За бързо изчисляване на калкулатора за баня

Визуална програма

Първата стъпка към началото на довършителните работи в банята е покупката на материали. Основната е плочката. За да не се допусне грешка в количеството, е необходимо изчисляването на плочките да бъде възможно най-точно. Това е доста сложен процес, пред който трябва да определите някои от нюансите.

Тип подреждане

От какъв вид нанасяне ще се прилага, директно зависи консумацията на плочки, както на пода, така и на стената. За подови настилки се разграничават такива видове облицовки като:

  • Типични - елементите на плочката, по отношение на стената, са разположени под прав ъгъл.
  • Диагонално - местоположението е под ъгъл 45 градуса.
  • Шах - инсталация с различни цветове, може да бъде подредена както в права, така и в диагонална посока.

При декорирането на стени се използват следните видове облицовки:

  • Прави - редове от плочки съвпадат точно с хоризонталната линия на пода.
  • С наличието на бордюра с различни ширини.
  • Rhomboid (диагонал).
  • В шахматна дъска.

Прилагайки типичен или директен тип облицовка, е възможно да се постигнат някои спестявания на материали. Тук е необходимо да се вземе предвид увеличението само в случай, че един от фрагментите се разпадне или се счупи.

При накланяне в диагонална посока, количеството консумативи нараства значително, тъй като са необходими много разфасовки, за да се поберат всяка плоча от центъра към ъглите.

Облицовката на пода и стените в шахматна дъска изисква особено точно изчисление. Тук трябва да изчислите колко фрагменти от всеки цвят влизат в шаблона и кои цветове са подрязани. Следователно най-добре е да направите план на оформлението на хартия.

Вземете лист от тетрадката и, като сте решили на мащаба, нарисувайте периметър на четирите стени, като вземете предвид вратата. След това, в същия мащаб, да се покаже оформлението на оформлението на облицовката. Като използвате калкулатора, бройте броя на цели плочки и след това изчислете плочките, които трябва да бъдат подрязани. Обобщете получените данни и ги умножете по коефициент на сигурност (1.10-1.15).

Ако в бъдеще не се планира да се инсталира плинт, тогава първият ред от подови плочки не трябва да бъде близо до стените. В противен случай нередностите, които се появяват върху тях, ще бъдат очевидни.

Извършете изчисления по правила

Функции и настройки

Интерфейсът на програмата

За да направите правилното изчисление на плочките за банята, където много често има различни декоративни елементи (бордюр или панел), трябва да следвате определена последователност.

  1. Измерваме дължината и височината на стените, като използваме лентова маска или диапазон. Отчитанията се записват в сантиметри. При това изваждаме от зоната на стената, където се намира вратата, нейната площ. Ако инсталирането на плочки не е планирано зад банята, този обем се изважда.
  2. По същия начин измерваме параметрите на пода, като вземаме под внимание всички изпъкналости.
  3. Избираме размерите на фрагменти от плочки.
  4. Ние изчисляваме площта на помещението на всички повърхности и също така изчисляваме колко плочки са необходими на парче. Това не е трудно да се направи с калкулатор.


За да изчислите броя на елементите, необходими за подовата настилка, можете да изберете някой от методите, изброени по-долу:

  • Изчислете площта на пода и една плочка. Разделете подовата площ по площта на една плочка. Резултатът е закръглен.
  • Изчислете желания брой плочки по дължината и ширината на повърхността. Разделяме ширината на една стена по височината на една плочка и височината на стената по ширината на една плочка. Получените цифри са закръглени до една десета и се умножават помежду си.
Прожекция отгоре

Изглед отгоре

По-лесно е да правите изчисления на калкулатор поотделно за всяка стена. Как да го направите:

  • Височината на основата е разделена на височината на плочката. Ние изчисляваме колко реда ще се изисква да се оформят до определена височина на облицовката.
  • Тогава ширината на основата се разделя на ширината на плочката. Резултатът ще покаже колко плочки трябва да бъдат инсталирани по дължината на един ред.
  • Ние умножаваме тези цифри с помощта на калкулатор и получаваме броя на плочките, необходими за зоната на една стена.

Можете да използвате още един метод:

  • Намираме периметъра на четири стени.
  • Полученият резултат се разделя на ширината на плочката, като по този начин се изчислява броят на фрагментите в един ред по целия периметър.
  • За да разберете колко реда са необходими, ще разделим височината на помещението до височината на плочката.
  • Тогава броят на редовете се умножава по броя на парчетата по периметъра.

За да изчислите броя на елементите на границата, трябва да разделите периметъра на банята по дължината на бордюра.

Приложение в изчисления на компютърни програми

Наскоро в интернет се появи специална програма за изчисляване на този финиш материал, наречена онлайн калкулатор за изчисляване на плочки. Програмата изчислява с голяма точност колко елемента се нуждаете на парче, както и площта на необходимия материал за една стена и за цялата стая.

В банята

Облицовъчни работи

Графичните схеми, представени в програмата, показват местата, където ще бъде инсталирана облицовката и къде не се предполага. Също така, тези чертежи помагат да се определи вида на инсталацията и да се определи количеството отпадъци.

За да се изчисли необходимото количество материал, достатъчно, за да влезе в някои прозорци калкулатор изисква данни: параметри на банята, и най-керамични плочки, скалата, а също така се приспада сумата на всяка стена поотделно.

С помощта на такава програма е възможно да се изчислят очакваните разходи за ремонт. Трябва само да посочите цената на плочката и цената на строителните работи за нейната инсталация (ако имате намерение да поканите екип от финиши).

След като проучихме обратната връзка за производителността на програмата, може да се заключи, че тя помогна на много хора да правят абсолютно точни изчисления, като същевременно спестяват достатъчно пари.

Уверете се, че сте взели предвид факта, че керамичните плочки могат да се спукат по време на работа или в случай на грешка при изчисленията ще бъдат неправилно закачени. Ето защо трябва да купите плочка с марж.

заключение

С помощта на тези техники можете лесно да изчислите консумацията на плочки за облицовката на вашата баня. Най-важното е да бъдете внимателни и точни при измерването на параметрите, необходими за тези изчисления. Не бъдете прекалено мързеливи, за да направите предварително оформление, то ще ви осигури още по-голяма точност в изчисленията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Как да поставите плочка на пода в банятаКак да поставите плочка на пода в банята
Как да изчислим плочките на подаКак да изчислим плочките на пода
Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!
Полагане на плочки със собствени ръцеПолагане на плочки със собствени ръце
Възможност за поставяне на плочки в банятаВъзможност за поставяне на плочки в банята
Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязанеКак правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
Как да се изчисли броят на плочки отговаря на специалистаКак да се изчисли броят на плочки отговаря на специалиста
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
» » За бързо изчисляване на калкулатора за баня
© 2021 BggeHat.com