Технология на изграждане на дървена къща от бар

Дървени сгради и вили са заслужено считани за екологични, така че те все още остават популярни и търсещи. Преди това дървените сгради са издигани изключително от необработени дървени трупи, но в момента развитието на съвременни технологии в дървообработването позволи използването на различни видове дървесина за строителство.

Къщите, построени с използването на този материал, са по-практични и издръжливи от рамковите и панелните сгради. Също така, използването на този материал може значително да намали разходите за дърво, особено в сравнение с дървени кабини. Ако решите да построите къща от дървен материал, тогава можете да намерите добър вариант тук на сайта на строителната фирма.

За изграждането на сграда от лъча ще са необходими доста малки материални разходи: поради факта, че отделните части на къщата се произвеждат директно във фабриката според поръчания проект, а строителите просто трябва да я сглобят от готови части.

Процесът на изграждане на сграда от бар.

Началото на сглобяването на къщата от дървесината се предхожда от издигането на основата, за да се предотврати увисването на сградата, в резултат на което геометричните параметри на конструкцията могат да бъдат нарушени. За свързване на части от основата се използват подсилени монолитни плочи. След като основата се втвърди, трябва да проверите нейната геометрия.



Изграждането на конструкцията от баровете се осъществява бързо, тъй като няма нужда от допълнителна технологична работа. Монтажът на надлъжните решетки се извършва с помощта на кръстосани шарнири, които осигуряват привлекателен външен вид на къщата. Сградата е сглобена с дървени нагели и между гредите е поставен слой изолация. Цялостната структура е осигурена от връзки и метални болтове, които са закрепени един към друг, като предотвратяват възможното изместване на прътите.

След сглобяването на стените гредите от тавани и елементи от конструкцията са монтирани от залепени греди. След това трябва да се извърши сглобяването на системата за окачване, като се вземе предвид свиването на лъча в зоната 1 или 2. След завършване на монтажа на кофражната система се полагат покривните греди.

След завършването на строителството на рамката на сградата започва интериора на сградата, се монтират вътрешни преградни стени, стените и подовете се изолират и се осъществяват всички комуникации.

Конструкцията е завършена с монтаж на прозорци и врати, след което е възможно да се извърши довършителна работа в сградата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Изграждане на къща бързо и евтино!Изграждане на къща бързо и евтино!
Изграждане на нискоетажни сгради от дървоИзграждане на нискоетажни сгради от дърво
Технологията на издигане на къща от залепени гредиТехнологията на издигане на къща от залепени греди
Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
Брус от дълбините на вековете до наши дниБрус от дълбините на вековете до наши дни
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Дървени стениДървени стени
» » Технология на изграждане на дървена къща от бар
© 2021 BggeHat.com