Заслужава ли си къщата от лъча да поръча или да изгради най-много отговори на въпроси

Струва си да поръчате или да построите къща от самия бар - отговори на въпроси 1Гредата е лъч, имащ правоъгълно или напречно сечение. Формата на правоъгълника е много удобна за конструиране, тъй като не е необходимо да се регистрират помежду си, те са по-лесни за изолиране. Преди да започнете да изграждате собствен дом, трябва да решите дали ще бъде дом за постоянно пребиваване или сезонни. Зависи от това избор на дървен материал

. В централната лента за конструкция се използва бара с диаметър от около 150-200 мм. Необходимо е да се знае, че колкото по-голям е диаметърът, толкова по-висока е цената на бара. Можете да поръчате къща от бар в която и да е строителна фирма или да я построите сами.

Къщи от този строителен материал могат да бъдат построени по всяко време на годината, както за изграждане на къща, така и за баня, гараж, градинска къща. В грижите и обработката на лъча е непретенциозен и не изисква специални условия. Сред основните недостатъци обикновено се наричат ​​недостатъците, присъщи на всяко дърво: чувствителност към гниене, свиване, висока опасност от пожар.

За строителни цели се използва редовна, залепена или профилирана щанга. Най-често срещаната профилна лента, тъй като има висока производителност и по-ниска, в сравнение с залепени, цената.

Предимства на къщите, построени от дървен материал

След като решиха да построят къща от бар, собствениците по правило работят със следните предимства:

  • В къщите на гредата се получават идеално стени
  • Много по-лесно е да се изгражда от лъча, отколкото от дървесината
  • Довършителните работи на дървените къщи са по-евтини от завършването на други материали
  • Къщите от дърво изглеждат привлекателни както отвътре, така и отвън
  • Дървени стени, в зависимост от избраното дърво, могат да преминат до 35 от обема на целия въздух в помещенията
  • При мокро време къщата абсорбира излишната влага, а при сухо време - я отвежда
  • Смоли и масла, съдържащи се в дървото, дезинфекцират стаята и придават приятна миризма
  • Дизайнът на къщата от бара има висока устойчивост на студен климат

Струва си да поръчате къща от дървен материал или да си построите - отговори на въпроси 2

Изградете себе си или не?

Можете да си поръчате къща от бар в която и да е строителна фирма, въпреки че сте се построили баня или гараж, човек вярва, че е готов да построи къща със собствените си ръце.

Тогава възниква въпросът дали наистина е възможно да се справим с изграждането на къща за един човек, така че да е евтина, висококачествена и бърза, като се предположи, че мястото за къщата вече е избрано и подготвено.

Погрешен номер 1. Самообзавеждането на всички необходими материали е малко вероятно да бъде по-евтино, отколкото ще бъде посочено в средната статична оценка за къща като вашата. Факт е, че изпълнителите имат значителни отстъпки, поради факта, че всички материали се купуват, за разлика от вас, редовно и в насипно състояние. Поради това материалите е по-вероятно да ви струват една и съща цена или повече.

Погрешен номер 2. Въпреки съществуващия символичен опит в строителството, е малко вероятно да се справи без професионалните съвети на специалистите. Възможно е във вашата среда да има човек, който има професионално познание за изграждането на къщи, но колко често можете да се обърнете към него за помощ? Вероятно ще трябва да наемете няколко пъти, за да се консултирате с професионалисти.



Заслужава ли си да поръчате къща от лъч или да построите себе си - отговорите на въпроси 3

Погрешен номер 3. Ако човек успее да построи гараж или баня, той лесно може да се справи с изграждането на къщата. В това отношение не трябва да забравяме, че къщата, за разлика от гаража и дори банята, е оборудвана с разнообразни инженерни комуникации - от нископроводни системи като интернет и сателит до водоснабдяване, канализация и отоплителни системи. Вашата книга е достатъчно ли да изгради тези мрежи? Същото важи и за вида работа, като покриване на покриви с покривни материали. Процесът на покриване не е лесен и физически достатъчно труден.

Погрешен знак номер 4. В непрофесионална среда има мнение, че къща, произведена от собствени ръце, ще бъде с по-високо качество, тъй като собственикът на къщата е жизнено заинтересован от висок резултат, за разлика от работниците. Възможно е това изявление да е вярно, но къде е гаранцията, че ще можете да избегнете грешки поради невежество.

Такива грешки могат да бъдат много по-строги от тези, които строителите ще търпят от небрежност.

Заслужава ли си да поръчате къща от дървен материал или да си построите - отговори на въпроси 4

Често срещани грешки при самостоятелното жилищно строителство

В предходната част се казва, че независимото строителство на къща може да бъде изпълнено с предположението за груби грешки.

По-долу са най-често срещаните причини за появата на проблеми, пред които строителите трябва да се сблъскат във връзка с провеждането на независима строителна работа.

  1. Нарушаване на рецептата за подготовка на строителната смес за изливане на основата, избор на купчини, които не отговарят на размерите на жилищните размери.
  2. Неуспех при доставката на материали.
  3. Проблеми с доставката на нискокачествен материал.
  4. Спестявания, които не можете да спестите (например спестяването на нагели ще доведе до промяна в дизайна на къщата).
  5. Липсата на специално оборудване, използвано в професионална среда, може да доведе до изкривяване на врати и прозорци.

Невъзможно е да се каже колко ще струва къщата от бара, който може да бъде поръчан от строителите, след като са направени горните грешки. Вероятно значението му ще бъде изцяло изравнено.

Заслужава ли си да поръчате къща от дървен материал или да си построите - отговори на въпроси 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разпределение на къщата от бараРазпределение на къщата от бара
Калкулатор за изграждане на къща от дървен материал, който смятаме за арка в къщатаКалкулатор за изграждане на къща от дървен материал, който смятаме за арка в къщата
Изчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къщаИзчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къща
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Къща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпниКъща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпни
Изграждане на къщи от профилирани гредиИзграждане на къщи от профилирани греди
Лятните парцели на океана, като свой остров на цивилизацията и здравето в девствена гораЛятните парцели на океана, като свой остров на цивилизацията и здравето в девствена гора
Видове дървесина за изграждане на дървена къщаВидове дървесина за изграждане на дървена къща
Технология на изграждане на дървена къща от барТехнология на изграждане на дървена къща от бар
» » Заслужава ли си къщата от лъча да поръча или да изгради най-много отговори на въпроси
© 2021 BggeHat.com