Сфера на кофража и начините на използване в строителството

Кофражните греди са качествено средство, което улеснява бързото изпълнение на строителните работи, а именно изграждането на носещи стени или тавани в къщи или многоетажни сгради. Гредата на кофража спомага за разпределянето на товара от другите части на сградата равномерно върху основата.

I-beam греди за подови настилки

I-beam греди за подови настилки

Правилно подбраните елементи на кофража с минимално разхищение на вашите финанси, време и усилия ще създадат солидна работна структура.

 Сортове греди

В зависимост от мястото в сградата, където ще се използва този елемент, може да е греда:

  • I-образна дървена (H-20) или алуминиева - използвана за създаване на припокриване или която приляга под основата;
  • твърд BDR и етмоиден BDK - оформени като две свързани помежду си напречни греди, се използва за създаване на сложни припокривания, са по-силни, отколкото двойно-чай H-20;
  • изравняване - формира правилните геометрични форми на сградите, подравнява стените и ъглите.

I-beam (или болт за кофраж) е основата на хоризонталните рамки. Изработен е предимно от дървени греди и вложки от шперплат и др. Въпреки основния материал на състава, I-лъчът е доста здрав и издръжлив.

Тази дървена конструкция има стандартни размери 8 х 4 х 20 см. Неговите компоненти са фиксирани с шпонки между тях, след това са залепени в няколко слоя със специално лепило.

За да се правят вертикални монолитни повърхности на сгради дори в строеж, се използва дървен зигзатор. Масивен дървен лъч също може да бъде заменен с метален прът, достатъчно здрави, за да не се огъват при продължително натоварване.

Този компонент на конструкцията е доста обемно (според техническите характеристики на проектираните стени). Компонентните елементи се закрепват заедно с фланцови винтове с гайки. Нивелиращият лъч може да се използва:

  • за създаване и инсталиране на отделни големи щитове;
  • Като ъглова греда в създаването на технически сложни ъгли на строителство;
  • за монтиране на окачени панти (панти) панелни конструкции.

Материали за създаване на греди

Греди за кофраж имат няколко разновидности на състав (материал на производство), форми или методи за създаване на скелети за строителство.

I-лъчева дървена греда

I-лъчева дървена греда

Техниката на изпълнение на строителните работи определя препоръчвания материал за основата на гредата:

  • дървена - се използва предимно за създаване на тавани, елементът от покрив-дърво е заменен с метален в случаите, когато силата на първата не е достатъчно висока, тогава няма да издържи очакваното натоварване;
  • пластмаса;
  • алуминий - се използва главно, когато се изисква триизмерна, изравняваща стена на конструкцията;
  • Комбинирана - дърво или пластмаса двутаврови база obbivat метал щит и т.н., защитен слой може също да се пулверизира в течност / стопена форма, след което бързо се втвърдява ..

Изравняваща структура на базата на греди

Кофражните греди могат временно да изпълняват своите функции (подвижни, подвижни) и постоянно, ако са част от рамката на сградата. Основната част от дизайна, където използвам I-beam и други стандартни сегменти:

  • стационарен (неотстраним кофраж, обикновено изработен от трайни материали, изпълняващ едновременно функциите на нагревател - експандиран полистирол);
  • сгъваем и взаимозаменяем;
  • окачени намотки;
  • преместване;
  • кофраж и др.

Стационарният се нарича алуминий, желязо или по-рядко - дървена конструкция, която служи като основа за монолитни плочи. Последният може да бъде монтиран както вертикално (носещ стените на сградата), така и хоризонтално (припокриване, основи). Демонтажът на кофража може да се извърши само чрез цялостно или частично унищожаване на сградата.

Сгъваеми и регулируеми структури за кофриране могат да бъдат закупени и съхранявани като отделни завършени сегменти. Такива продукти обикновено се изработват от шперплат, по-рядко от метал.

При използването им е важно да имат правилно избрани технически параметри (якост, размери) и да са правилно монтирани (приспособленията се обръщат специално внимание) от майсторите в сградата.



Поставката за окачване (валяк) и плъзгащото се изравняване ви позволяват бързо да извършите голямо количество строителни работи, така че те активно участват в индустриалното строителство. За да се създаде тази основа, най-леката алуминиева опора е най-подходяща. Когато ги използвате, трябва да спазвате повишени предпазни мерки.

I-лъч експлоатационен живот

В случай на използване на греди, които преди са били използвани например за изграждане на демонтируеми конструкции, е необходимо да се определи степента на тяхното влошаване. На това зависи техническите им показатели, а оттам и областите, където могат да бъдат използвани.

Дървеният I-стълб изисква по-голяма подготовка за използване от алуминий, на който е достатъчно да се нанесе антикорозионно защитно покритие. На основата на дървени греди, бор или други дървета с висока плътност се използват, както и устойчивост на биологично разрушаване на структурата.

Използването на греди в монолитна конструкция

Използването на греди в монолитна конструкция

Благодарение на масло импрегниране (бор в състава на влакната имат висок процент от собствените си смоли), както и отразяване на антисептично боя, дървена основа не може да бъде свиване, raskisaniyu, напукване и така нататък.

Пластмасовите, стоманени или алуминиеви I-колони издържат на ограничени натоварвания, а над тях е основната причина за провал на този елемент (деформация, счупване, появата на пукнатини).

Формите са разделени на прости - подходящи за създаване на височина на тавана от 1.5 - 4.5 м, и обемни - кофраж за подови плочи, височина до 20 м.

За да направите кофража, ще ви трябва:

За да създадете кофража на плочи, не е необходимо да използвате специална техника, можете да направите всичко ръчно. Алуминиевата изравняваща конструкция е монтирана по-бързо и по-лесно, но дървените разходи са по-евтини.

Технологията за създаване на кофраж за подове зависи от това дали ще бъде демонтирана или ще остане като рамката на сградата.

Греди за кофраж на припокривания (видео)

Използването на греди при създаване на обемна конструкция

за леене на носещи стени Направена е структура за изравняване на кофража. Те имат сложна структура, която трябва да осигури идеална гладка основа, върху която се прилагат допълнителни бои, материали за облицоване и т.н.

Тази основа за изравняване е създадена с метални щитове.

Те се вписват добре, осигурявайки тежест, създавайки гладка повърхност без шевове и люлки.

За рамката се използват I-тип алуминиеви, пластмасови и други видове греди, както и комплекс от BDR и BDK.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приложение на дървесината и неговото производствоПриложение на дървесината и неговото производство
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Перфоратор и неговите компонентиПерфоратор и неговите компоненти
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
» » Сфера на кофража и начините на използване в строителството
© 2021 BggeHat.com