Реалната цена на къща, изработена от ламиниран фурнир, е измамена на къщата

Реалната цена на къща, изработена от ламиниран фурнир - съкращаваме материала за къща 1Лепените лъчи са много популярни сред купувачите, но се почувствах така Къщи от ламиниран фурнир

могат да си позволят само много богати хора поради високата цена. Каква е цената на къщата от залепени греди, тази статия ще кажа.

Характеристики на строителния материал

Преди да се обърне към въпроса за цената на дадена къща от залепени греди, има смисъл да се определи какъв материал е, какви са нейните резултати, предимства и недостатъци.

Материални предимства

  • Дъските от различни дървесни видове, които съставляват дървения материал, са закрепени по специален начин - така че техните влакна са ориентирани в противоположни посоки. Това осигурява лентата с най-голяма якост.
  • Лъчът има идеална форма, поради което продуктите от бара са много красиви, могат да бъдат използвани за изграждане на сложни дизайни на къщи, докингът на части е много по-лесен.
  • Къщата, изработена от ламиниран фурнир, практически няма свиване, тъй като не е повече от 3.
  • Материалът има отлични топлоизолационни свойства, и следователно готови конструкции от залепени греди не се нуждаят от допълнителна изолация.
  • Гредата има сравнително малко тегло, което спестява на основата. В този случай ще има достатъчно колонна поддръжка.
  • Няма нужда от замазване вкъщи, което ви позволява да избегнете ненужно загуба на време и пари.
  • Повърхността на бара се обработва с антисептичен състав, а след това дървото не е склонно да плесен, гниене и гъби, които са опасни врагове за естествено дърво.

Реалната цена на една къща, изработени от ламиниран фурнир дървен материал - ние изчисляваме материал за къща 2

Недостатъци на материала

  • За съжаление, материалът е лишен от свободна обмяна на въздух, т.е. "не диша", което означава, че в къщата е необходимо да се организира система за снабдяване и отвеждане на вентилацията.
  • Къщите от този материал започнаха да се строят сравнително напоследък, но тъй като никой не знае как ще се държи материала след 20-30-50 години работа.
  • Висока цена на къща от ламиниран фурнир дървен материал.

Изчисляване на разходите за къща от ламиниран фурнир дървен материал

За да направите приблизително изчисление на разходите за изграждане на къща от залепени греди, можете да вземете като база цената на един кубер дневник. За да направите това, трябва да знаете колко дървесина се изисква за изграждане на средна къща. Така че за къща с обща площ около 100 м2 ще са необходими около 150 кубически метра дървесина.

Реалната цена на една къща, изработени от ламиниран фурнир дървен материал - ние съкращаваме материал на къщата 3



Цената на един куб от залепени греди се оценява на средно 16 тр. Следователно цената на едно дърво само ще струва на собствениците 2.4 милиона рубли. Към тази стойност трябва да се добавят разходите за фондацията и разходите за покривни работи. В резултат на това ще бъде сума от 4 милиона рубли.

Ако се опитате да разберете какво представлява тази цена, трябва да вземете предвид разходите за строителни материали, предвидени в работната документация. По-специално, значително въздействие върху разходите за:

  • цената на бара;
  • закрепващи материали;
  • структурни детайли: греди, колони;
  • Технически табла за кофраж и подпори;
  • Плочите, предназначени за грайфери и прегради;
  • строителни материали, предназначени за основи и покриви;
  • довършителни материали;
  • елементи на инженерни комуникационни системи;
  • разходите за работа по изграждането на фондацията, дървената къща, покрив, полагане на комуникации, интериорна декорация;
  • разходи за доставка на строителни материали до работното място.

Реалната цена на една къща, изработени от ламиниран фурнир дървен материал - ние изчисляваме материал за къща 4

Подробно изчисление на разходите

Например, изчислението на разходите за изграждане на къща от ламиниран фурнир с диаметър 200 мм и площ на къщата от 200 м3 е дадена по-долу. За да се изчисли необходимото количество материали, необходими, за да се размножават областта на жилищното настаняване специален коефициент, който зависи от подобряване на цел: съотношение 0.8 се използва при определяне на обхвата на материали за сгради в един етаж и 0,6 - за къщи с таванско помещение.

  • В този случай, ако площта на къщата е 200 м3, в първия случай ще получим цената на къщата от ламинирания фурнир в 160 м2 (200 х 0.8), а във втория - 120 м3 (200 х 0.6).
  • След това определете разходите за доставка на строителни материали. В Москва тази услуга струва около 300 рубли на m3. Цената за сглобяване на къщата е 3500 рубли за 1 m3 (приблизително).
  • Цената на материалите - дъски, изоставане и нагреватели ще струва средно 800 рубли на кубичен метър барове.
  • Разположението на покрива е около 1600-1900 рубли на квадратен метър. Броят на квадратите зависи от терена на графите. Класически формулата за изчисление е, както следва: 200 m2 (площ на къщата) х 1.8 (коефициент), получаваме 360 m2.
  • Обобщавайки, можем да кажем, че 1 м3 на изграждане на къща от залепени греди ще струва на собствениците около 23 000 рубли на квадратен метър, като се вземат предвид основите.

Реалната цена на къща от ламиниран фурнир дървесина - ние изчисляваме материал за къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко за дървени врати и дървени прозорциВсичко за дървени врати и дървени прозорци
Къщи от финландски ламиниран фурнир, плюс и минус материалКъщи от финландски ламиниран фурнир, плюс и минус материал
Къщи от профилирани греди едноетажни варианти на дървени къщиКъщи от профилирани греди едноетажни варианти на дървени къщи
Къща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зиматаКъща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зимата
Къщи от дървоКъщи от дърво
Технологията на издигане на къща от залепени гредиТехнологията на издигане на къща от залепени греди
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Характеристики на къщите от ламиниран фурнир дървен материалХарактеристики на къщите от ламиниран фурнир дървен материал
Технология за производство на залепени гредиТехнология за производство на залепени греди
» » Реалната цена на къща, изработена от ламиниран фурнир, е измамена на къщата
© 2021 BggeHat.com