Характеристики на често залепени припокривания

Характеристики на често залепени припокривания

Свикнали сме, че подовете обикновено се изработват от дървени греди. Но има моменти, когато се използват метални и стоманобетонови греди, а пространството между тях се запълва с кухи блокове. Това е често свързваното припокриване, което също се нарича "сглобяема монолитна".

Разбира се, устройството му има редица функции. Конструкцията в този случай се състои не само от греди и междупластово пълнене, но също и от армировъчна мрежа и закрепващ слой от монолитен бетон. Такова припокриване може да издържи значителни натоварвания. Освен това, поради голямата здравина на бетона и метала, подовите елементи могат да бъдат направени на височина от 30 пъти по-малко от дървените.

При конструиране на припокриване с често срещано покритие трябва да се направи специален бетонен пояс по целия периметър на носещите стени - височината му трябва да бъде около 200-250 mm. След това можете да инсталирате греди. Това обикновено се прави ръчно. На стените се монтират греди, като техните краища се превръщат в този колан (около 80 мм). Разстоянието между гредите е приблизително равно на ширината на блоковете за пълнене. Тя може да варира в диапазона от 0.4-0.8 м, поради което припокриването се нарича "кубъби-оребрени". Под гредите със сигурност трябва да бъдат инсталирани опори - за тази употреба дървени или метални стелажи.



Какъв материал се използва като куха сърцевина? Обикновено това са леки блокове от газ или пенобетон, както и експандиран глинен бетон. Тяхното тегло е 5-18 кг, така че те са сравнително лесно да се монтират ръчно. Инсталацията се извършва, като се движи в посока от стените към центъра. В пукнатините на тези блокове можете да поставите инженерни комуникации до електрическата мрежа.

В този случай гредите и блоковете могат да се считат за неподвижен кофраж, тъй като монолитна част от конструкцията все още е разположена отгоре. Гредите са затворени с подсилена мрежа с клетки с диаметър до 6 mm. И на върха на тази структура се излива бетон (обикновено марки M200 или M 250). Слоят на бетона е необходимо да се запечата, е възможно да се направи метод shtykovaniya, т.е. използване на метален прът, който е потопен в бетоновата смес, и след това власт от страна до страна на движението. Така че трябва да ходите по цялата повърхност. След изливане и заливане, замазката трябва да изсъхне за 5-6 дни.

Е, ако се интересувате от остриета с плоскости, отидете на sbstroidom.ru. Само там ще намерите качествен дървен материал на разумна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на вътрешни подове в частна къщаИзграждане на вътрешни подове в частна къща
Укрепване на монолитна плоча и основа за изчислениеУкрепване на монолитна плоча и основа за изчисление
Подреждане на подове в тухлена къщаПодреждане на подове в тухлена къща
Междинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепванеМеждинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепване
Устройството за припокриване в дома от газобетонУстройството за припокриване в дома от газобетон
Сфера на кофража и начините на използване в строителствотоСфера на кофража и начините на използване в строителството
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Видове подови плочиВидове подови плочи
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
» » Характеристики на често залепени припокривания
© 2021 BggeHat.com