Видове дървесина за изграждане на дървена къща

5В продължение на няколко хиляди години са построени дървени къщи. Популярността на дървените къщи се обяснява с тяхната екологична безопасност. Нека да разгледаме по-отблизо темата за дървените къщи, изработени от дървен материал. В края на краищата, много хора избират този материал за изграждането на бъдеща къща.

Пазарът на строителни материали от двадесет и първи век предлага три типа дървен материал:

- профилирани;
- непрофилирана;
- залепени греди.

Предимството на профилирания лъч е неговият естетичен външен вид. Най-често се произвежда от бор, смърч или лиственица. Външната страна може да бъде или наполовина овална, или плоска. Системата "spike-groove" позволява в най-кратък срок да се изгради качествена къща от профилиран лъч. Ето защо, цената на която е достъпна за всички, голям материал за изграждане на къща.

Един малък недостатък е, че къщата, построена от този материал, се нуждае от известно време да се свие. Не е необходимо да бързате с довършителните работи след издигането на жилище. Трябва да изчакаме около шест месеца, за да може строителството да получи влагата в дървесината.



Непроизведената лента се нарича "твърд" лъч. Този висококачествен строителен материал има относително ниска цена. Ниската цена се обяснява с факта, че производството от този тип отнема малко работа. Непроизведеният бар има естествена влага, което също е несъмнено предимство. Обикновено, само две седмици след къщата, материалът пада върху крайградската зона, където се планира директно да се построи къща. Простотата на монтаж е също приятен плюс. В процеса на работа с твърда греда не е необходимо да се използват специални строителни съоръжения. С всички монтажни работи, опитни дърводелци ще свършат добре работата си.

Има обаче някои недостатъци сред толкова много плюсове. За разлика от профилирания лъч, конструкцията на необработена дървесина изисква външни довършителни работи. Такива къщи обикновено са склонни към гъбични инфекции и течения.

Лепило лъч се появи на строителния пазар сравнително наскоро. Най-често се използва бор или смърч за производството му. Материалът е много удобен за използване и се отличава с неговата издръжливост. Този тип греда поддържа формата, също не се нуждае от обработка. Важен фактор е, че този дървен материал практически не изгнива. Предимството му е малкото свиване.

Когато решавате за построяването на къща, определете за себе си най-важните критерии, това ще ви помогне да направите правилния избор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къщи от профилирани греди едноетажни варианти на дървени къщиКъщи от профилирани греди едноетажни варианти на дървени къщи
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Къща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпниКъща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпни
Тухлена къщаТухлена къща
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Изграждане на къщи от профилирани гредиИзграждане на къщи от профилирани греди
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Характеристики на дървена къщаХарактеристики на дървена къща
» » Видове дървесина за изграждане на дървена къща
© 2021 BggeHat.com