофражът, създавайки дадени размери и форми на стоманобетонни конструкции. Тя може да бъде стени, колони, основата на къщата, етажи между етажите и повече. На сайта kramos.ru можете да намерите по-подробна информация за кофража.

Основните видове кофражи, които могат да бъдат демонтирани и преместени към други обекти в модерното монолитно строителство, имат свои собствени цели.

Според характеристиките на дизайна са различни:

Малък панелен кофраж. Това е набор от малки елементи.

Прилага се за създаване на индивидуални дизайни, които имат малък размер. Той се събира и разглобява на ръка.

Голям кофраж. Може би, разглобяем и не сгъваем. Районът съвпада с размера
бетонна конструкция. Щитите са тежки. Можете да ги инсталирате и разглобявате само с кран. С такъв кофраж е възможно да се създадат почти всички стоманобетонови елементи на сградите. То се отличава с висока скорост на бетониране.



Блок кофраж. Способността да се изграждат няколко стени в целия периметър на сградата. дебелина
бъдещите стени съвпадат с пропуските, предвидени при изграждането на блоковете.

Комбинацията от сглобяеми и монолитни стоманобетонни елементи е възможна, използвайки обемно -
кофражна система. Големият размер, регулируем обем кофраж, може да бъде инсталиран само с помощта на кран. Необходими са жакове, подвижни подпори и система от скоби. Състои се от панели: два стени и един таван. Необходими са фиксиращи и поддържащи устройства. Такава кофражна система се използва за изграждане на сгради за различни цели, които имат монолитни тавани и напречни носещи стени.

Подвижен хоризонтален кофраж. Може би намотка и тунел. Приложимо за
създаване на големи монолитни сгради. Състои се от рамкова система с фиксирани щитове. Рамката е монтирана на движещо се приспособление (количка). След това се премества по бетоновата конструкция. За бетониране на дълги и затворени конструкции, които имат голям периметър, се използва кофражна система (серпентина). За монтаж на конструкции с монолитни тавани и стени се използва хоризонтално подвижен кофраж - тунелен кофраж.

Кофраж - повдигане. Събира се от щитове (работна тераса), специални крепежни елементи и
минни подемници. Използвайте такъв кофраж за изграждане на специални конструкции, които имат променливо или постоянно напречно сечение във височина.

Кофраж пневматичен. Използва се за създаване на монолитни структури, които имат
криволинейни контури.

Различните елементи на кофража са направени от алуминиеви сплави, стомана, шперплат устойчив на влага и дървени дъски. Може би използването и комбинацията от тези материали. Това се дължи главно на определянето на системите за кофраж, изискванията за тяхното натоварване, завои и други параметри.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждаме кофража за фондацията със собствените си ръцеИзграждаме кофража за фондацията със собствените си ръце
Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?
Как се използва пластмасовият кофраж в строителството?Как се използва пластмасовият кофраж в строителството?
Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?
Сфера на кофража и начините на използване в строителствотоСфера на кофража и начините на използване в строителството
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Пяна полистиролова пяна за монолитна конструкцияПяна полистиролова пяна за монолитна конструкция
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
» » Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
© 2021 BggeHat.com