Как да се изгради една къща Материали

Модерният строителен пазар е известен с широка гама материали за изграждане на къщи, но е невъзможно да се вдигне идеалния материал, защото всеки от тях има плюсове и минуси. За да се спести отоплението, е необходимо да можете правилно да затоплите къщата, което се отнася за всеки строителен материал. Струва си да се има предвид, че основната топлинна загуба преминава през покрива, после през прозорците и стените.

Към днешна дата дървените къщи са изградени предимно от материали като: заоблени трупи, греди, профилиран лъч, залепена профилирана лента. Всеки от тези материали има своя собствена характеристика и стойност, което е разликата.

Несъмнено плюс дървена къща - къщата "диша", помещението съдържа оптималното ниво на влажност. Стаите в дървени къщи не се нуждаят от специални довършителни работи и фондацията има разумна цена.

Както всеки строителен материал, дървото има своите недостатъци. Къщите, изработени от дърво, които са претърпели огън, не са годни за живот. Към къщата не е гъби, бръмбари и насекоми, стаята трябва да се третира с химически съединения, като по този начин може да се каже, че компонент на околната среда се намалява до "не". Строителният материал е напукан, това не важи само за залепени греди. Друг недостатък е свиването, поради това се препоръчва да се инсталират прозорци в дървени къщи една година след строежа. Изключение в този случай е отново залепеният лъч. Материалът има висока цена.

Къщите, изработени от тухли не са податливи на образуване на гъбички и появата на насекоми, са силни и солидни. Този материал има свойства на "дишане", но топлоизолационните му свойства са ниски. За изграждането на къщи се използват силикатни и керамични тухли. Можете да построите до ключ къща в Ufa, това е идеалното решение.



Основните предимства на къщите, изработени от тухли, са якост и огнеустойчивост, а материалът е устойчив на насекоми и появата на гъбички. Ако искате къщата да прилича на дървена, можете да украсите стаята с подплата. Недостатъци на тухлени къщи са: монтаж на добре погребана и скъпа основа, висока цена на гипс, в противен случай може да има пукнатини по цялата къща. Също така тези къщи имат ограничена устойчивост на замръзване.

За да построите къща, можете да изберете блок от пяна, който замества 17 тухли. Къщите от този материал са построени много по-бързо от обикновените тухли. Предимствата на пяна блокове са ниска цена, скорост на изграждане на къща, добро ниво на топлоизолация, сравнително евтина основа.

Недостатък на газовия силикат е абсорбцията на влагата, след което той се пукне. Ето защо, ако решите да построите къща с такъв материал, трябва да се уверите, че в помещението няма влажност. Къщите, изработени от газов силикат, изискват добра вентилационна система.

Къщите с рамкови панели са построени за кратко и имат ниска цена. В тези къщи е много топло, но недостатъкът е лекотата на изграждане и състава на плочи, от които рамката къща е построена. Съставът на материала включва: дървени стърготини, слепени фенол-формалдехидни смоли със смес от синтетичен восък и борна киселина. Естествено. Такива къщи не са екологични.

Изборът на строителни материали за вашия дом зависи от личните предпочитания, материални характеристики и финансови възможности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Къща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпниКъща, изработена от профилни греди Екологични жилища стават по-достъпни
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Изграждане на къщи от профилирани гредиИзграждане на къщи от профилирани греди
Характеристики на къщите от ламиниран фурнир дървен материалХарактеристики на къщите от ламиниран фурнир дървен материал
Пожарозащита на дървесина в дървена къщаПожарозащита на дървесина в дървена къща
Видове дървесина за изграждане на дървена къщаВидове дървесина за изграждане на дървена къща
Предимства на къщите, изградени от кръгли трупиПредимства на къщите, изградени от кръгли трупи
» » Как да се изгради една къща Материали
© 2021 BggeHat.com