Изчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къща

Изчисляване на дървения материал на къщата - калкулатор за изграждане на малка дървена къща 1От дълго време дървени къщи

подслон хора от лошо време, топлина и замръзване. Вероятно, така че ще бъде в бъдеще. Популярността на дървени къщи е лесно да се обясни, защото такива къщи са много високи топлопроводимост, безопасни за здравето и способни да обслужват повече от едно поколение хора. Тази статия представя изчисляването на бара за къща, калкулатора - как да го използвате и какви входни данни трябва да знаете, когато работите с него.

Благодарение на онлайн услугите, можете бързо да изчислите бара за къща без да плащате време. Калкулаторът ще ви помогне не само при определянето на необходимите количества строителни материали, но и при формирането на предварителни оценки за изграждането на вашата собствена къща, гараж или други сгради от бара.

Освен това, с помощта на калкулатор, можете да сравните разходите за изграждане на къща, когато променяте някои основни данни - например при смяна на диаметъра на лъча или на площта на помещенията.

При обикновени изчисления на молив и хартия това изисква сериозно преразглеждане на данните в калкулатора, но се променя само един параметър.

Знанията, необходими за изчисляване

Използването на онлайн калкулатор има няколко предимства:

  • визуално представената мини-оценка ще Ви позволи да решите какви материали има смисъл да спасите;
  • много удобно е да използвате услугата, освен оригиналните данни за бъдещия обект, не е необходимо да въвеждате никакви неизвестни данни;

За да започнете да използвате калкулатора, обикновено е достатъчно да въведете необходимите данни:

  • размерите на издигнатата сграда,
  • размерите на отворите на вратите и прозорците,
  • областта на бъдещата структура,
  • височина и дължина на стените,
  • стъпаловидни напречни пръти в пода,
  • тип покрив,
  • вид фондация,
  • вид припокриване,
  • планирани материали,
  • височина на краката.

Изчисляване на дървения материал в къщата - калкулатор за изграждане на малка дървена къща 2

Понятия за резултатите от изчисленията, предоставени от калкулатора

Тип на лъча

Изчисляването на калкулатора за къщата се определя в зависимост от определен брой параметри, по-специално в зависимост от диаметъра на гредата. Строителните магазини предлагат лъч с различни диаметри - от 10x10 см до 20x20 см. Експертите препоръчват избор на средна стойност на диаметъра - 15x15 см.

Сглобяването на пръта с този диаметър е най-удобно, тъй като процесът на изграждане е бърз, но работата с диаметър не е пречка. В допълнение, този диаметър на гредата отговаря на необходимите изисквания за топлопроводимост. Важно е да се разбере, че с намаляването на диаметъра има автоматично увеличение на броя на всички строителни материали, както и разходите за труд, въпреки същата кубатура.

В този случай прекомерното увеличение на размера на лъча може да доведе до увеличаване на масата и цената на строителните материали. При избора на подходящ диаметър се препоръчва да се оценят всички възможни опции.

  • Общ обем дървен материал

Изчисляване на бар на къщата - калкулатора за изграждане на малка дървена къща 3



Калкулаторът автоматично изчислява калкулатора, ако в съответните полета на калкулатора въведете информация за размерите на къщата и необходимия раздел на борсовата секция.

  • Обща площ на стените

Тя се определя чрез умножаване на дължината на стената по височина. Вземат се предвид както външните, така и вътрешните стени. Трябва да се има предвид, че вътрешните стени често идват с различен диаметър от ламелите на стените. Информацията трябва да бъде отразена в проекта на къщата.

  • Общо тегло на бара

Изчислено е нетното тегло без данни за теглото на изолацията (ако е планирано нейното използване).

  • Брой корони

Брой корони е брой редове от дървен материал когато изграждате една стена. Стойността зависи от височината на стените и характеристиките на използвания материал, а перонът не се взема под внимание.

  • Брой изолация на ролките

Тя се определя от сумата от дължините на всички барове.

  • Брой нагели и диаметър

Изчисляване на дървения материал в къщата - калкулатор за изграждане на малка дървесина 4

Използва се при конструирането на леко натоварени структури. Стойността се осигурява от проекта на къщата.

  • Количество импрегниране

За получаването на данни са дадени данни за импрегнирането на средни цени, като се вземе предвид покритието на всички стени на къщата.

  • Приблизително свиване

Данните за свиването на дървения материал след 1 година са дадени при 20 условия на влажност.

  • Заредете върху основата

Изчисляването на натоварването се извършва без отчитане на теглото на покрива и вътрешните тавани. Подпорната точка поема цялата повърхност на долния ръб. Този параметър е полезен при избора на стойностите на здравината на основата.

Изчисляване на бара на къщата - калкулатора за изграждане на малка дървена къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Реалната цена на къща, изработена от ламиниран фурнир, е измамена на къщатаРеалната цена на къща, изработена от ламиниран фурнир, е измамена на къщата
Калкулатор за изграждане на къща от дървен материал, който смятаме за арка в къщатаКалкулатор за изграждане на къща от дървен материал, който смятаме за арка в къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Тухлена къщаТухлена къща
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Брус от дълбините на вековете до наши дниБрус от дълбините на вековете до наши дни
» » Изчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къща
© 2021 BggeHat.com