Дървена подова рамка

Днес все по-често обществото се опитва да се съобрази с екологичните стандарти на своите жилищни квартали. Може би затова, въпреки широка гама от довършителни материали, древните традиционни материали като камък, дърво, керамични плочки остават на първо място за интериора на нашия интериор. Завръщането на дървения капак е напълно разбираемо, защото дървото винаги е било жив материал и се вписва добре във всеки интериор. Полагане на такъв етаж се извършва върху рамката на пода, представена под формата на дървен материал.

Избор на покритие от дърво

В зависимост от материала на производството дървените подове са разделени:

  • Подова настилка на дъски
  • Подове от масивно дърво
  • Подове под формата на паркет
  • паркет

Дървена подова рамкаПри извършване на монтаж на всички горепосочени етажи е необходимо да се следва едно просто правило: дървото е засегнато от околната среда и този материал абсорбира добре влагата.

Преди да продължите с монтажа на дървените подови настилки, е необходимо да ги оставите за няколко години в стаята, където ще бъде извършена тази работа. Това се дължи на факта, че дървото има свойството да набъбва и свива.

Ето защо Монтаж на "дървен под">монтаж на дървен под Необходимо е да се извърши след приключване на всички работи по мазилки и боядисване. Климатичните условия, както по време на работа, така и по време на експлоатационния период, трябва да бъдат, както следва:

  • +15-23 ° C трябва да бъде температурата на въздуха,
  • 40-60 трябва да бъде относителната влажност на въздуха.

За цялото им съществуване, Полагане, "подови настилки от дървен под">Полагане на дървени подове много еволюционни етапи са минали.

Най-често срещаните методи за полагане на такива подове са:

  • Когато дървеният под е поставен върху здрава основа,
  • Когато дървеният под е поставен върху подовата рамка от дървените трупи,
  • Когато дървеният под е положен на базата на технологията "регулируеми етажи".

Монтаж на дървени подове върху здрава основа

Монтаж на дървени подовеТози метод е оптимална за сграда с минимална височина, както и за инсталиране на дюшеме на такъв метод, както основите трябва използване водоустойчив шперплат, плочи от дървесни частици или orientrirovanno, и като краен дебелината на покритието на дъската се използва вече не 25мм.

Може да се полагат шперплат или керемиди Всички "за това как да направите бетонова подова настилка и монтирайте себе си">бетонна замазка, или на друга равна и суха замазка. Въпреки това, преди да се пристъпи към самия етап на полагане на тези материали, замазката трябва да бъде покрита с хидроизолационен слой и при необходимост дори изолирана.

Завийте тези подове към замазката с помощта на самонарезни винтове. Обикновено на стандартен лист се изискват 32 парчета от такива винтове.

След това е възможно подовото покритие да е на основата на OSB или шперплат, който се използва за всички видове подове от тънка дъска с дебелина 20-25 mm или от паркет. (вж. Изравняване на "дървения под">Изравняване на дървения под)

Сега можете да лежите на тази база Дървени подови настилки.>дървен под: Вдлъбнатината към стената под формата на първата лента се поставя в дъгообразната дъска. Тази дъска се монтира на винтовете към основата с помощта на език. Ако стаята има голяма площ, тогава е необходимо да се лепи цялото табло.

На базата на паркетно лепило се залепва проста дъска. Разстоянието между стената и покритието трябва да бъде 10-15 мм, това е начинът, по който са разположени подовете.

Монтаж на дървена настилка върху здрава основа

Монтаж на дървена настилка върху здрава основаМонтаж на дървен под на пода от дървени трупи

Най-традиционният метод за полагане на дървен под е въз основа на изоставането. Този метод се използва в помещения, където с помощта на слоеве от подови покрития височината на помещението се намалява с 10-12 см.

Ако между етажите припокриването се състои от лъч или греди, то този материал може да служи като логаритмич. Не забравяйте, че под дървените трупи е необходимо да се инсталира хидроизолационен слой.

На базата на гвоздеи и винтове, които се завинтват в дървените трупи с помощта на език и жлеб, се поставя лист от 32-40 мм върху дървените трупи.

Съвет: Преди да инсталирате голям аквариум за такова покритие, много хора искат да знаят, но това покритие ще оцелее ли?

Ако решите да инсталирате голям аквариум, то трябва да бъде поставен така, че теглото да е малко изоставащо, т.е. Или можете да поставите на дървените трупи от бара и върху тях да поставите аквариума.

Монтаж на дървен под на технологията "регулируеми подове"

Пристигането на нови технологии изменя старите доказани методи Монтаж на "дървен под">монтаж на дървен под. Тази технология има редица предимства.

Технология "Регулируем "под на закъсненията">регулируем под"Има следните предимства:

  • Леката конструкция,
  • Надежден дизайн,
  • Липсата на така наречените "мокри" работи,
  • Идеална равномерна повърхност.


Подът е регулиран от лаг и регулируем шперплат. Този метод е популярен за помещения от типа държава, а също и когато старата повърхност трябва да върне оригиналния си вид.

Тъй като бетонната структура е твърде масивна и много скъпа, този метод чака по-нататъшен успех, особено след като вече е въведен в строителството SNiPs.

Монтаж на подове на базата на регулируеми дървени трупи

Принципът на полагане на такъв етаж е, както следва:

  • Едно закъснение от другото е на разстояние 60 см.
  • В зависимост от товара, всяко закъснение има дупка с доста силни пластмасови болтове.
  • Тези винтове, които се основават на винтове или дюбели, са здраво закрепени към основата и изпълняват функцията за регулиране.
  • Това регулиране се извършва чрез специален ключ, въртящи се болтове.
  • Покритията под формата на дъски, шперплат, масив се монтират върху плоска, равна повърхност.
Съвет: Технологията на подвижните подове позволява повърхността да бъде идеално гладка, което изключва различни неудобства по време на нейната работа. Не забравяйте, че не се препоръчва да инсталирате пералня на дървена обвивка.

Но ако нямате избор, поставете под това незаменими домакински уреди дървена чиния с дебелина 15 мм. Това ще бъде най-оптималното условие за неговата работа.

Монтаж на подове за регулируем шперплат

Ако в стаята има ниски тавани, а подът не може да се повдигне, този метод се използва за монтаж на дървения под.

  • Шперплатът тук замества трупите. Размерите на шперплата трябва да са - 1,5 мх 1,5 м и дебелина - 12 мм. Също така в този материал е необходимо да се пробиват дупки наведнъж и да се вмъкнат резбови втулки в тях.
  • Всяка втулка, основана на дюбели, е здраво закрепена към бетонната основа.
  • 6-7 болтове, които се завинтват в втулката, са регулиращият елемент.
  • Чрез завъртане на болтовете е възможно да се регулира височината и да се постигне почти равна повърхност.
  • За да се направи структурата по-строг, е необходимо шперплатът да се постави на два слоя и да се прикрепи към него с помощта на винт.

Основен недостатък на този метод е високата цена на 1/3 от традиционния метод. Но качеството на този дизайн е много високо.

Монтаж на подове за регулируем шперплатАко говорим и нови технологии като цяло, а след това много често в някои ситуации, тяхното възможно приложение не може да бъде въпрос, например кога Технологията на "полагане на течни подове">Полагане на течни подове, които са едновременно идеална база за подовата настилка и довършителния етаж.Но въпросът, свързан с полагането на подложката на дървената основа, се основава на технологията. Това е възможно, при определени правила. 

Преди да опаковате "Потреблението на сместа в пода">насипен етаж, е необходимо внимателно да се подготви дървената повърхност и след това няма да има проблеми.

Подготовката на субстрата е скрита в неговата сухота, дървото трябва да има съдържание на влага не повече от 8-10. Основната процедура в този процес е шлайфането или смилането (вж.Looping "floor">Време на дървения под).

Повърхността трябва да се почиства от прах и дървени стърготини. Благодарение на растежа на дървената и нискоетажна конструкция, често се поставя въпросът за поставянето на тази подова повърхност върху подовете под формата на греди. Всъщност сега в частни и рамкови къщи не се установява непрекъсната повърхност на междуетажната основа и основата на тавана. Най-често това се отнася за къщи с две нива без присъствие или с наличие на сутеренно помещение.

И в двата случая подовете са стелажи:

  • Използвайки закъснения на земята
  • Над преплитането на гредите.
Съвет: Греди не се препоръчват за изваждане от твърда дървесина. Най-добрата суровина за това припокриване ще бъдат иглолистните дървета след тяхното третиране с антисептици.

Монтаж на подове на тавана на греди

Тъй като такива подове са и рамката на къщата, така те увеличават здравината и твърдостта на този дизайн. Но те имат голямо минус, особено това, което се отнася до дъното на дъските, което твърдо фиксира структурата на носещите греди към рамката на къщата.

Този недостатък се състои в предаването на шума и различни вибрации към стените на къщата посредством греди. Поради това е по-добре да не се използват носещи греди като трупи. За да се намали нивото на шума, се използват различни устройства за поглъщане на звук и анулиране на вибрации. Тези устройства се представят под формата на филц, гума и други уплътнения, импрегнирани с антисептични средства. Тези уплътнения са поставени под запушалките, които допълнително се побират през гредите.

Следователно дървените подове, които се основават на греди, се състоят от:

  • припокриване под формата на греди,
  • тампони срещу шум,
  • МИГ,
  • подови настилки от дъски,
  • подови покрития.
Монтаж на подове за припокриване на греди

Приземни етажи

Мазета къщи са най-добре се основава на полагане на пода на земята. Изолираните данни от пода на стените на къщата и нивото на шума поради това се намаляват. Намаляването на шума се дължи на факта, че трупите се поставят върху тухлени или бетонни стълбове, които се монтират по целия периметър на помещението на разстояние 50-100 см един от друг. Основата в този случай е уплътнена почва или натрошена на натрошен камък или бетон.

Между гредите и колоните на данни, определени в слоеве форма хидроизолационни покривни или филца и подложките на табла в 30 милиметър който antiseptikom.Liga предварително обработени в този случай са настроени така, че те са удебелени един до друг върху стълбовете.

За да седне пода, е необходимо да оставите пролука от 8 см между закъсненията и стените.

Ето защо, Етажи "на земята">подове, инсталирани на базата на дървесни трупи на земята се състои от:

  • срязан
  • колона от тухли
  • покривен
  • подплата от дърво
  • трупи
  • подови настилки или други подови настилки.

При полагане на пода в къщи без и с мазе, е необходимо да се инсталира хидроизолация, за да се увеличи топлоизолационния слой. Ако има сутерен, този слой може да стане по-тънък. Когато има подови настилки с дървени подове, човек трябва да има опит и умения по този въпрос. Все пак, който е уверен в своите способности, а след това с лекота, той ще направи това полагане на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещенияКаква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещения
Полагане, полагане на дървен подПолагане, полагане на дървен под
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
» » Дървена подова рамка
© 2021 BggeHat.com