Как правилно да поставите плочка

Купуването на плочки, трябва да се определи предварително с цвета си, производителя, както и с размера. За качествено поставяне на плочки е възможно да се наемат работници, които извършват подобни работи или да правят всичко самостоятелно. Керамичните плочки се използват не само за облицоване на стените, но и за пода. Има различни видове плочки, които могат да бъдат уредени за настилка с мозаечен модел или с имитация на дърво или камък. Всеки от тези видове плочки изисква специална технология за лепене. Те са малко като всеки друг, но все още има много различия. Тук, domidvor.by, можете да намерите повече информация за плочките работи.

За банята обикновено се избират плочки от стандартни размери. Плочките, за разлика от санитарен фаянс и други детайли на декора в банята, са работили от много години, така че изборът му трябва да се вземе много сериозно. За да премахнете старото покритие, трябва да използвате удар. Всички нередности от шпакловка и лепило, също е необходимо да се премахне, така че цялата повърхност да има гладка и равна повърхност. Подравнете стените с гипс и нивелир.

След това трябва да изчакате повече от 10 дни, така че мазилката да изсъхне напълно и да се превърне в стена, в противен случай тя просто пада под тежестта на плочката. Банята е най-влажната стая в къщата, затова преди ремонта е необходимо да се обработват стените с хидроизолация. Тази смес не позволява водата да преминава през плочката и да се накисва в бетона. Тези, които първо са самостоятелно да поставят плочките, по-добре е да се използва методът на паралелни редици на челно съединение. За онези, които имат опит, можете да се опитате да лепите в размазан ред.



Започнете да поставяте плочките в банята по-добре от пода. Преди това, както и стените трябва да бъдат изравнени с бетонни замазки. Необходимо е да се премести от центъра към стените, веднага във всички посоки. Плочките по стените се побират почти така, както и на пода. Единствената разлика е, че за стартовата база на стената на ноктите релсата, след това я извадете. Смес, която лепило плочката е малко по-дебела от тази, която се нанася върху пода.

След като сте се справили с плочките, можете да отидете на облицовката. Тук могат да възникнат някои въпроси. Най-често срещаният материал е клинкер. Има няколко правила за полагане на клинкер плочки, най-важното е, че лепилото трябва да се прилага директно към плочката, а не към стената. Много експерти не препоръчват полагането на тази плочка в мокро време. За да може лепилото да се държи добре, трябва да се изсуши добре. След полагане цялата повърхност за добро свързване трябва да бъде покрита с полиетилен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Винил алкена керамикаВинил алкена керамика
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
» » Как правилно да поставите плочка
© 2021 BggeHat.com