Ремонт на дървени подове в старата къща

Ремонт на дървени подове в старата къща

Апартаментът в къщата на древното строителство - високи тавани, просторни стаи, това е дъхът на самата история. Но ако пуснете романтика, това е и много проблеми, свързани с нейното възстановяване. И някои от тях докосват дървените подове. Заслужава ли да ги оставим в оригиналната си форма? Могат ли по някакъв начин да бъдат възстановени?

За да отговорите на тези въпроси, първо трябва да разберете какво е припокриването. Ядрото на структурата обикновено е сравнително мощен лъч, който възприема основния товар и го предава на стените на сградата. Долу до тези греди набити дъски, които са в основата на тавана за апартамент на долния етаж. От горната страна на системата на гредите се намират дървени трупи (дървени греди), към които се прикрепват дъските на грубия под. Между тези слоеве се образува празно пространство, в което има изолационен слой - обикновено запълване на шлаката. По правило общата дебелина на такъв дървен под е 45 см. Този вид балка може да се припокрие с полета от 3-4 м. В същото време краищата на гредите са запечатани плътно в носещите стени. Тези места се считат за най-уязвими, тъй като те са най-податливи на кондензация.



Когато се ремонтират подовете в помещенията, те се демонтират до нивото на междупластовото припокриване. Въпреки това, дори при такава сериозна реконструкция, не е възможно да се премахнат дървени греди. Ако има области, където са засегнати от гниене, компетентният специалист на организацията на проекта може да предложи оптималното техническо решение за този конкретен случай.

Но нека да казват, че няма увреждане на гредите. Възможно ли е да подсилим подовете? Често, експертите съветват да се инсталира тази система успоредно със съществуващите съответния раздел метални греди. В това устройство е възможно да се армиран бетон замазка настилка с профилирана ламарина. Възможен вариант на изпълнение на устройството и запалката армиран дъската. За тази цел, греди Заготовка полиетиленов филм върху нея излива бетон блок (слой 15 cm) и се излива така наречените цимент мляко за по-добро свързване и след това разпределени на метална мрежа и се натрупват равномерно (но в никакъв случай не се изсипва) сравнително тънък слой замазка , За съжаление, в нито един от случаите няма гаранция, че припокриването издържи на натоварването. Имаме нужда от точни изчисления инженеринг, които могат да изпълняват само в специализиран дизайн организацията.

Ами и да купите стоманени врати от производителя - посетете сайт https://doorsmsk.ru. Само там ще намерите качествени и безопасни врати на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени подове като достойна алтернатива на стоманобетонни плочиДървени подове като достойна алтернатива на стоманобетонни плочи
Монтаж на тавани в дървена къщаМонтаж на тавани в дървена къща
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Устройството на пода в частната къщаУстройството на пода в частната къща
Междинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепванеМеждинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепване
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Изграждане на подаИзграждане на пода
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
» » Ремонт на дървени подове в старата къща
© 2021 BggeHat.com