Избор на материал за дървена къща

Избор на материал за дървена къща

Днес дървената конструкция отново стана популярна. Разбира се, такива къщи изглеждат много привлекателни и уютни. Но само ако материалът за тях е избран правилно, т.е. като се вземат предвид климатичните особености на района и нюансите на архитектурния проект.

Дървени къщи могат да бъдат построени както от кръгли трупи, така и от масивна дървесина или залепена дървесина. От заоблени дървени трупи традиционните дървени трупи се сглобяват с помощта на стари технологии, които през вековете не се променят много. Такива дървени трупи са профилирани (с полукръгъл отрязък под и перваз в горната част на съответната височина). При използване на непрофилирани трупи, ставите между тях изискват допълнителна изолация. За да направите това, те се препоръчват да се залепват с естествени материали - например пакет или да се покрият от вътре и отвън с юта. Профилираните дървени трупи ви позволяват да слагате короните по-плътни. Въпреки това, дори при употребата им, допълнително свиване на къщата и напукване са неизбежни (колкото по-голям е диаметърът на използвания дървен материал, толкова по-забележими са пукнатините). За да се компенсира този процес, се използват различни видове устройства - включително плъзгащи приспособления в отвори за прозорци и врати, метални пръти за ъглово закрепване на трупи и др.



Е, ако се интересувате от рамкиране на беседки - посетете сайта u-bk.ru. Само там ще бъдете помогнани бързо и без остъкляване, за да олеснете вашето беседка.

Не по-малко популярен материал е солидна греда. Тя може да бъде квадратна или правоъгълна (по-рядко - форма D). За строителството се използва обикновено изсушен формован лъч, който има издатини и жлебове, а понякога - и някои скосявания в горната част, направени за потока на водата. Дължината на дървесината обикновено не надвишава 6 м. Изграждане на къща на такъв материал е по-лесно, отколкото от трупи, в допълнение, в този случай, стените са по-чисти, и, следователно, по-лесно да се грижи за тях. Гнездото има по-високи топлоизолационни фуги, използването му намалява вентилацията на стените. Но когато избирате бар с естествена влага, трябва да сте подготвени за това, че свиването и напукването ще бъдат същите като на дървената къща.

Лепеният дървен материал е в голяма степен лишен от тези недостатъци. Такъв конзол (по-рядко дървените трупи правят такава технология) се получава благодарение на специалната технология за залепване на няколко плоскости. Поради избора на посоката на влакната се постигат по-високи топлоизолационни качества, а качеството на обработката прави вътрешната и външната декорация ненужни. В допълнение, в този случай е възможно да се получи лента с всякаква дължина. И накрая, използването на залепена дървесина елиминира свиването на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Закупуване и ремонт на дървена къщаЗакупуване и ремонт на дървена къща
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Изграждане на нискоетажни сгради от дървоИзграждане на нискоетажни сгради от дърво
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Изграждане на дървена дограма в съответствие с класическата технология на избор на трупи и методи…Изграждане на дървена дограма в съответствие с класическата технология на избор на трупи и методи…
Карфиле на дървена къщаКарфиле на дървена къща
Дървени стениДървени стени
Защитаваме дървотоЗащитаваме дървото
» » Избор на материал за дървена къща
© 2021 BggeHat.com