Как да се изчисли броят на плочки отговаря на специалиста

Изчисляване на плочки

Какъв е началото на ремонта в къщата? Разбира се, създаването на проект за дизайн. И вторият етап? Доставка на материали. Но преди да купите необходимите строителни материали, първо трябва да направите изчисление, което ще определи сумата, обема, капацитета, градината и т.н. И най-важното - изчислението трябва да бъде точна, защото недостигът ще изисква допълнителни разходи, свързани с пътуването до магазина, с транспортиране, разтоварване и товарене. Особено такива изчисления са важни за определяне на количеството парче материал, например за керамични плочки. Ето защо в тази статия ще се интересуваме само от един въпрос, как да се изчисли количеството на плочките за довършване на банята?

Защо банята? Да, защото това е едно от помещенията, в които керамиката е покрита с подове и стени. По принцип не е трудно да се направи такова изчисление. Важно е този процес да бъде възложен с пълна отговорност. Най-важното е правилното измерване на размерите на помещенията и прехвърлянето им в оформлението на стаята.

Изчисляване на облицовката за пода

Нека да разгледаме този с помощта на определени показатели. Например, етажът ще бъде квадрат 2 × 2 м. Тоест, площта ще бъде равна на 4 м². Сега трябва да се изчисли площта на една керамична плочка. Предполагаме, че сте закупили квадратна форма със страна 0,33 м (33 см). Следователно площта му ще бъде 0.33 × 0.33 = 0.11 m.

Сега подовият индикатор трябва да бъде разделен на площта на един подов елемент: 4: 0.11 = 36.4. Закръгляме до цяло число, се оказаха 37 парчета. Това изчисление на плочки е приблизително, затова препоръчваме да добавите още 5 към крайния резултат, т.е. още два елемента. Така че за подовата настилка се нуждаете от 39 плочки със страна от 0.33 м.

Можете да изчислите плочките на пода и според друга схема:

Принципът на изчисляване на плочките

Изчисление за банята

  • Измерваме дължината на стаята и я разделяме по дължината на плочката, а именно: 2: 0.33 = 6.06 парчета.
  • Същото се прави и с другата страна. Тъй като стаята е квадратна, числото ще бъде същото - 6.06.
  • Сега умножете двата резултата един върху друг: 6,06 × 6,06 = 36,72 броя.
  • Закръглено - 37.
  • Добавете 5, т.е. две парчета, най-накрая ще получите 39.

Както можете да видите, изчисляването на броя на плочките в два случая се оказа същото. В строителните магазини продавачите използват първия метод, тъй като всички размери плочки в магазина им са известни, което опростява процеса на изчисляване.

За стени



Тук можете да използвате и две опции, но ние ще направим това, което продавачите използват. Ето защо трябва да определите площта на всички стени в банята. В една от тях, входната врата задължително ще бъде разположена, така че площта на вратата трябва да бъде извадена от общата площ на стената, в която е разположена.

Така че отново ще разгледаме същия пример с параметрите на размерите на секса. Само за стени е необходимо и височина на тавани на помещение. Позволете ни да бъдем 2,7 м в нашия случай.

Измерване на ширината

Измерване на размера на плочките

  • На първо място, ние определяме периметъра на основата - това е сумата от всички страни. И тъй като имаме квадратна настилка, това означава, че тази страна е умножена по четири: 2 × 4 = 8 m.
  • Сега този индикатор се умножава по височината на помещението: 8 × 2,7 = 21,6 m².
  • Но не забравяйте, че е необходимо да извадите от общата квадратура на стените зоната на вратата. Стандартните му минимални параметри: височина 2 м, широчина 0,6 м. Има и други стойности, в този случай най-добре е да се правят точни измервания. Сега две стойности се умножават помежду си, в резултат се оказва, че: 2 × 0,6 = 1,2 m ².
  • Но сега можете да определите цялостната полезна квадратура на стените, които са предмет на облицовка: 21,6-1,2 = 20,4 m².
  • Освен това е необходимо да се определи площта на един облицовъчен елемент. Предполагаме, че сте избрали керамично покритие с размери 20 х 30 см. Ето защо площта на един елемент на стената е равна на: 0.2 × 0.3 = 0.06 m².
  • Следващата стъпка е да се определи необходимия брой керамични облицовки на парче. Това е: 20,4: 0,06 = 340 броя. Ясно е, че няма смисъл да се закръглява.
  • Добавете 5 (17 броя).
  • Тоест, крайният резултат е 357 керамични елемента по всички стени.

Многоцветна зидария с бордюр

Често потребителите избират така наречената контрастираща плочка. Една от тези схеми: дъното е тъмно, горната част е лека, а между двете зони е поставена бордюра. Изчисляването на плочките в този план се извършва отделно, като се вземе предвид размерът на фризата. Тук ще са необходими допълнителни размери на площадките за настилка. Най-често долната зона е определена от височина 1 м, горната е с височина 1,6 м. Това отчита ширината на бордюра от 8 см. Между другото, дължината на този елемент е избрана за ширината на самата плочка. В този случай е 20 см.

Сега можете да изчислите необходимото количество тъмни и леки материали.

Инструменти за сетълмент

Предизвикателства при планирането

  • Площта на стените покрити с тъмни плочки ще бъде: 8 × 1 = 8 m². Отвъд размерите на вратата: 0,6х1 = 0,6 м². Това означава, че общата площ е изрязана: 8-0.6 = 7.4 m². Разделяме го на плочка: 7,4: 0,06 = 123,33. Кръг 124. Добавете 5, което е: 124 + 6.2 = 130.2, кръг до 131.
  • Сега всичко е същото и с лек материал. Общата площ на стените: 1,6 × 8 = 12,8 m². Извадете от този индикатор оставащите размери на вратата: 12.8-0.6 = 12.2 m². Нека разделим този размер на плочка: 12,2: 0,06 = 203,33, закръглено - 204. Добавете 5, след което ще получим 215 заедно със закръгляването.
  • С границата и още по-лесно. Нейната дължина е известна, периметъра на помещението и ширината на вратата са известни. Следователно, изчисленията са, както следва: ширината на вратата се изважда от периметъра: 8-0,6 = 7,4 м. Сега тази цифра се разделя на 0,2 (дължината на границата). В резултат на това получават 37 бордюри.

Използваме онлайн калкулатора

В момента много портали за изграждане са инсталирани калкулатори, които работят онлайн. Това е много удобна програма, която дава доста точен резултат, така че можете да вземете ръчния калкулатор настрана и просто добавете необходимите данни към полетата. Обикновено размерите на облицованата стая са: ширина, височина и дължина. Най-важното е да се правят правилни измервания, така че грешката да не е много голяма.

Кафява баня

Успешен ремонт

Програмата обаче е различна от програмата, така че си заслужава да се провери ръчно, поне един индикатор за размер. Така че, само в случай, защото говорим за точност, за да не купуваме материала. Между другото, шансовете са страхотни, че вече няма да намерите една и съща плочка. Всяка страна има своя собствена сянка, която със сигурност не съвпада с тази, която сте купили по-рано.

Следователно, трябва да решите веднага въпросите, колко материал имате нужда, как да изчислите плочката, колко лепило ще е необходимо и т.н. Ако се справите с всички тези въпроси, то със сигурност и не е лошо спаси. Нека го изтъкнем безучастно, като някои от горните опции все още са приблизителни. Полагане на финала без подбиване не работи, така че ще се изисква отпадъците. И означава, че някъде може и не е достатъчно. Следователно, може би си заслужава да добавите към доверието 5, а не 10. Излишните магазини обикновено се връщат назад, така че няма да загубите пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислим плочките на подаКак да изчислим плочките на пода
Изчисляване на отоплителната системаИзчисляване на отоплителната система
Как правилно да се определи количеството тухли в зидариятаКак правилно да се определи количеството тухли в зидарията
Как да се изчисли отоплението в апартаментаКак да се изчисли отоплението в апартамента
За бързо изчисляване на калкулатора за баняЗа бързо изчисляване на калкулатора за баня
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Процедура за изчисляване на разширените глинени блоковеПроцедура за изчисляване на разширените глинени блокове
Изчисляване на броя на секциите на радиатораИзчисляване на броя на секциите на радиатора
» » Как да се изчисли броят на плочки отговаря на специалиста
© 2021 BggeHat.com