Възможност за поставяне на плочки в банята

Модерните плочки в банята могат да бъдат не само класически методи, но и с помощта на сложни дизайнерски решения. Оформлението на инсталацията на една и съща стая ще се промени в зависимост от цвета на плочката, посоката на монтиране, използването на декоративни елементи. Но преди ремонт, е необходимо да се мисли за местоположението на обектите, избор на плочки и начина на нейното инсталиране.

Полагане на плочки в банята

Днес има малко салони за продажба на плочки, които предлагат безплатен проект - дизайн за неговото инсталиране. Нека да разгледаме основните опции Поставяне "себе си плочки - стъпка по стъпка инструкция!">полагане на плочки в банята. Но първо трябва да се отбележи, че с помощта на цвета на плочките и метода за полагане, е визуално възможно да се променят пропорциите на банята и да се разделят на зони.

Стаята може да бъде разширена чрез:

  • плочки с малки размери;
  • плочки от студени сребрист и сини нюанси;
  • хоризонтално полагане на стените;
  • диагонално поставяне на пода;
  • образец в стаята;
  • фризове или плочки с контрастен цвят, които трябва да се поставят по периметъра в долната и горната част по стените.

Височината на стаята ще се увеличи:

  • вертикално полагане;
  • вертикално подреждане на фризове;
  • вертикални ивици от контрастни цветове в ъглите;
  • местоположението на декора на нивото на очите и нагоре.

Поставете керамични плочки в банята по няколко начина.

Опция за поставяне на плочки - "BASIC"

Този метод се нарича "шев в шева" - това е най-приложимият и прост метод. Поставете плочката паралелно на пода и стените в редове една под друга.

Преплетените шевове са прави линии и приличат на лист от училищен тефтер в кутия. С помощта на вертикална линия се проверява точността на вертикалните линии и триъгълникът се проверява от хоризонтални.

По този начин се полага правоъгълна и квадратна плочка. Тази опция е икономически изгодна, поради малкото количество отпадъци.

Много добре се вписва в проста гладка фон на различни аксесоари, декори и други неща.

Методът за полагане на плочки в "MOVING"

Сравнява се с зидарията, тъй като следващата редица от плочки във връзка с предишната се премества с половината от плочката. Тази опция за стилизиране е най-бързата и лесна.

По-добре е да изглеждате правоъгълни монофонични плочки, но не квадратни. Когато гледате на пода "в MOVING", не използвайте две различни текстурирани плочки или различни цветове от него, тъй като резултантният етаж ще има външен неравен външен вид.

Плочката "в TYPE" се поставя само в хоризонтални редове, а "шевът в шева" също включва вертикални редове.

Ако плочките имат малки разлики в размера, тогава в очите няма да се втурват много. Основното е, че плочките на всеки ред имат същия размер.

Метод за поставяне на плочки от DIAGONALY

Този метод е сложен и отнема време в изпълнение. Този метод създава оригинални красиви рисунки и скрива най-малката не перпендикулярност и непаралелизъм на стените, разширявайки оптически областта на малката стая.



Всички плочки са внимателно калибрирани по размер, без отклонения. Първият ред е подреден с диагонално нарязани плочи, поради което в този метод има повече отпадъци.

Между плочките, шевовете имат формата на праволинейни перпендикулярни линии, които са под ъгъл от 45 ° по отношение на стените. Правилната инсталация се проверява с късо ниво и квадрат по диагоналите и осите.

Метод за полагане на плочки - "ШЕШ"

Извършва се в 2 контрастни цвята, разнообразие от комбинации. Поставете плочките по този метод, както при метода "шев в шева" и диагонално. Има интересен изглед към стените и пода.

Метод за полагане на плочки - "МОДУЛ"

Тази технология на инсталацията на плочки използва от 3 или повече типа плочки, поради което няма монотонно редуване на едни и същи сегменти на повърхността.

Поради самото съдържание на динамична рисунка е необходимо внимателно да се включат декоративните вложки.

  • Процесът на избор на размер - модулната плочка трябва да има страни, които са няколко една от друга.
  • Процесът на избор на цветове е обикновен или контрастен плочки.
  • Процесът на избор на фактурата - всички плочки трябва да са от една и съща текстура и една колекция, по-добре е да купите готови плочки с модулен формат.

Модулните плочки имат хаотичен външен вид, но възниква редуване на различни форми. Същите елементи, които са подредени по различни начини, образуват различни модели на подови настилки.

Ето защо, преди да полагате плочките по стените или пода, плочката трябва да се разстила на пода в няколко варианта и да изберете подходящата опция.

Метод за полагане на плочки - "LINES"

Използвайки 2-3 цвята или оттенъци на едноизмерни плочки, можете да създадете чертежи под формата на линии.

Те могат да бъдат от една стена на друга, от пода до тавана, могат да бъдат прекъснати или твърди, тесни или широки, счупени или прави, пресичащи се или успоредни.

Друг цвят на плочките се поставя вместо скъпи бордюри. Чрез комбинация от плочки можете да създадете индивидуални уникални дизайни.

Инструкции за полагане на плочки в банята

Плочките в банята се полагат по правило на стените и на пода. Ето защо в този процес трябва да се спазва последователността на процеса: плочките трябва да се поставят от пода върху плоска основа, след което плочките се полагат върху стените.

Процесът на подготовка на фондацията. Поради голямото тегло на керамиката основата трябва да е здрава.

  • Не силно твърда основа трябва да бъде засилена. Гипсокартон, OSB или ПДЧ твърдо подсилва или подсилва рамката.
  • Стъклокерамичният разтвор изравнява неравната повърхност, пукнатините се запушват и изпъкналостите се удрят. Това ще намали отстъпа от стените до минимум, което ще доведе до минимални разходи за лепило.
  • За да се подобри адхезията, основата се обработва с грунд, за да се осигури добра адхезия на лепилото за плочки към повърхността и добро фиксиране на плочките.

Процесът на полагане на плочки

  • Първо изрежете основните елементи на пода.
  • След това лежат цели редици от плочки, като се започне с най-дългата стена, след това се изрязват и подреждат парчета.
  • С помощта на шпатула за гребени, лепилото се прилага върху плочката и върху повърхността на основата, като лентите от зъбите на основата и на плочката имат различни посоки.
  • Използвайки лазерно ниво или опънат кабел, се проверява хоризонталността на първия ред, след което равнината се контролира от ниво от два метра.
  • По стените плочката се полага, започвайки от долния хоризонтален първи ред, който е затворен в кръг и веднага проверява нивото на плочката във вертикалната и хоризонталната равнина.
  • В ъглите или в края на редицата се намират непълни плочки, подрязват ги с керемиди или обикновен българин.
  • Необходимо е да се пробиват дупки в плочката за излизане от тръби, гнезда, кранове и други стърчащи предмети. В зависимост от размера на използвания диаметър: сонда с диамантени бормашини или коронки с диамантено покритие. Фигурките дупки могат да бъдат нарязани с волфрамов трион или електрически мозайката с диамантен пирон.
  • В края на деня след инсталирането на плочки започват да се търкат шевовете между плочките със специална смес за шлайфане с гумена шпатула.

Нашият съвет за полагане на плочки

За да се получат същите пролучващи пролуки, се използват отдалечени кръстове, които след фиксиране на лепилото не се отстраняват.

За ъглите са гладки и красиви използват специални пластмасови профили, които се избират според цвят и размер. За подовете се прилагат подобни метални профили, които се прилагат при устройството на стъпалата, разликите в височината.

Лепилото зависи от вида на плочката, вида на основата под плочката, наличието на затоплящ слой. В този случай е необходимо да се консултирате с продавача и да прочетете инструкциите от производителя. методи Полагане на "керамични плочки със собствените си ръце">поставяне на плочки в кухнята и банята са почти идентични, единствената разлика е средното разнообразие от размери и голямото дизайнерско решение.

Керамиката за кухнята има различни цветове, модели, завършва. Когато избирате плочки за баня, не забравяйте, че всеки от нас иска да се отпусне и да си почива от всички проблеми. Затова всичко тук трябва да зарадва очите: както метода на полагане, така и цвета и дизайна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Монтаж на шисти плочкиМонтаж на шисти плочки
Нюанси за избор на керамични плочки за банятаНюанси за избор на керамични плочки за банята
» » Възможност за поставяне на плочки в банята
© 2021 BggeHat.com