Полагане на плочки на пода

Полагане на плочки на подаМонтирането на керамични или гранитогресни плочки започва с измерване на дължината и ширината на помещението. Ние изчисляваме площта.

Избирайки една плочка и като вземем под внимание остатъците, които пасват на незабележими места, ще определим броя на плочките. Като лепило най-подходящо е специално лепило за плочки. При дебелина на лепилото 3-5 mm, това ще отнеме 4-6 kg на 1 кв. М. За фуги е необходима фугиране за шевове, както и за ъглови и разширителни фуги, силиконова фугираща смес.

Тъй като е необходим инструмент: назъбена мистрия с височина зъб 6.10 mm-електрическа бормашина и привързаност към него - mikser- ръководство нож плочки или elektricheskiy- каучук molotok- общо ниво и дължина от 60 см за изтривания нередности на повърхността, за да бъде поставен е необходимо перфоратор.

За полагане на плочки и елитен паркет е необходима идеално хоризонтална повърхност, която се проверява по ниво. Неравнопоставеността се елиминира. Ако е необходимо, направете подова настилка. Полагане на плосък етаж ще усложни работата, защото Ще е необходимо да се изравни плочката с дебелината на лепилото. Ако е необходимо, повърхността се грундира и се полага укрепваща мрежа.

Преди поставянето на плочките се излага на пода за подравняване на шаблона. Нарязаните плочки трябва да са по стените. Плочките, които променят сянката под различни ъгли, трябва да бъдат подредени в определен ред, за който е маркирана със стрелка на обратната страна.



Приготвяме лепилото, разреждаме адхезивната смес с вода в подходящо съотношение и разбъркваме със смесител. Решението трябва да бъде със средна консистенция.

Залепваме лепилото за мистрия на 1-1,5 см върху повърхността на пода, като отстраняваме излишъка с назъбена мистрия. Поставете плочките върху получените вълни. Натискайте го надолу, почуквайки с гумен чук. На една плоска повърхност всички плочки ще лежат по същия начин и няма да бъдат проверявани от нивото. Просто трябва да коригирате правилото. Препоръчителната широчина на фугата между плочките е 2-3 mm.

За да завладеят лепилото, шевовете между плочките остават същите, те се почистват и се поставят в тях равномерни кръстове или обичайни мачове.

Когато лепилото изсъхва шевове почистват от остатъци и съответния му запълване цвят за заливане на фуги с гумена шпатула.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на плочки със собствените си ръцеПолагане на плочки със собствените си ръце
Технология на полагане на плочкиТехнология на полагане на плочки
Ремонтирайте себе си как да поставите плочките в банятаРемонтирайте себе си как да поставите плочките в банята
Полагане на керамични плочки със собствените си ръцеПолагане на керамични плочки със собствените си ръце
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Баня за баняБаня за баня
» » Полагане на плочки на пода
© 2021 BggeHat.com