Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта

Калкулаторът блокира газ за всяка къща - помислете за нуждата от 1който и да е изграждане на съоръжения за

, подобно на конструкцията на бетонната бетонна къща, започва с проектирането на проекта, което показва размера на стените, покрива и други части на къщата, включително дебелината на всяка стена, както и всички необходими изчисления. На нашия сайт има специален онлайн калкулатор от блокчета от газобетон, които ще помогнат да се изчисли броят на блоковете. За да получите точни изчисления, трябва само да въведете следните данни:

  • дебелина на стените,
  • височина на къщата,
  • периметър на стените.

Но ако нямате компютър с достъп до интернет, трябва да броите всичко ръчно. За това, от което се нуждаете писалка, ноутбук и калкулатор.

Ние броим необходимия брой блокове

Така че, например, си представете, че трябва да построите газов бетон с една история къща с мансарда. Размери на изобретателната къща - 6x9 метра, а височината - три метра. Формата на покрива е челна. Струва си да се отбележи, че височината на тавана от гредата на пода до пода е 2,5 метра. За зидарията на стените се използват блокове с височина 25 см, дебелина 40 см и дължина 62,5 см.

Въз основа на тези данни е необходимо да се изчисли периметъра на всички стени:

(9 + 6) * 2 = 30 метра.

След това трябва да се изчисли площта на всички стени - за това трябва да умножите периметъра по височината на стената:

30 * 3 = 90 квадратни метра.

Следващата стъпка е да се извади площта на всички врати и прозорци. Представете си, че във вашата едноетажна къща има врати, чиято обща площ е четири квадратни метра, както и 10 прозореца с площ от 18 квадратни метра. Оттук - площта на прозорците и вратите ще бъде 22 квадратни метра (18 + 4). Сега трябва да се изчисли площта на стените, минус общата площ на прозорците и вратите:

90-22 = 68 m2

Калкулаторен блок газ на къща - помислете за нуждата 2

За да се изчисли количество блокове от газобетон, Необходимо е да се преведат размерите им от сантиметри до метри. Спомнете си, че размерът им е 25x40x60 сантиметра. В превод за метри размерът ще бъде 0,25х0,4х0,600 метра. Сега трябва да се отнесете към формулата:

(LxH-Spr) х 1.05 х В = V

V е обемът на блоковете в m3,

B е дебелината на блока в метри,

1,05 - фактор на резервиране на блокове върху резитба (5),

H е височината на стените,

L - периметър на стените,

Spr - площта на отворите на вратите и прозорците.

(60 * 3-22) * 1,05 * 0,4 = 66,36 m3.

Имайки предвид това, се оказва, че за изграждането на първия етаж на сградата ще са необходими 1106 блока. Проверете с точността на изчисленията ще помогне калкулатор газобетон блокове у дома.



Калкулаторен блок газ на къща - помислете за нуждата 3

Изграждаме таван

След това трябва да разберете колко блокове имате нужда за изграждане на таван. В този случай помнете как да изчислите площта на триъгълника. Формулата на областта е продуктът на основата, умножен по половината от височината. Спомнете си, че височината на тавана е 2,5 метра. Така че, изчислете площта:

2,5 * 6 = 15 квадратни метра, което означава, че едната страна ще бъде 7,5 квадратни метра.

Тъй като има и прозорци на тавана, обемът им също трябва да бъде изваден. Нека бъдат 4, а площта на всеки от тях ще бъде 3 m2 и в крайна сметка ще бъде 12 m2.

Сега трябва да използвате горната област и да изчислите колко кубически метра от газобетонни блокове за таванското помещение имате нужда:

(15 * 2,5-12) * 1,05 * 0,4 = 10,71 м3.

Така че, за да построите тавана, имате нужда от 179 парчета блокчета. Всичко това може да се изчисли и да се използва компютър или по-скоро специализирани сайтове в интернет, например нашият, където има калкулатор на газобетонни блокове вкъщи.

В резултат на това е необходимо да се изчисли колко кубически метра ще са нужни по стените на къщата и стените на тавана:

85.26 + 10.71 = 95.97m3 или в превод за броя на блоковете - 1285 блока.

Изчисляване на броя блокове за конструкцията на носещите стени

От бензиновите блокове ще бъдат построени не само таваните и главните стени, но и вътрешните прегради. Например в къщата ви ще има само две носещи стени, чийто периметър е 12 метра. Трябва да се има предвид, че в проекта височината на стените е три метра, което означава, че площта им ще бъде равна на 12 * 3 = 36 м2 и следователно те ще се нуждаят от още 253 блока за изграждането им. Като се има предвид факта, че резитбата ще се извърши за докинг, или ако бъдат открити дефектни блокове, трябва да добавите още 5 блока, т.е.:

230 * 1.05 = 242 единици.

Тя може да се изчисли и с помощта на калкулатор от блокове от газобетон на къщата на нашия уебсайт.

За вътрешните стени също ще са необходими блокове. Например, общата дължина на всички прегради ще бъде 15 м, а височината им - 3 метра, в съответствие с проекта. Тогава площта ще бъде 45 квадратни метра. Не забравяйте, че може да има врати в прегради. Условно ще имаме 6 врати с размери от 0.8 м на 2 м, което означава, че площта на всички врати ще бъде 1.6 * 6 = 9.6 м2. Сега от цялата площ трябва да извадите вратите, след което ще получите 35,4 квадратни метра. Освен това използваме формулата:

(45 * 3-9.6) * 1.05 * 0.4 = 52.67m3 или 878 блока.

Калкулаторът блокира блокове на къща - помислете за нуждата 4

Нека да обобщим резултатите

На последния етап е необходимо да се изчисли колко блокове ще бъдат необходими за изграждане на къща с 6x9 метра с таван.

Така че, за изграждането на стени и таван, както вече беше обяснено, тя ще отнеме 1285 блока. Сега си спомнете, че за изграждането на носещи стени ще са необходими 242 единици и за изграждане на стени между помещенията на 878 блока.

След това изчислете общия брой на блоковете от газобетон, които ще са необходими за изграждането на къщата:

1285 + 242 + 878 = 2405.

Калкулаторът на газобетонни блокове в къщата - помислете за нуждата 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
За бързо изчисляване на калкулатора за баняЗа бързо изчисляване на калкулатора за баня
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетонОригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
» » Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
© 2021 BggeHat.com